Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2324, Did:0, useCase: 3

Ģenerālis piedāvā: Kuri ir lielākie jaunatnes basketbola enkuri?

Ģenerālis piedāvā: Kuri ir lielākie jaunatnes basketbola enkuri?
Latvijas U20 izlases galvenais treneris un nacionālās izlases galvenā trenera palīgs Artūrs Štālbergs
Foto: www.fibaeurope.com

Pagājušajā nedēļā Latvijas Basketbola savienība nosauca trenerus vairākām jaunatnes izlasēm. Nopriecājos – arī divus „manējos”.

Tiem, kuri mēdz ironizēt par „VEF Rīga” atjaunošanas laikā pacelto „talantu laboratorijas” karogu, tagad atgādināšu, ka no šīs sistēmas ir nākuši nu jau divi jaunatnes izlašu treneri – Nikolajs Mazurs un Jānis Gailītis. Par Koļu var teikt, ka viņš droši vien būtu izsities arī citos apstākļos, bet Gailītim „VEF Rīga” bija ļoti labs tramplīns. Atceros, savulaik Guntis Šēnhofs sev raksturīgajā stilā paziņoja, ka Gailītis nekad nebūs treneris, bet dzīve kārtējo reizi pierādījusi, ka viņš kļūdījies. U16 izlases galvenā trenera darbs nebūs viegls, bet Jānim ir gan dotības, gan laba pieredze un, galvenais, viņš ir pierādījis, ka spēj mācīties un progresēt.

Prieks arī par Arni Vecvagaru, kurš savulaik pie manis spēlēja „bročos” un „Skonto”. Pasen biju liecinieks viņa pirmajiem mēģinājumiem trenera darbā un varēja redzēt Arņa potenciālu. Domāju, ka, atšķirībā no manis, Vecvagars kā treneris var tikt tālāk, nekā tika kā spēlētājs. Protams, kā vienmēr tādās situācijās, sarosījusies jaunatnes treneru „arodbiedrība”, jo Vecvagars, redz, neesot regulāri strādājis ar jauniešiem un uzreiz tiekot pie darba junioru izlasē. Taču 18 gadu vecumā puišiem ir jāsajūt lielā basketbola līmenis un prasības gan pret fizisko sagatavotību, gan taktisko disciplīnu. Vismaz tiem, kuri cer spēlēt nopietnā līmenī. Tāpēc ir labi, ja treneris nāk no pieaugušo basketbola vides.

Acīs iekrita tas, ka nav nosaukts treneris U20 izlasei, uz kuras vadīšanu pretendē gan Nikolajs Mazurs, gan Artūrs Štālbergs. Savi argumenti ir abiem. Koļas audzēkņi U20 izlasē varēs spēlēt vēl divus gadus, bet jau nākamvasar viņi veidos izlases kodolu, Savukārt Štālbergam pēc sudraba vasaras, dabiski, gribas izmēģināt roku vēlreiz.
Nezinu, kā šo problēmu atrisinās LBS, bet ieteikšu savu variantu: U20 izlasi atdot Mazuram, bet Štālbergu virzīt uz vīriešu izlases galvenā trenera posteni.

Ainars Bagatskis ir veiksmīgi izvedis izlasi ārā no ļoti sarežģītas situācijas, kāda bija pirms četriem gadiem. Pavērts ceļš jaunai paaudzei, izveidota simpātiska komanda. Noderēja arī Bagija – veiksminieka faktors, sagādājot FIBA lēmumu Eiropas čempionāta finālturnīram pielaist 24 komandas. Šādā situācijā ir liels vilinājums ļauties inercei – lai jau turpina strādāt. Bet vai tas būs labākais risinājums?

Slovēnijā Bagatskim bija ļoti laba izdevība, kuru viņš neizmantota. Spēlē ar Beļģiju bija vajadzīgi nestandarta risinājumi, bet tādu nebija. Pieredze liecina, ka sportā iespēja otrreiz netiek dota. Tagad ļoti iespējams, atkal būs pārmaiņas sastāvā. Gan Blūms, gan Janičenoks vēl ilgi jutīs vasaras slodzes sekas un, mana prognoze, nākamvasar izlasē nespēlēs. Izejas pozīcijas ir nesalīdzināmi labākas, nekā bija 2010.gadā, tomēr būs jāveido mazliet savādāks komandas modelis un to vajadzētu darīt citiem treneriem – ar jaunu enerģiju un idejām.

Pirmais kandidāts nāk prātā Roberts Štelmahers, bet – kāpēc lai tas nebūtu Artūrs Štālbergs, kuram nebūs jāprasa atļauja Ventspilij? Katrā ziņā LBS būtu jāskatās nevis uz nākamo ciklu, bet 4 vai pat 6 gada perspektīvā, kurā Latvijai varētu būt ļoti laba komandas. Jāskatās uz Kristapu Porziņģi, nevis vēlreiz jāatgriežas pie Biedriņa.

Pašlaik Latvijas basketbola nākotnē atkal var skatīties optimistiski un te nu atgādināšu 20 gadus vecus notikumus – Latvijas Jaunatnes basketbola līgas un Jaunatnes basketbola metodiskā centra nodibināšanu. LJBL zīmols joprojām ir pats spēcīgākais visā Latvijas basketbola saimniecībā un tieši jaunatnes līgā izauguši visi izlašu dalībnieki. Savukārt metodiskais centrs savulaik izstrādāja veselu jaunatnes izlašu programmu, bez kuras basketbols tagad būtu volejbola pozīcijās – katra līdzdalība Eiropas čempionāta finālturnīrā kā reti svētki, par medaļām nemaz nesapņojot. Pirms 20 gadiem veiktā revolūcija nodrošinājusi rezultātus ilgtermiņā.

To pieminu nevis tāpēc, lai vēlreiz palielītos, bet gan tāpēc, ka tagad atkal izveidojusies revolucionāra situācija.
LJBL potenciāls pašreizējā veidolā – sporta skolu komandu turnīrs – ir izsmelts. Sporta skolas būtībā ir tikai fasāde, aiz kuras ir tikai direktors, treneri, audzēkņi un vecāki. Paši spēlē, paši priecājas. Bet, lai attīstītos, vajadzīga publicitāte, popularitāte, līdzekļi. Arī sporta bāzes, kas, ar retiem izņēmumiem, skolās ir daudz labāka nekā sporta skolās.

Kāpēc „VEF skolu superlīgas” turnīrs izraisa lielu ažiotāžu, bet LJBL čempionāts – nē? Ne jau tāpēc, ka Raimonds Elbakjans būtu daudz labāks organizētājs par Ediju Eglīti. Vienkārši skolu komandas pārstāv kaut ko reālu – lielu kolektīvu, tradīcijas, un savējos atbalstīt saskrien vismaz klasesbiedri. Skolā ir vieglāk tikt galā ar visiem audzināšanas un sekmju jautājumiem, nesekmīgajiem un nedisciplinētajiem ir grūtāk ”manevrēt”. Mazāko klašu bērniem nebūtu jāskraida starp dažādām treniņu vietām, kas daudzus vecākus attur bērnus sūtīt sportot.

Protams, kaut kādā vecumā ir vērts talantīgākos basketbolistus savākt kopā – piemēram, internātā, lai nodrošinātu apstākļus, kādi visās skolās nebūs pieejami. Bet tas attiecas tikai uz pašiem labākajiem un, teiksim, 16 gadus vecumā. Masveidība un vispusīgas sagatavotības pamati jāieliek skolās. Skaidrs, ka divās sporta stundās nedēļās to neviens neizdarīs, taču kas liedz, piemēram, rīkot pagarinātās dienas basketbola nodarbības sporta zālē laikā, ko tagad izmanto sporta skolu grupas, īrējot zāli no skolas?

Sporta skolu laiks ir pagājis, bērnu sporta sistēma jātransformē, lielāko akcentu liekot uz sportošanu skolās, bet – kurš to izdarīs? Lielākās bremzes ir sporta skolu direktori un treneri, kuri zobiem un nagiem turas pie esošās sistēmas, jo viņus tā apmierina. Relatīvs miers un patstāvība, par kvalitāti nevienam īsti nav jāatskaitās, kaut kādu naudu maksā... Pārmaiņas vienmēr rada stresu. Katrs jau vispirms domā par savu labsajūtu, nevis loģiku un bērnu interesēm.

Protams, neviena revolūcija nav vienkārša un ilgtermiņā pareizu lēmumu īstos augļus var sagaidīt pēc 10 gadiem. Bet kurš tad domā tādos termiņos? Vēlēšanas ir ik pa četriem gadiem, tāpēc ne pašvaldības, ne valsts ierēdņi nav ieinteresēti rosināt nopietnas reformas, kas neizbēgami sākumā tiks skaļi kritizētas un izraisīs skandālus. Kam tad vajag skandālu? Nevienam... Nu tad turpināsim streipuļot nepareizā virzienā.

Kurš būtu labākais Latvijas izlases treneris?

  • 52

  • 119

  • 75


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2013-11-11 09:17, pirms 11 gadiem
Mazurs ar zelta sastāvu izgāza medaļas, bet Štālbergs izcēla sudrabu. Kāpēc lai Mazuram tiktu piedāvāta U20, ja viņš netika galā ar U18.
Ar U20 ir jāturpina Štālbergam, bet līdz lielajai izlasei mazliet vēl ir jāuzkrāj pieredze darbā ar veču komandām.
Lielā izlase nav un nevar būt par testa objektu nevienam jaunajam trenerim, lai cik talantīgs arī viņš nebūtu.
Ja Bagijs iet malā, viņa vietā ir jānāk Robim vai Muižniekam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-11-11 09:25, pirms 11 gadiem
Vatera k-gs, nerunājiet par bērnu/jaunatnes audzināšanu, jūsu paša puikas - Latvijas līmenī izcili basketbolisti, bet kā cilvēki - ar diezgan zemām ētikas un uzvedības normām apveltīti.

Par Bagatskim otras iepējas nedošanu - pilnīgs murgs. tur nav divu domu, un tulīt aptauja parādīs, ka bagijam noteikti jāpaliek.

Vienīgi par Vef skolu superlīgu jāpiekrīt - īstenīgā tā ie vienīgā jēdzīgā lieta ko VEF ir paveicis, pat ja ne par savu naudu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-11-11 09:37, pirms 11 gadiem
Bagatskis būz izlases treneris tad, ja Kijeva viņu atlaidīs. Citādāk Kijeva neļaus sēdēt uz diviem krēsliem. Un tas tikai tāpēc, ka sezona ir sākusies galīgā tūtē.
Robim līgumā ir punkts - klubu ar izlasi nesavienot, tāpēc paliek Štālbergs.
Mazura u-18 pakāpjas uz u-20 un tas būtu tikai loģiski, ja vadītu u-20.
Tāpat jau paliek aiz strīpas labi treneri - Krūmiņš, Muižnieks, Galvanovskis. Varbūt vēl kādu nenosaucu.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-11 10:10, pirms 11 gadiem
Pievienojos, ka virsraksts neatbilst rakstam...tā arī netiek atbildēts uz uzdoto jautājumu!
Par izlases galveno treneri varētu būt pašlaik, manuprāt, tikai trīs atbilstoši kandidāti - Bagijs, Muižnieks un Vētra. Štelmahers pagaidām Ventspilī nepārliecina, domāju, ja izdosies pakāpiens uz kādu augstākā līmeņa klubu, nostiprināties, tad varbūt nākotnē. Štālbergs pagaidām vēl pārāk zaļš, vispirms jākļūst par galveno treneri kāda kluba, lai vispār runātu par izlasi.
Trešā lieta par tam sporta skolām... drošvien daļai var pieķērist, pirmkārt, par sporta skolu treneru darba "atzīšanu"... bet no otras puses paskatoties jaunatnes izlašu panākumus iepriekšējā vasarā, tad nav tik traki ka tiek pasniegts, domāju ka lielākai nopelns šajā ir basketbola klubiem,kuros pārsvarā ir šie jauniesi vai Latvijā vai ārzemēs... Tai slavenā vbskolas paaudze par šādiem panākumiem vārējā tikai sapņot!

  +7 [+] [-]

, 2013-11-11 10:12, pirms 11 gadiem
Mazurs pagaidaam nepaarliecina. Ja Mazurs nebuutu VV audzeeknis, tad twiterii buutu "nocivinaats" no galvas liidz kaajaam.

LJBL - jaa taa masveidiiba dod rezultaatus lielaakais VV sasniegums kaa basketbola funkcionaaram, par to uzslavas un paldies.
Tajaa pashaa laikaa svariigi arii kaadaas rokaas tie beerni nonaak, piemeeram triis spilgtaakie VV audzeeknji -KV, KK, AB, nu kautkas vinjiem tajaa sportista shuupulii nav ielikts. OK es saprotu , ka nauda ir ljoti svariiga, veseliiba ljoti svariiga un nav uz katru chempi par katru jaapleeshas, bet tajaa pashaa laikaa no shiem sportistiem var dzirdeet tikai vienu lietu - nauda, nauda ,nauda ,nauda......... un tas jau vairs nav normaali. Ne reizi nav dzirdeets par kautkaadiem sportiskiem meerkiem/sasniegumiem ( varbuut vieniigais KV pirms baigaas vasdaras) . Jautaajums, kaa pirksts tas ir? Skolotaaja, vides, laika, vecaaku ?

  +2 [+] [-]

, 2013-11-11 10:27, pirms 11 gadiem
Es joprojām esmu par Bagiju, bet, ja ne viņš, tad kāds tik pat pieredzējis, piemēram, Muižnieks.
Un būtu, protams, brīnišķīgi izveidot Latvijā tādu visaptverošu skolu čempionātu, bet tā ir utopija, galu galā viss sākas ar to, ka nav pietiekami daudz bērnu. Arī citi sporta veidi tomēr paņem savu. Būtu jau interesanti, ja Latvijā būtu tāds pats vidusskolu čempionāts kā Amerikā (pēc struktūras nevis spēka ziņā), bet nu kamēr mums nav kā minimums 5 miljoni iedzīvotāju, tas vienkārši nav iespējams.
Mazliet ne par tēmu. Ieraugot ''Ģenerālis piedāvā'' vienmēr parādās smaids uz lūpām, lai gan intereses pēc var palasīt kaut vai lai uzzinātu kārtējos Valtera un tikai un vienīgi Valtera veikumus Latvijas sportā. Drīz viņš pieteiksies Bertāniem par miesīgu tēvu, gan jau kādu iemeslu varēs izdomāt. Cilvēkam, kuram vienmēr šādi mēģina sevi paslavēt, ir nopietnas problēmas ar pašapziņu. Piedodiet, ja kādu aizskāru, tas mans subjektīvais viedoklis.

  +6 [+] [-]

, 2013-11-11 10:30, pirms 11 gadiem
Neesmu īsti lietas kursā, bet ko ievērības cienīgu kā treneris ir sasniedzis Roberts Štelmahers, ka par viņu vienmēr grib radīt tādu lieliska trenera iespaidu? Tiek trenēta Ventspils komanda arī jau kā pa kalniem. Tā īsti nesaprotu šo sajūsmu...

  -2 [+] [-]

, 2013-11-11 10:35, pirms 11 gadiem
pelikans rakstīja: Mazurs pagaidaam nepaarliecina. Ja Mazurs nebuutu VV audzeeknis, tad twiterii buutu "nocivinaats" no galvas liidz kaajaam.

LJBL - jaa taa masveidiiba dod rezultaatus lielaakais VV sasniegums kaa basketbola funkcionaaram, par to uzslavas un paldies.
Tajaa pashaa laikaa svariigi arii kaadaas rokaas tie beerni nonaak, piemeeram triis spilgtaakie VV audzeeknji -KV, KK, AB, nu kautkas vinjiem tajaa sportista shuupulii nav ielikts. OK es saprotu , ka nauda ir ljoti svariiga, veseliiba ljoti svariiga un nav uz katru chempi par katru jaapleeshas, bet tajaa pashaa laikaa no shiem sportistiem var dzirdeet tikai vienu lietu - nauda, nauda ,nauda ,nauda......... un tas jau vairs nav normaali. Ne reizi nav dzirdeets par kautkaadiem sportiskiem meerkiem/sasniegumiem ( varbuut vieniigais KV pirms baigaas vasdaras) . Jautaajums, kaa pirksts tas ir? Skolotaaja, vides, laika, vecaaku ?
Nu teikt, ka nav dzirdēts par sportiskiem sasniegumiem no šiem trim gan ir galīgi nevietā. Biedriņš - NBA vidēji sezonā double double, Kambis - ārdījās pa Eirolīgu, KV - joprojām šķiet, ka mūsdienu labākais Latvijas PG, bet tas tā tīri spēles ziņā, ja pieliek pārējās lietas, kas par viņu dzirdētas, iespaids, protams, diezgan slikts.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-11 10:38, pirms 11 gadiem
Valdis laikam nevienu rakstu, lai kāds arī nebūtu virsraksts, nevar bez Bagatska pieminēšanas uzrakstīt. Laikam jau Ainārs, pēc Valda domām, ir tas smagākais enkurs.
Ja jau taisām eksperimentus ar lielo izlasi, tad par pilnu banku. Mums taču aug super mega talants trenēšanā - Mārtinš Gulbis. Liekam viņu Bagija vietā un viss būs čikiniekā!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-11 10:40, pirms 11 gadiem
Nu jā Ģenerālim patīk katra savā "analīzē" izcelt savus nopelnus...ok, visu cieņu par ljbl izveidošanu! Bet ne jau tagadējie panākumi ir tavs nopelns! Nu jā šitie tavi spēlētāji un treneri (tas nekas, ka viņi ir trenējušies un mācījusies no entiem lielākoties daudz augstākā līmeņa treneriem ka tu)...smieklīgi.. tas pats Mazurs, tad jau viņš tik pat labi varētu būt Butauta audzēknis, Gailits Mazura audzēknis.

     [+] [-]

, 2013-11-11 10:47, pirms 11 gadiem
Pieaugušo izlase nav tā vieta kur eksperimentēt ar nepieredzējušiem treneriem. Lai mācās un sevi pierāda jauniešu izlasēs gan klubos kā galvenie treneri. Pieredzējušu speciālistu mums pietiek kas var vadīt valsts izlasi.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-11 10:47, pirms 11 gadiem
sporta vecmeistars rakstīja: Neesmu īsti lietas kursā, bet ko ievērības cienīgu kā treneris ir sasniedzis Roberts Štelmahers, ka par viņu vienmēr grib radīt tādu lieliska trenera iespaidu? Tiek trenēta Ventspils komanda arī jau kā pa kalniem. Tā īsti nesaprotu šo sajūsmu...
+++

Domāju,ka viņš vienīgais no kandidātiem reaminētu Valdiņa jaunāko puiku izlasē, un nekas cits .
Brāļi Bertāni jau stipri apsteidz paša puikas, tā kā pašpasludinātais ģenerālis ķeras pie pēdējā salmiņa.

     [+] [-]

, 2013-11-11 10:56, pirms 11 gadiem
Bet vai ir zināmi par bērnu un jauniešu sistēmu,piemēram, futbolā? Kā ir tur?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-11-11 11:18, pirms 11 gadiem
1) Man jau domāt, ka, lai jau Bagatskis vēl vienu ciklu novada, ja ir problēmas ar Budivelnik, tad būtu loģiski, ka nākamais rindā būtu Muižnieks.
2) Redzot, kā Štelmahers brīžiem mocās ar V-pils spēļu vadīšanu a la Knābja stilā nepaņemot laikā minūti, nedomāju, ka viņš šobrīd ir piemērots izlases galvenā amatam. Lai sasniedz kaut ko ievērības cienīgu ar BKV un tad parunāsim.
3) Štālbergs noteikti, ir ļoti talantīgs treneris, taču uz lielo izlasi viņš nopietns kandidāts būs pēc 2-4 gadiem, kad būs beiguši spēlēt tie, ar kuriem viņš vēl kopā ir spēlējis. Galu galā Štālbergam šobrīd ir tikai 29 un kā treneris viņš strādā cik? 3 gadus.
4) Piekrītu tiem kas saka labāk tomēr atstāt Štālbergu U-20. Redzēju gandrīz visas u-18 spēles un jāsaka, ka tikai pret leišiem treneris spēli novadīja perfekti. Vismaz divās spēles puikas palaidās un nočakarēja spēles galotni, ko mierīgi prātīgi spēlējot varēja vinnēt.

     [+] [-]

, 2013-11-11 11:29, pirms 11 gadiem
Es domāju, ka pie kandidātiem vajadzētu pieminēt arī Muižnieku!

  -1 [+] [-]

, 2013-11-11 11:32, pirms 11 gadiem
piekrītu, ka izlases vadībā nebūtu slikti "jaunas asinis". Vai tam ir gatavs Štālbergs? Grūti teikt.... Bet, ja jāmaina treneris, tad labāk uzreiz apstiprināt Štālbergu un vismaz uz 2 cikliem.
Mazurs savu iespēju izniekoja, domāju, ka viņam nākamgad atkal jāsāk ar U-16. U-20 jādod vai nu Štālbergam vai Robim.
Pirmo reizi W leksikā vārds "enkurs" skan ar pozitīvu noskaņu - kā pamatvērtība, stūrakmens (ja pareizi sapratu domu). Parasti viņam enkuri ir jaunupi, butauti un helmaņi

  +2 [+] [-]

, 2013-11-11 11:33, pirms 11 gadiem
Rakstā ir sajaukts kopā kotletes ar mušām. Sākumā iztirzāti izlašu treneri (puišu komandām), tālāk tiek pieminēta VEF superlīga un beigās sporta internāts.
Varēja uztaisīt trīs rakstus, kurā sniedz savus priekšlikumus un attīstības iespējas par katru no aprakstītā. Neaizmirstot protams arī par meiteņu basketbolu (taču laikam VV tas neinteresē).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-11 11:50, pirms 11 gadiem
Mr. Objektīvs rakstīja: Un būtu, protams, brīnišķīgi izveidot Latvijā tādu visaptverošu skolu čempionātu, bet tā ir utopija, galu galā viss sākas ar to, ka nav pietiekami daudz bērnu. Arī citi sporta veidi tomēr paņem savu. Būtu jau interesanti, ja Latvijā būtu tāds pats vidusskolu čempionāts kā Amerikā (pēc struktūras nevis spēka ziņā), bet nu kamēr mums nav kā minimums 5 miljoni iedzīvotāju, tas vienkārši nav iespējams.
esošos sporta skolas trennerus var jau pārcelt uz konkrēto skolu kopā ar tiem atvēlēto finasējumu', tādā veidā sporta skolu komanda iegūst atbalstītājus klases biedru utt veidā.
Tur jau tālieta, ka mazajās pilsētās tos kuri vēlas to basīti spēlēt var koncentrēt vienā skolā utt. un uz trenniņiem brīvi ļaut pievienoties citu skolu audzēkņiem, kuri konkrētajā skolā nemācās, veidojot to pašu sporta skolu principu, tikai kā pamatu likt konkrētu skolu. Un ja jau mazais no citas skolas, kurš trennējās, spēlē ar otras skolas audzēkņiem utt ar laiku saprot, ka viņam basītis baigi patīk un grib mācīties arī kopā ar trenniņu partneriem, skolu mainīt nav problēmas...
Un tā pat var jau koncentrēt citus sporta veidus citās skolās kur apstākļi atļauj... nav jau slikts arī tāds variants, ka piemēram pilsētā ir divas skolas un tā kā bērnu ir tik cik viņu ir tad katra skola spiež uz tiem sporta veidiem, kur labāki apstākļi.

tādas ir manas personīgās domas.. Atmetam sporta skolu, kā tādu vispār samazinot visus aparātu izņemot trenerus... un visu kas saistīts finanšu uzskaiti un visām pārējām funkcijām uzgrūžam uz skolas personālu.. tādejādi iegūstot papildus finases konkrētā sporta veida attīstībai (nauda, kas tika maksāta grāmatvežiem direktoriem un visiem pārējiem var ieguldīt jauno sportistu apstākļu uzlabošanai)... vienīgi žēl to cilvēku, kas zaudētu darbu...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-11 12:07, pirms 11 gadiem
zjmurik rakstīja: esošos sporta skolas trennerus var jau pārcelt uz konkrēto skolu kopā ar tiem atvēlēto finasējumu', tādā veidā sporta skolu komanda iegūst atbalstītājus klases biedru utt veidā.
Tur jau tālieta, ka mazajās pilsētās tos kuri vēlas to basīti spēlēt var koncentrēt vienā skolā utt. un uz trenniņiem brīvi ļaut pievienoties citu skolu audzēkņiem, kuri konkrētajā skolā nemācās, veidojot to pašu sporta skolu principu, tikai kā pamatu likt konkrētu skolu. Un ja jau mazais no citas skolas, kurš trennējās, spēlē ar otras skolas audzēkņiem utt ar laiku saprot, ka viņam basītis baigi patīk un grib mācīties arī kopā ar trenniņu partneriem, skolu mainīt nav problēmas...
Un tā pat var jau koncentrēt citus sporta veidus citās skolās kur apstākļi atļauj... nav jau slikts arī tāds variants, ka piemēram pilsētā ir divas skolas un tā kā bērnu ir tik cik viņu ir tad katra skola spiež uz tiem sporta veidiem, kur labāki apstākļi.

tādas ir manas personīgās domas.. Atmetam sporta skolu, kā tādu vispār samazinot visus aparātu izņemot trenerus... un visu kas saistīts finanšu uzskaiti un visām pārējām funkcijām uzgrūžam uz skolas personālu.. tādejādi iegūstot papildus finases konkrētā sporta veida attīstībai (nauda, kas tika maksāta grāmatvežiem direktoriem un visiem pārējiem var ieguldīt jauno sportistu apstākļu uzlabošanai)... vienīgi žēl to cilvēku, kas zaudētu darbu...
Principā piekrītu. Tikai domāju ka var iet vēl tālāk sportu Latvijā nododot privātā resora rokās. Sporta skolas likvidētu vispār, lai treneri organizē privātus uzņēmumus kuri pastrāvētu dēļ valsts finansējuma par skolēnu ārpusskolas izglītības organizēšanu un vecāku līdzmaksājumiem. Plusi šādai sistēmai tiktu legalizēti līdz šim pelēkajā zonā esošie līdzmakšajumi sporta skolu treneriem, rastos brīva tirgus apstākļi kurus pašlaik bojā valsts finansējums tikai savām sporta skolām liekot privātajiem sisties pašiem ilgtermiņā arī Latvijā varētu rasties dabīgas sporta piramīdas kuras būtu iemācījušās sevi finansēt pašas.
Par skolām, protams, ka attiecīgie privātie uzņēmumi izvērstu sadarbību ar noteiktām mācību iestādēm.
Žēl ka tā nekad nebūs :/

     [+] [-]

, 2013-11-11 12:12, pirms 11 gadiem
Par tiem sporta skolu direktoriem gan taisnība...tie tak šizofrēniski turas pie savas siles. Bezjēdzīgs, sen sevi izsmēlis veidojums ir šīs BJSS. Piekrītu - daudz lielāks uzsvars jāliek uz sportu skolās un klubos; bet talantīgākajiem sportistiem veidot reģionālos sporta centrus.

     [+] [-]

, 2013-11-11 12:18, pirms 11 gadiem
Mr. Objektīvs rakstīja: Nu teikt, ka nav dzirdēts par sportiskiem sasniegumiem no šiem trim gan ir galīgi nevietā. Biedriņš - NBA vidēji sezonā double double, Kambis - ārdījās pa Eirolīgu, KV - joprojām šķiet, ka mūsdienu labākais Latvijas PG, bet tas tā tīri spēles ziņā, ja pieliek pārējās lietas, kas par viņu dzirdētas, iespaids, protams, diezgan slikts.
Iespeejams nepreciizi izteicos, iespeejams nepareizi saprati. No shiem speeleetaajiem nav dzirdeeti nekaadi meerki/ motivaacija iznemot naudu, nerunaaju par vinju statistiku, vai par to kaados klubos speeleejusi. Neesmu dzirdeejis, ka AB meerkis buutu uzvilkt NBA chempionu gredzenu, vai Kambalam speeleet eiroliigaa, vai ar LV izlasi izciiniit vietu paaules cempionaataa. tajaa pat Twitterii tik daudz komentu par naudu, kaads kuram liigums, kuram nesamaksaaja, kuraa klubaa ir nauda kuraa nav...........kaut kas audzinaasanaa greizi nogaajis, finansiaalais aspekts ir ljoti svariigs, bet jaabuut dziivee kaut kaadam liidzsvaram.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-11 12:34, pirms 11 gadiem
runchis rakstīja: Pievienojos, ka virsraksts neatbilst rakstam...tā arī netiek atbildēts uz uzdoto jautājumu!
Par izlases galveno treneri varētu būt pašlaik, manuprāt, tikai trīs atbilstoši kandidāti - Bagijs, Muižnieks un Vētra. Štelmahers pagaidām Ventspilī nepārliecina, domāju, ja izdosies pakāpiens uz kādu augstākā līmeņa klubu, nostiprināties, tad varbūt nākotnē. Štālbergs pagaidām vēl pārāk zaļš, vispirms jākļūst par galveno treneri kāda kluba, lai vispār runātu par izlasi.
Trešā lieta par tam sporta skolām... drošvien daļai var pieķērist, pirmkārt, par sporta skolu treneru darba "atzīšanu"... bet no otras puses paskatoties jaunatnes izlašu panākumus iepriekšējā vasarā, tad nav tik traki ka tiek pasniegts, domāju ka lielākai nopelns šajā ir basketbola klubiem,kuros pārsvarā ir šie jauniesi vai Latvijā vai ārzemēs... Tai slavenā vbskolas paaudze par šādiem panākumiem vārējā tikai sapņot!
Vētra ir valsts nodevējs, viņam nav vietas nevienā komandā, kas pārstāv Latviju!
';

  +2 [+] [-]

, 2013-11-11 14:09, pirms 11 gadiem
intuitīvi U20 būtu jāvada Štālbergam. kur būtu Mazura audzēkņi bez Porziņģa? domāju, ja tiktu top8, tad ar mokām un nolietu -15/-20p ceturdaļfinālā

protams, ka labākais lēmums ir ļoti maz ticams, jo VEFam taču būs prestiži, ka viņu asistents ir arī U20 treneris. Štālbergs šeit tiks vnk politiski upurēts. Tāda dzīve.

     [+] [-]

, 2013-11-11 14:43, pirms 11 gadiem
lai arī U18 puikas nospēlēja lieliski, tomēr uz U20 fona viņu sniegumu var nodēvēt par nelielu izgāšanos. ok, ja ne izgāšanos, tad kā vilšanos jau nu noteikti. visu cieņu puiku priekšā, taču medaļai bija jābūt - ja ne sudrabam, tad bronzai - noteikti! bija jāuzvar vismaz viena no divām līdzīgajām galotnēm, taču zaudējām abās. pie tam zaudējām pēdējās sekundēs. kuram jāuzņemas atbildība? domāju, trenerim, līdz ar to, manuprāt, U20 būtu jāvada Štālītim, bet Mazuram... Mazuram viens cikls būtu jāizlaiž, jāturpina strādāt VEFā un jāgaida uz nākamā jauniešu trenera relatīvo neveiksmi...
bet kopumā tendence ir iepriecinoša - uz 3 vietām ir 4 vienlīdz spēcīgi kandidāti + uz 4.vietu - lielās izlases trenera amatu, arī ir 3 spēcīgi kandidāti. tas nozīmē, ka mums aug ne tikai labu un perspektīvu spēlētāju, bet arī jaunu un labu treneru paaudze. skaisti!

     [+] [-]

, 2013-11-11 16:57, pirms 11 gadiem
Mr. Objektīvs rakstīja: Es joprojām esmu par Bagiju, bet, ja ne viņš, tad kāds tik pat pieredzējis, piemēram, Muižnieks.
Un būtu, protams, brīnišķīgi izveidot Latvijā tādu visaptverošu skolu čempionātu, bet tā ir utopija, galu galā viss sākas ar to, ka nav pietiekami daudz bērnu. Arī citi sporta veidi tomēr paņem savu. Būtu jau interesanti, ja Latvijā būtu tāds pats vidusskolu čempionāts kā Amerikā (pēc struktūras nevis spēka ziņā), bet nu kamēr mums nav kā minimums 5 miljoni iedzīvotāju, tas vienkārši nav iespējams.
Mazliet ne par tēmu. Ieraugot ''Ģenerālis piedāvā'' vienmēr parādās smaids uz lūpām, lai gan intereses pēc var palasīt kaut vai lai uzzinātu kārtējos Valtera un tikai un vienīgi Valtera veikumus Latvijas sportā. Drīz viņš pieteiksies Bertāniem par miesīgu tēvu, gan jau kādu iemeslu varēs izdomāt. Cilvēkam, kuram vienmēr šādi mēģina sevi paslavēt, ir nopietnas problēmas ar pašapziņu. Piedodiet, ja kādu aizskāru, tas mans subjektīvais viedoklis.
savā laikā, vēl 90.gadu vidū, bija tāds Vidusskolu kauss vai kā nu viņš saucās. Tikai problēma bija tā, ka atsevišķas skolas maču laikā pastiprinājās ar džekiem, kas bija gan sporta skolu audzēkņi vienlaicīgi, gan arī jau paspējuši jau LBL spēlēt (teiksim, tai pašā 1996.gadā Dainis Oberšats, kurs jau LBL līmenī nebija tas vājākais spēlētājs). Te arī atšķirība no Amerikas - ja tur neviens vidusskolnieks nedrīkst slēgt profesionālo līgumu un vienlaicīgi spēlēt gan vidusskolā, gan pēc tam universitātē, tad Eiropas basketbolā, un vēl jo izteiktāk Latvijas basketbolā, dažs astoņpadsmitgadnieks jau ir paspējis vairākās sporta skolās pamācīties un kādos trīs profesionālos vai pusprofesionālos klubos uzspēlēt.

     [+] [-]

, 2013-11-14 00:00, pirms 11 gadiem
visu cienju stalbergam par paveikto, bet liidz bagijam vinjam ir kaa lidz kosmusam pagaidaam. Tas ka valteram nepatiik bagijs, tas sen skaidrs.
Domaju Bagijs mierigi, redzot vinja energiju, karjeras augsupeju un no kurienes ir izvedis LV izlasi, droesi var izveidot izlasi liidz olimpiaadei. Tikai gribetos blkaus vinjam redzeet atkal stelmaheru.