Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Ar Bundeslīgas titulu nepietiek: ''Bayern'' atlaiž vadītāju Kānu un sporta direktoru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar Bundeslīgas titulu nepietiek: ''Bayern'' atlaiž vadītāju Kānu un sporta direktoru
Olivers Kāns. Foto: AFP/Scanpix

Lai arī vakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni kļuva Minhenes ''Bayern'', uzreiz pēc tam tika paziņoti jaunumi, kā rezultātā sporta direktora amatu vairs neieņem Hasans Salihamidžičs, bet kluba vadītāja - Olivers Kāns, kura vietā jau iecelts Jans-Kristians Drīsens.

Pēc dramatiskā veidā izcīnītā Vācijas Bundeslīgas titula pārmaiņas kluba iekšienē veikusi Minhenes ''Bayern'', no amata atlaižot līdzšinējo kluba vadītāju Oliveru Kānu, bet no sporta direktora pozīcijas Hasanu Salihamidžiču. Šādu lēmumu pieņēma kluba uzraudzības padome.

Minhenes ''Bayern'' 2022. gada vasarā pazaudēja uzbrukuma līderi Robertu Levandovski, kurš pārcēlās uz ''Barcelona'', un viņa trūkums sezonas gaitā bija jūtams. Klubs neaizvadīja to saturīgāko sezonu, ar lielām pūlēm un Dortmundes ''Borussia'' palīdzību pēdējā kārtā uzvarot Bundeslīgā, bet Čempionu līgā tā izstājās pēc ceturtdaļfināla. Tāpat sezonas laikā tika atlaists galvenais treneris Julians Nāgelsmans, kura vietu ieņēma Tomass Tuhels.

Kāna pēctecis jau ir atrasts un jaunais kluba vadītājs būs Jans-Kristians Drīsens. Viņš jau pēdējos desmit gadus strādājis kluba valdē. ''Lēmums pārtraukt sadarbību ar Kānu nebija viegls, taču no kopējā attīstības viedokļa lēmām, ka būtu nepieciešamas pārmaiņas. Sakām paldies Oliveram par viņa uzticību, idejām un visu, ko kopā esam sasnieguši. Viņš vienmēr paliks nozīmīga personība ''Bayern'' vēsturē.'' Kopā ar Kānu kā kluba vadītāju ''Bayern'' reizi triumfēja Čempionu līgā, UEFA Superkausā, kā arī triumfēja vietējos turnīros kā Bundeslīgā, Vācijas kausa un Superkausa izcīņā.

''Vispirms vēlos pateikties par doto uzticību. Sākotnēji man bija citi plāni dzīvē, bet, kad tev zvana no ''Bayern'', viss pārējais tiek atstāts novārtā. Klubs vienmēr bijis man ļoti tuvs, tāpēc turpināšu izmantot visu savu enerģiju, lai veiksmīgi tiktu galā ar jaunajiem pienākumiem,'' pēc jaunā darba pieņemšanas citēts Jans-Kristians Drīsens.

Klubs meklēs arī jaunu sporta direktoru, jo pārtrauktas līgumattiecības ar līdzšinējo šī amata pienākumu veicēju Hasanu Salihamidžiču. Viņa pēctecis vēl tiekot meklēts. ''Lepojos, ka sešus gadus varēju strādāt šajā amatā. Vēlos pateikties visiem treneriem, spēlētājiem un komandas personālam. Šis ir bijis skaists piedzīvojums, kuru gribēju turpināt, taču cienu pieņemto padomes lēmumu. Novēlu komandai un tās faniem panākumus,'' citēts Salihamidžičs.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/en/news/2023/0...
https://fcbayern.com/en/news/2023/0...