Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Benfica" uzbrūkošais aizsargs Grimaldo karjeru turpinās Lēverkūzenē

Agris Suveizda

"Benfica" uzbrūkošais aizsargs Grimaldo karjeru turpinās Lēverkūzenē
Alekss Grimaldo. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AP. Vācijas bundeslīgas futbola klubs Leverkūzenes "Bayer" pēc šīs sezonas papildinās sastāvu ar spāņu kreisās malas aizsargu Alekss Grimaldo, pirmdien paziņoja vienība.

27 gadus vecais Grimaldo septiņas ar pusi sezonas pārstāvējis Portugāles klubu Lisabonas "Benfica". Pēc šīs sezonas viņam beigsies līgums ar "Benfica" un spēlētājs pārcelsies uz Bundeslīgu, līgumu ar "Bayer" noslēdzot uz četriem gadiem.

Aizsargs ir "Barcelona" kluba audzēknis, bet "Benfica" viņš pievienojās 2015.gada decembrī, kas viņu iegādājās par 1,5 miljoniem eiro. Šosezon Grimaldo Portugāles čempionātā 31 spēlē guvis četrus vārtus un izdarījis astoņas rezultatīvas piespēles, bet Čempionu līgā, ko klubs sāka trešajā atlases kārtā un pabeidza ceturtdaļfinālā, 14 spēlēs tika pie diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Benfica" pagājušajā sezonā Portugāles čempionātā ierindojās trešajā vietā, bet šobrīd pēc 32 no 34 kārtām ar 83 punktiem ir līdervienība. Tuvākos sekotājus no "Porto" kluba lisabonieši apsteidz par četriem punktiem. Savukārt "Bayer" Bundeslīgas 32 spēlēs izcīnījusi 49 punktus un ieņem septīto vietu 18 komandu konkurencē.

"Benfica" šosezon sasniedza UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu, kur divu spēļu summā ar 3:5 piekāpās Milānas "Inter" no Itālijas, tikmēr "Bayer" vēl cīnās UEFA Eiropas līgas pusfinālā, kur pirms atbildes spēles ir iedzinējos ar 0:1 pret citu A sērijas komandu "Roma".

Izmantotie resursi:
LETA