Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Titulētais Alonso pārņem "Bayer" stūri un tiek pie pirmā lielā darba trenera karjerā

Agris Suveizda

Titulētais Alonso pārņem "Bayer" stūri un tiek pie pirmā lielā darba trenera karjerā
Šavi Alonso. Foto: imago images/Lackovic/Scanpix

Vācijas futbola klubs Lēverkūzenes "Bayer" pavēstījis par galisiešu izcelsmes šveiciešu galvenā trenera Herardo Seoanes atbrīvošanu no amata un baska Šavi Alonso iecelšanu viņa vietā. Alonso šodien tiks prezentēts masu medijiem un parakstīs divu gadu līgumu.

Lēverkūzenes "Bayer" otrdienas vakarā nerealizēja 11 metru soda sitienu un zaudēja Portu (0:2), un šī neveiksme liktenīga izrādījusies galvenajam trenerim Seoanem, kura debijas sezonā klubam izdevās izcīnīt trešo vietu Bundeslīgā. Pēc teicamas iepriekšējās sezonas šī sākta briesmīgi – ar zaudējumu kausā 3. līgas klubam, tikai pieciem punktiem astoņās spēlēs Bundeslīgā un 17. vietu un trim punktiem Čempionu līgas pirmajā aplī.

"Seoane pagājušajā gadā paveica labu darbu un pārliecinoši kvalificējās Čempionu līgai, tomēr šīs sezonas sākumā diemžēl esam nogājuši no uzvaru ceļa. Mūsuprāt, agra izstāšanās kausā un, jo īpaši, neapmierinošā pozīcija Bundeslīgā treneru maiņu padarīja nepieciešamu," kluba mājaslapā pauda sporta direktors Zīmons Rolfess. Nepilnus 44 gadus vecais šveicietis iepriekš trenēja dzimtenē, vadot "Luzern" un Bernes "Young Boys".

Jau pirms sestdienas spēles pret Gelzenkirhenes "Schalke" ir atrasts jauns treneris, un par to kļuvis nepilnu 41 gadu vecais Šavi Alonso. Savulaik izcilais balsta pussargs trenera karjeru sāka "Real Madrid" jaunatnes sistēmā, bet no 2019. līdz 2022. gadam vadīja "Real Sociedad" dublierus, vispirms ievedot tos Spānijas otrajā līgā un pēc tam no tās arī izkrītot, pēc izkrišanas šajā pavasarī pametot komandas stūri. Alonso tuvu darbam Vācijas Bundeslīgā bija jau pirms pusotra gada, tomēr līdz līguma parakstīšanai ar Menhengladbahas "Borussia" puses nenonāca.

Alonso ir divreiz triumfējis UEFA Čempionu līgā, 2005. gadā to izdarot ar "Liverpool" un 2014. gadā – ar "Real Madrid", bet spēlētāja karjeras pēdējos trīs gadus viņš pavadīja Minhenes "Bayern", kļūstot par trīskārtēju Vācijas čempionu un izcīnot arī pa vienam kausam un superkausam. Spānijas izlasē Alonso aizvadīja 114 spēles, guva 16 vārtus, kļuva par 2010. gada pasaules čempionu un 2008., 2012. gada Eiropas čempionu.

Anglijas Premjerlīgas un Vācijas Bundeslīgas spēles šosezon būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.bayer04.de/de-de/news/b...

     [+] [-]

, 2022-10-06 19:24, pirms 2 gadiem
Šavi.. atkal Šuvešda kko pīpē