Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Franču aizsargs Ernandess pēc smagās traumas Pasaules kausā apsvēris karjeras beigas

Agris Suveizda

Franču aizsargs Ernandess pēc smagās traumas Pasaules kausā apsvēris karjeras beigas
Lukass Ernandess. Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Scanpix

Kreisās malas aizsargs Lukass Ernandess 2018. gada Pasaules kausā sāka visas septiņas spēles un sākumsastāvā sāka arī pasaules čempiontitula aizstāvību, tomēr cīņa pret Austrāliju (4:1) viņam beidzās jau 13. minūtē, ielaistajos vārtos saplēšot labā ceļgala krusteniskās saites.

Ernandess šosezon jau septiņas nedēļas izlaida muskuļa plīsuma dēļ un Minhenes "Bayern" ierindā atgriezās tikai mēneša sākumā. Pēc krustenisko saišu plīsuma, kā dēļ Ernandesam beidzies ne vien Pasaules kausa finālturnīrs, bet arī 2022./23. g. sezona, 26 gadus vecais aizsargs saprotami bijis ļoti sliktā noskaņojumā un biežo savainojumu dēļ nopietni apsvēris karjeras beigas, noskaidrojis laikraksts L'Equipe.

Ernandesu viesnīcā trijatā mierināja viņa jaunākais brālis Teo Ernandess, kurš ieņēma viņa vietu aizsardzības kreisajā malā, viņa kluba biedrs un labās malas aizsargs Benžamēns Pavārs, kā arī Teo kluba biedrs Olivjē Žirū, kurš atkārtoja Francijas izlases rezultativitātes rekordu. Pēc tam Lukasam brāļa klātbūtnē bijusi ilga telefonsaruna ar mammu, kura viņu atrunājusi no kardināliem soļiem karjeras sakarā, un Ernandesa garastāvoklis nu jau esot daudz labāks.

Brāļi Ernandesi ir dzimuši Marseļā, kur tolaik spēlēja viņu tēvs Žans Fransuā, bet pēc tam līdzi viņam pārcēlās uz Spāniju un kļuva par Madrides "Atletico" audzēkņiem. Lukass Ernandess pirms trim gadiem uz Minheni pārgāja par 80 miljoniem eiro un Francijas izlasē ir aizvadījis 33 spēles. Gadījumā, ja Francija nosargās titulu, par pasaules čempioniem kļūs gan Lukass, gan arī vēl pirms turnīra savainotais Karims Benzemā, kurš ir palicis izlases oficiālajā spēlētāju sarakstā. Francija ar uzvarām pār Austrāliju (4:1) un Dāniju (2:1) kļuva par pirmo komandu, kas tikusi astotdaļfinālā, un visdrīzāk arī iegūs pirmo vietu grupā. Pēdējā kārtā pret Tunisiju gaidāma sastāva rotācija.

Izmantotie resursi:
https://www.ouest-france.fr/sport/f...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!