Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis un Pahars par beidzot sagaidīto Mesi triumfu Pasaules kausā

Rolands Eliņš

Verpakovskis un Pahars par beidzot sagaidīto Mesi triumfu Pasaules kausā
Lionels Mesi. Foto: ADIL BENAYACHE/SIPA/Scanpix

Lionels Mesi kopā ar Argentīnas izlasi svētdien kļuva par pasaules čempionu, iespaidīgā finālmačā pārspējot Francijas valstsvienību. Mesi jau vairākus gadus tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem spēlētājiem pasaulē, un pēc viņa uzvaras Pasaules kausā aicinājām izteikties Latvijas bijušos augsta līmeņa uzbrucējus Māri Verpakovski, šobrīd RFS kluba direktoru, un Marianu Paharu, šobrīd Latvijas izlases treneri, par aizvadīto finālu un konkrēti Mesi paveikto.

"Man finālā bija favorīte, jā - jau pirms turnīra izteicos, ka sagaidu panākumus no Argentīnas un ka vēlētos Mesi skaistu noslēgumu Pasaules kausā, ņemot vērā, ka šis viņam droši vien būs pēdējais finālturnīrs, un sanāca ļoti simboliski," sacīja Māris Verpakovskis. "Tāpat arī skatījos no tāda aspekta, ka Dienvidamerikas izlasei vajadzētu pārtraukt savu ilgo posmu bez PK tituliem. Mesi sakarā jau iepriekš bija aktuāls salīdzinājums ar Djēgo Maradonu, un visu laiku viņiem bija atšķirība, ka Maradona ir kļuvis par pasaules čempionu. Tagad šis arguments Mesi kritiķiem vairs nav aktuāls, jo Mesi to ir ieguvis, un man liels prieks par viņa sasniegto."

"Finālspēle patiešām izvērtās iespaidīga, it īpaši, ja vēl ņem vērā stāstu, kas apvijās ap to," turpināja Verpakovskis. "Tādi pavērsieni un intrigas. Fināls bija kā lielisks stāsts ar Holivudas filmas cienīgu darbību un noslēgumu. Mana sieva arī tā pateica, ka spēle bija tik dramatiska, ka likās, ka tā nemaz dzīvē nevar būt, bet gan, ka šādu scenāriju kāds ir sarakstījis, un tagad tas tikai tiek izspēlēts."

Uz jautājumu, cik daudz šis tituls nozīmēs Mesi karjeras kopējā kontekstā, Verpakovskis atbildēja, sakot, ka PK tituls Mesi bija vajadzīgs: "Viņš klubu karjerā uzvarēja pilnīgi visu, paveica iespaidīgas lietas, bet visu laiku tomēr viņam bija viens liels panākums, ko nebija izdevies iegūt. Tas vienmēr arī uzreiz tika piesaukts kā arguments diskusijās par to, kur futbola leģendu vidū vietu ieņems Mesi, salīdzinot viņu ar Pelē un Maradonu. Tagad Mesi rēķinā ir arī Pasaules kauss, un vairs nav nekādu pretargumentu tam, ka viņš ir visu laiku labāko spēlētāju saraksta augšējās rindās."

Marians Pahars finālspēli novērtēja kā lielisku futbola maču un izrādi, kurā bija daudz gūtu vārtu un notikumu: "Protams, tam visam pa vidu visu laiku bija arī Mesi stāsts. Arī vēlējos, lai viņam izdodas triumfēt Pasaules kausā, piepildot savu sapni, un domāju, ka līdzīgi viņam novēlēja ļoti daudzi futbola fani visā pasaulē, kurus Mesi tagad iepriecināja."

Pahars gan izteicās, ka Mesi ar Pasaules kausa izcīnīšanu nav pacēlis sevi kaut kādā jaunā statusā, jo viņš jau iepriekš bija paveicis tik daudz gan ar izlasi, gan klubu futbolā, ka augstāk vairs īsti nemaz nevarēja pacelties: "Tagad viņš ieguva pēdējo atlikušo titulu un vēlreiz Zelta bumbu. Bet neteikšu, ka tas izšķīra viņa statusu futbola vēsturē un noteica viņa leģendu, jo Mesi tomēr bija Mesi taču arī pirms tam. Jā, bija kritiķi, kas teica šo un to, neticēja Mesi un Argentīnas triumfam, kaut ko pārmeta un saskatīja nepilnības, bet rezultāts tika sasniegts, un tas tagad ir visiem labi redzams."

Pahars gan nevēlējās ieslīgt pārdomās par "visu laiku labākā futbolista" titulu: "Jā, cilvēkiem patīk tagad piesaukt Maradonu un Pelē un salīdzināt viņus ar Mesi un Ronaldu, bet es nevēlos salīdzināt viņus savā starpā un tagad teikt, ka kāds bija labāks par kādu citu. Nu nevar tā pateikt, katram viņam bija savs laiks un sava ēra, un viņi turklāt ir atšķirīgi futbolisti. Visi nenoliedzami izcili, bet katrs varbūt savā veidā."

"Šis PK fināls paliks futbola vēsturē, noteikti," turpināja Pahars. "Cilvēki atcerēsies, ka tā bija diena, kad Mesi ieguva Pasaules kausu. Finālspēle kā tāda bija iespaidīga un ļoti interesanta, tur par pavērsieniem un komandu taktiku var runāt stundām, un noteikti, ka cilvēki to darīs vēl ilgu laiku."'

Līdzīgi izteicās arī Verpakovskis ar nozīmīgu piebildi: "Finālu atcerēsies ilgi, un ne tikai Mesi dēļ. Mbapē visai pasaulei deva signālu, ka pēc Mesi, Ronaldu un Neimāra viņš būs nākamais futbola simbols tuvākajos 10-12 gados. Tagad viņš nedaudz tā kā palika Mesi skaistā stāsta ēnā, taču Mbapē jau tāpat ir unikālā situācijā - es te varu pateikt, ka arī pats paspēju nodomāt pēc fināla, sak, žēl par viņu, bet viņš jau vēl jauns puisis un viņa laiks Pasaules kausā vēl pienāks. Un tad atcerējos, ka viņam taču jau ir Pasaules kauss, viņš to ieguva pat pirms Mesi. Kaut kā tas ir nedaudz piemirsies, lai gan biju toreiz 2018. gada Pasaules kausā, un domāju, ka tas arī savā ziņā parāda par Mbapē, ka arī viņš paliks futbola vēsturē un vēl var paveikt ļoti daudz."

  +7 [+] [-]

, 2022-12-20 10:38, pirms gada
Mbapē, atšķirībā no Mesi, ir ar pretīgu raksturu tā ka viņš, tāpat kā Rinaldo, var kļūt par labāko vārtu guvēju taču nekad par vienu no visu laiku labākajiem spēlētājiem.
Slēpts komentārs: Keimais Žurmis

     [+] [-]

, 2022-12-20 14:06, pirms gada
Keimais Žurmis rakstīja: Punduru prieki par punduri. Nekas jauns. Arī Blanks Kozļinkēvičs utt.
par CR37 minoritētes?
arī nekas jauns...

  -3 [+] [-]

, 2022-12-20 15:05, pirms gada
Tāda sajūta ka 1 Mesi izcīnīja kausu. Pārējiem tiek statistu loma. Nepatīkami ka tas pats Di Marija netiek cildināts.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-20 15:35, pirms gada
Rubentus rakstīja: Tāda sajūta ka 1 Mesi izcīnīja kausu. Pārējiem tiek statistu loma. Nepatīkami ka tas pats Di Marija netiek cildināts.
varēs nākamajā PK bez Mesi izcīnīt kausu un pierādīt, ka nebija tikai statistu lomā

  +2 [+] [-]

, 2022-12-20 20:17, pirms gada
Messī, Messī... Viss okey
Bet man visvairāk patika di Marija sniegums!!!
Viņš vnk tika noguldīts lai Messī būru labākais 😔

  +2 [+] [-]

, 2022-12-20 20:23, pirms gada
Rubentus
+777
,Tavam komentam

  -2 [+] [-]

, 2022-12-20 20:26, pirms gada
... lai Messī būtu labākais...

  -1 [+] [-]

, 2022-12-20 20:31, pirms gada
erred rakstīja: Messī, Messī... Viss okey
Bet man visvairāk patika di Marija sniegums!!!
Viņš vnk tika noguldīts lai Messī būru labākais 😔
bro, varbuut nepamaniiji, bet vinsh aciimredzot saistiibaa ar traumu lielaako turniira dalju pavadiija uz solinja, kameer Messi iesita katraa play off speelee. jebkuraa gadiijumaa visi taa priecaajas, jo tagad futbolu var paastarteet un beigt striiideeties par bezjeedziigo Messi/CR vai Messi/Maradona/Pelee teemu, bet pieveersties aktuaaliem jautaajumiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-20 20:56, pirms gada
To SSS
Jā, bet di Maria savas minūtes nospēlēja vnk fantastiski!!!

  -1 [+] [-]

, 2022-12-20 20:58, pirms gada
Koments protams 555
Bez brilles raxtīju 😎

  +1 [+] [-]

, 2022-12-20 21:02, pirms gada
555 rakstīja: bro, varbuut nepamaniiji, bet vinsh aciimredzot saistiibaa ar traumu lielaako turniira dalju pavadiija uz solinja, kameer Messi iesita katraa play off speelee. jebkuraa gadiijumaa visi taa priecaajas, jo tagad futbolu var paastarteet un beigt striiideeties par bezjeedziigo Messi/CR vai Messi/Maradona/Pelee teemu, bet pieveersties aktuaaliem jautaajumiem.
Kad Ronaldu sita pendeles, tad Mesi fani viņu sauca par Penaldo.

     [+] [-]

, 2022-12-20 22:13, pirms gada
erred rakstīja: To SSS
Jā, bet di Maria savas minūtes nospēlēja vnk fantastiski!!!
domaa - finaalaa labaakais? vai turniiraa labaakais? finaalaa bija ljoti labs, protams, bet speeleeja pusspeeli un bija jau skaidrs, ka par visiem veesturiskajiem nopelniem iedos Messi, ja uzvarees. lai arii tikpat labi vai pat vairaak vareeja buut Mbape, bez kura shis finaals buutu 1998.gada finaala atkaartojums ar franchiem braziilju lomaa.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-20 22:17, pirms gada
Rubentus rakstīja: Kad Ronaldu sita pendeles, tad Mesi fani viņu sauca par Penaldo.
neesmu vinju saucis par penaldo, sorry, raksti to kaadam citam. cita lieta, ka portugaaljiem kvalifikaacijaas speeles ir pret luksemburgaam un andoraam, kameer argiem pat DAmerikas vaajaakaa izlase maajaas speelee mega kalnos bez skaabeklja.
un jaa - nedomaaju, ka Messi panaakumi vai CR peedeejo sezonu neveiksmes kaut ko sliktu liecina par CR, vinjam ir bijusi izcila karjera, mentaali joprojaam ir maximaalists un nespeej pienjemt, ka vecums prasa savu. kad samierinaasies, tad buus lielisks uznjeemeejs vai jebkas cits, kas veeleesies. un veel jautaajums, kaads buus Messi peec 2 gadiem un vai arii nevilks argus uz leju, nepareizi izmantots. piemeeram, Barcaa es vinju gribeetu atpakalj tikai tad, ja bez maksas, par mazu algu un samierinoties ar lomu, ka iet uz mainjaam speelju beigaas. izlashu liimenii un ar 9 kapaajoshiem chaljiem tas straadaa, bet UCL diez vai var pacelt.

     [+] [-]

, 2022-12-20 22:36, pirms gada
555 rakstīja: neesmu vinju saucis par penaldo, sorry, raksti to kaadam citam. cita lieta, ka portugaaljiem kvalifikaacijaas speeles ir pret luksemburgaam un andoraam, kameer argiem pat DAmerikas vaajaakaa izlase maajaas speelee mega kalnos bez skaabeklja.
un jaa - nedomaaju, ka Messi panaakumi vai CR peedeejo sezonu neveiksmes kaut ko sliktu liecina par CR, vinjam ir bijusi izcila karjera, mentaali joprojaam ir maximaalists un nespeej pienjemt, ka vecums prasa savu. kad samierinaasies, tad buus lielisks uznjeemeejs vai jebkas cits, kas veeleesies. un veel jautaajums, kaads buus Messi peec 2 gadiem un vai arii nevilks argus uz leju, nepareizi izmantots. piemeeram, Barcaa es vinju gribeetu atpakalj tikai tad, ja bez maksas, par mazu algu un samierinoties ar lomu, ka iet uz mainjaam speelju beigaas. izlashu liimenii un ar 9 kapaajoshiem chaljiem tas straadaa, bet UCL diez vai var pacelt.
Par Psg uz uzvaru Čempionu līgā esi skeptisks šosezon?

  +1 [+] [-]

, 2022-12-20 22:48, pirms gada
Rubentus rakstīja: Par Psg uz uzvaru Čempionu līgā esi skeptisks šosezon?
jau 1/8 pretii buus labi atpuutushies un nikni frichi... veel jautaajums, kaa mainiisies Messi un Mbapes attieciibas, Messi un PSG fanu attieciibas, utt. domaaju, ka noteikti nav favoriiti un ljoti jaapaveicas.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-20 23:59, pirms gada
Njā
Šis turnīrs beidzies, bet būs jau EČ kur Mbapee sevii parādīs...
A di Maria gaidām pēc 4 gadiem... 👍😎👍

     [+] [-]

, 2022-12-21 11:55, pirms gada
Mjā 3 vārtus Argentīnai izskatās nevajadzēja skaitīt,pie centra saspēles bija aimugures stāvoklis acimredzams....