Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Le Graets oficiāli atkāpjas no Francijas Futbola federācijas prezidenta amata

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Le Graets oficiāli atkāpjas no Francijas Futbola federācijas prezidenta amata
Noels Le Graets. Foto: AFP/Scanpix

Francijas Futbola federācijai šajā vasarā tiks iecelts jauns prezidents, jo šodien oficiāli no šī amata atkāpās Noels Le Graets. Viņš šo posteni ieņēma kopš 2011. gada jūnija, taču šī gada janvārī uz laiku tika atstādināts no ieņemamā amata.

81 gadu vecais Le Graets Francijas Futbola federācijas prezidenta amatu ieņēma kopš 2011. gada jūnija, taču 2022. gada beigās bija iekļuvis vairākos skandālos. Vēl pirms Pasaules kausa finālturnīra Francijas futbola sabiedrību satricināja iespējams seksuālas uzmākšanās skandāls Francijas Futbola federācijas iekšienē, Le Graetu un citas amatpersonas vainojot organizācijas nepilnībās un ilgstošā neatbilstošā uzvedībā, bet pēc finālturnīra nu jau bijušais prezidents video intervijā RMC necienīgi izteiās par Francijas futbola leģendu Zinedinu Zidānu, kurš cerēja kļūt par vīriešu izlases galveno treneri, taču līgums ar Didjē Dešānu tika pagarināts vēl uz trīsarpus gadiem.

Šī gada janvāra beigās bija gaidāmi Sporta ministrijas audita rezultāti, un tad arī sekotu atbilstoši lēmumi vai bezdarbība no federācijas puses. Le Graets gan rudenī, gan pēc apsūdzībām pilnībā tās noliedza un bija pārliecināts, ka audita ziņojums viņam būs pozitīvs, kas ļaus atgriezties amatā un prezidentūras termiņā nostrādāt atlikušos divus gadus.

Tomēr tā nebija un La Graets neatgriezīsies Francijas Futbola federācijas prezidenta amatā. Šorīt viņš izsludinātajā sēdē uz īsu brīdi atgriezās prezidenta amatā, lai jau pēc 40 minūtēm paziņotu par savu oficiālo atkāpšanos. Viņa pienākumus vismaz līdz šī gada jūnijam pārņems Filips Dialo, kurš gan tos veiks kā pienākumu izpildītājs. Šī gada jūnijā Francijas Futbola federācijai gaidāms kongress, kurā tad arī tiks iecelts organizācijas jaunais prezidents.

Le Graets par federācijas prezidentu nostrādāja vairāk nekā 11 gadus. Šajā laika posmā vīriešu futbola izlase 2018. gadā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsfrance.c...