Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Korejiešu līderis Sons paziņo par spēlēšanu PK, Džeimsa un Nmečas Katarā nebūs

Agris Suveizda

Korejiešu līderis Sons paziņo par spēlēšanu PK, Džeimsa un Nmečas Katarā nebūs
Hinmins Sons. Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas futbola izlases un Anglijas kluba "Tottenham" uzbrucējs Hinmins Sons sociālo tīklu vietnē Instagram paziņojis, ka būs gatavs spēlēt drīzumā gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīŗā.

"Tottenham" iepriekšējā nedēļā atspēlējās un izcīnīja svarīgu uzvaru Marseļā (2:1), iegūstot pirmo vietu grupā, taču to paveica bez Hinmina Sona, kuru nācās nomainīt jau 29. minūtē. Dienvidkorejietim tika atklāts lūzums pie kreisās acs dobuma un piektdien veikta operācija, kas zem lielas jautājuma zīmes lika viņa dalību Pasaules kausā. Šodien korejietis nomierinājis savus līdzjutējus.

"Tik daudz bērnu sapņo par spēlēšanu Pasaules kausā savas valsts izlasē, un tas bija arī mans sapnis. Nelaidīšu šo notikumu garām ne par kādu cenu un nevaru vien sagaidīt, kad varēšu pārstāvēt mūsu brīnišķīgo valsti. Uz drīzu tikšanos," rakstīja 30 gadus vecais uzbrucējs, kurš ir piedalījies divos Pasaules kausa finālturnīros, sešās spēlēs gūstot trīs vārtus.

Sons iepriekšējās divās Premjerlīgas sezonās 72 spēlēs guva 40 vārtus, bet šosezon 13 mačos ticis pie trim vārtu guvumiem. Dienvidkorejas izlasē viņš 104 spēlēs izcēlies ar 35 precīziem sitieniem, savukārt Pasaules kausa atlasē 13 spēlēs guva septiņus vārtus. Dienvidkoreja piektdien pārbaudes spēlē uzņems Islandi, bet finālturnīrā tiksies ar Urugvaju, Ganu un Portugāli.

Toties Katarā noteikti neredzēsim Londonas "Chelsea" malējo aizsargu Rīsu Džeimsu, kuram decembrī apritēs 23 gadu. Ceļgala savainojuma dēļ mēnesi nespēlējušais Džeimss strādāja, lai pagūtu atgriezties ierindā līdz izslēgšanas spēlēm, tomēr Anglijas valstsvienības galvenais treneris Gerets Sautgeits viņu informējis, ka neiekļaus sastāvā. Jau iepriekš strīpa Kataras sapnim tika pārvilkta citam "Chelsea" malējam aizsargam Benam Čilvelam, kurš saplēsa paceles cīpslu, bet vēl ir nelielas cerības sastāvā redzēt "Manchester City" savainotos futbolistus Kelvinu Filipsu un Kailu Vokeru. Anglija grupu turnīrā spēlēs pret Irānu, ASV un Velsu. Džeimss izlasē aizvadījis 15 spēles un šā gada Nāciju līgā piedalījās piecās no sešām spēlēm.

Savainojumi turpina vajāt Vācijas priekšējo līniju - Lūkass Nmeča vakar ne tikai guva vārtus, palīdzot "Wolfsburg" ar 2:0 pārspēt Dortmundes "Borussia", bet arī savainoja ceļgalu un vairs nepretendē uz iekļaušanu valstsvienībā. Uzbrucējam, kuram decembrī apritēs 24 gadu, Bundeslīgas sezonā 12 spēlēs ir četri vārti, izlasē viņš aizvadījis septiņus mačus – Nāciju līgā trīsreiz devās uz maiņu. Finālturnīrā Vācija stāsies pretī Japānai, Spānijai un Kostarikai.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

     [+] [-]

, 2022-11-09 19:29, pirms 2 gadiem
Sonam jāspēlē par Angliju!