Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Top 5: Astoņi horvāti, Anglijas čempionu grafiks, pendeļu statistika nestrādā

Top 5: Astoņi horvāti, Anglijas čempionu grafiks, pendeļu statistika nestrādā
Foto: Reuters/Scanpix

Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz Pasaules kausa finālturnīra dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. HORVĀTI SĀK SIST AR GALVU

Horvātijas izlase otro reizi vēsturē sasniegusi Pasaules kausa pusfinālu. Tieši pirms divdesmit gadiem horvāti pusfinālā ar 1:2 piekāpās mājiniecei Francijai, bet šoreiz ceturtdaļfinālā mājiniece Krievija tika uzvarēta pēcspēles sitienos. Horvātijas komandā ar vārtu guvumiem šajā turnīrā izcēlušies jau astoņi dažādi futbolisti – tikai par vienu mazāk nekā Beļģijai. Aizvadītajā cīņā horvāti abus vārtus guva pēc sitieniem ar galvu, lai gan iepriekš tikai vienus no 29 vārtiem horvāti bija guvuši ar galvu. Kopumā šajā spēlē ar galvu tika gūti trīs vārti. Tik daudz šādā veidā iesistu vārtu nebija bijis kopš 2002. gada finālturnīra mača starp Vāciju un Saūda Arābiju (8:0), kad ar galvu tika gūti pieci vārti.

2. ANGLIJAI PIETIEK AR DIVIEM SITIENIEM VĀRTU RĀMĪ

Anglijas valstsvienība Pasaules kausa pusfinālā iekļuvusi tikai trešo reizi vēsturē. 1966. gadā pusfinālā tika uzvarēta Portugāle (2:1), bet finālā Rietumvācija (4:2), savukārt 1990. gadā pusfinālā pēcspēles sitienos tika zaudēts Rietumvācijai. Šajā turnīrā angļi pēc standartsituācijām iesituši jau astoņus vārtus – pēdējoreiz tik daudz vārtu šādā veidā guva portugāļi 1966. gadā. Mačā pret zviedriem Anglijas vārtus guva pēc diviem vienīgajiem sitieniem vārtu rāmī. Šajā turnīrā angļi ar pēdējiem 13 sitieniem vārtu četrstūrī guvuši desmit vārtus. Kopumā Anglijas futbolisti iesituši jau 11 vārtus – tikpat, cik uzvarētajā čempionātā pirms 52 gadiem.

3. JA NEBEIDZAS PĒC 90 MINŪTĒM, VISTICAMĀK, BŪS PENDELES

Sešus no septiņiem vārtiem šajā turnīrā Krievijas izlase ielaida pēc standartsituācijām. Kopumā pēc standartsituācijām krievi finālturnīros zaudējuši 14 no 20 vārtiem. Deniss Čeriševs šajā turnīrā guva četrus vārtus – vairāk iesitis tikai angļu uzbrucējs Harijs Keins. Interesanti, ka tikai viens no pēdējiem sešiem mačiem Pasaules kausa finālturnīros, kurā ar 90 minūtēm uzvarētāja noskaidrošanai bijis par maz, nav nonācis līdz 11 metru sitienu sērijai (2014. gada fināls starp Vāciju un Argentīnu). Šajā finālturnīrā novērota neparasta tendence – lai gan statistika liecina, ka biežāk uzvar tās komandas, kas sāk pēcspēles sitienu sēriju, Krievijā visos četros gadījumos komanda, kas sākusi pēcspēles sitienu sēriju, piedzīvojusi zaudējumu.

4. ALLI OTRS JAUNĀKAIS PĒC OUVENA

Deli Alli kļuva par otro jaunāko angļu futbolistu, kurš guvis vārtus Pasaules kausa finālturnīrā. Alli to paveica, būdams 22 gadus un 87 dienas vecs, atpaliekot tikai no Maikla Ouvena, kurš pirms divdesmit gadiem pret Rumāniju to izdarīja, būdams 18 gadus un 190 dienas vecs. Harijs Magvairs kļuva par otro angli pēc Rio Ferdinanda 2002. gadā, kurš savus pirmos vārtus valstsvienības rindās guvis Pasaules kausa finālturnīra izslēgšanas spēlēs. Tikmēr 24 gadus un 122 dienas vecais Džordans Pikfords ir jaunākais Anglijas izlases vārtsargs, kuram finālturnīra mačā izdevies savus vārtus nosargāt neskartus.

5. ZVIEDRI ZAUDĒ OTRAJĀ STĀVĀ

Lai gan no 1979. līdz 2006. gadam Zviedrijas futbolisti 12 spēlēs pēc kārtas nebija zaudējuši angļiem, pēdējās četrās spēlēs piedzīvoti trīs zaudējumi. Interesanti, ka sešus no pēdējiem 11 vārtiem angļi pret Zviedriju guvuši pēc sitieniem ar galvu. Turklāt to izdarījuši seši dažādi spēlētāji – Sols Kempbels, Stīvens Džerards, Garets Berijs, Endijs Kerols, Magvairs un Alli.

1. DIENAS TOP 5, 2. DIENAS TOP 5, 3. DIENAS TOP 5, 4. DIENAS TOP 5, 5. DIENAS TOP 5, 6. DIENAS TOP 5, 7. DIENAS TOP 5, 8. DIENAS TOP 5, 9. DIENAS TOP 5, 10. DIENAS TOP 5, 11. DIENAS TOP 5, 12. DIENAS TOP 5, 13. DIENAS TOP 5, 14. DIENAS TOP 5, 15. DIENAS TOP 5, 16. DIENAS TOP 5, 17. DIENAS TOP 5, 18. DIENAS TOP 5, 19. DIENAS TOP 5, 20. DIENAS TOP 5

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja