Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Zlatans atgriezies Milānā, "Juventus" iegūst amerikāni Makeniju

Rolands Eliņš

Zlatans atgriezies Milānā, "Juventus" iegūst amerikāni Makeniju
Vestons Makenijs. Foto: Pacific Press/SIPA/Scanpix

Zviedrijas futbolists Zlatans Ibrahīmovičs ieradies Itālijas pilsētā Milānā, kur tuvākajā laikā noslēgs jaunu līgumu uz vienu sezonu ar „Milan” vienību. Savukārt Turīnas „Juventus” no „Schalke 04” ieguvusi ASV pussargu Vestonu Makeniju, kurš tiek īrēts par 4.5 miljoniem eiro, taču, piepildoties atrunātiem nosacījumiem, nākamvasar tiks nopirkts par 18.5 miljoniem eiro.

Zlatans Ibrahīmovičs Milānā ieradās vakar un kluba mājaslapai norādīja, ka vēlas kopā ar „Milan” sasniegt augstus rezultātus. Viņš uzsvēra, ka nav kluba talismans, bet gan futbolists, kuram jāsasniedz rezultāti, un tieši to viņš grasās darīt.

Tiek vēstīts, ka Zlatans drīzumā parakstīs jaunu līgumu ar „Milan”. Līgums būs uz vienu sezonu un par septiņiem miljoniem eiro. Viņš komandas treniņiem pagaidām gan vēl nevarēs pievienoties, jo viņam vispirms jāveic Covid-19 tests un jāsagaida negatīvi rezultāti, līdz tam pavadot laiku pašizolācijā.

Ibrahīmovičs aizvadītajā sezonā Milānas sastāvā nospēlēja 18 mačus A Sērijā un guva desmit vārtus. Pandēmijas laikā viņš guva traumu, taču paspēja no tās atgūties un atgriezties sastāvā sezonas izskaņā, kas Milānai bija ļoti veiksmīgs, paceļoties uz sesto vietu līgā. Milānas komanda šovasar tā arī necieta zaudējumu nevienā spēlē. Zlatans vasarā izteica savus iebildumus pret komandas noskaņojumu un asi noraidīja savu pietaupīšanu, aicinot komandas vadību tēmēt uz uzvaru katrā spēlē vai arī viņš komandā nepaliks.

Tikmēr Itālijas čempionvienība Turīnas „Juventus” savu vidējo līniju pastiprinājusi ar līdz šim Vācijā spēlējošo Vestonu Makeniju, kurš kļuvis par pirmo ASV spēlētāju „Juventus” rindās. Juve oficiāli paziņojusi, ka Makenijs tiks īrēts līdz nākamajai vasarai par 4.5 miljoniem eiro.

Taču darījumā iekļauta arī iespēja, ka Juve izpērk Makeniju no „Schalke 04” par 18.5 miljoniem eiro, turklāt šis variants automātiski stājas spēkā, ja Makenijs piedalās vismaz 60% „Juventus” komandas maču nākamajā sezonā. Tāpat darījumā iekļauti vairāki bonusi, kas beigās Makenija transfēru var pacelt 30 miljonu eiro vērtībā.

Makenijam tikko apritēja 22 gadi, viņš lielu daļu bērnības pavadījis Vācijā un „Schalke” pievienojās pirms četriem gadiem. Viņš Bundeslīgā aizvadījis 75 mačus, tiekot pie četriem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/157...