Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Bufons pēc 20 gadiem atgriežas savā pirmajā klubā "Parma"

Rolands Eliņš

Oficiāli: Bufons pēc 20 gadiem atgriežas savā pirmajā klubā "Parma"
Džanluidži Bufons. Foto: Parma Calcio

Itālijas B Sērijas klubs "Parma" oficiāli apliecinājis, ka komandas sastāvā būs Itālijas leģendārais vārtsargs Džanluidži Bufons.

Džanluidži Bufons jau iepriekš bija pavēstījis, ka vēlreiz atvadās no Turīnas "Juventus" un šajā komandā nepaliks. Viņš bija pieļāvis iespēju beigt karjeru, taču pirms pāris dienām Itālijas medijiem atzina, ka turpinās spēlēt un tuvākajās dienās būs skaidrība par viņa nākamo komandu, un tika ziņots, ka tā būs atgriešanās viņa jaunības dienu komandā "Parma".

Šodien "Parma" to apstiprinājusi, publicējot video, kurā Bufons atkal ņem rokā "Parma" kreklu un apliecina, ka ir atgriezies. Viņš "Parma" sistēmā spēra savus pirmos soļus profesionālajā futbolā un aizvadīja pirmos gadus savā karjerā, bet 2001. gadā par summu 52 miljonu eiro apmērā transfērā nonāca "Juventus". Tas tobrīd bija vērtīgākais transfērs pasaulē par futbola vārtsargu.

"Esam ļoti iepriecināti, ka varam sveikt Džidži ar atgriešanos mājās," kluba paziņojumā citēts prezidents Kails Krauze. "Kopā ar viņu aizvedīsim šo leģendāro klubu tur, kur tam ir jābūt. Bufona atgriešanās ir vēl viens pierādījums, cik nopietni ejam uz šo mērķi. Tas patiešām ir īpašs brīdis mums."

Bufons ar "Parma" noslēdzis divu gadu līgumu, taču sadarbību varēs pārtraukt arī ātrāk, ja par to tiks panākta vienošanās. "Parma" aizvadītajā sezonā izkrita no A Sērijas un tagad centīsies tajā atgriezties, aizvadot sezonu B Sērijā.

Bufons tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem vārtsargiem, viņam pieder vairāki A Sērijas rekordi un tituli, kā arī pasaules čempiona tituls 2016. gadā. Itālijas izlasē viņš ir aizvadījis grūti aptveramas 176 spēles, kas ir otrs lielākais rādītājs pasaules futbola vēsturē.

Nākamā sezona Bufonam, kurš šosezon bija "Juventus" otrais numurs aiz poļa Vojceha Ščensnija, būs 27. viņa profesionālajā karjerā.

     [+] [-]

, 2021-06-17 15:10, pirms 3 gadiem
2016.gadā notika EČ, kur uzvarēja Portugāle Iemācieties vienreiz pārlasīt savus rakstus, turklāt šī nav nekāda ekskluzīva ziņa, kur būtu jāsasteidz.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-17 15:27, pirms 3 gadiem
Video naivs, bet atgriešanās fakts lielisks. Būs interesanti - Parma un Parmas līdzjutēji pamatoti var būt "starā".
Vispār jau, manuprāt, Parmas īstā vieta ir A Serie, lai izdodas atgriezties kopā ar Dži Dži!
Un tad jau jāuzspēle pret visiem pārējiem, Juvi ieskaitot!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-17 15:41, pirms 3 gadiem
Ievedīs atpakaļ komandu Serie A un priecēs līdzjutējus Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs 2023.gadā.
Protams, gaidam izcilnieku Pasaules kausā Itālijas izlases pamatsastāvā 2022.gadā, Chiellini bez aizķeršanās iedos C apsēju.
Karjeras otrā puse sākusiem šim jaunajam spēlētājam!

     [+] [-]

, 2021-06-17 16:57, pirms 3 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: 2016.gadā notika EČ, kur uzvarēja Portugāle Iemācieties vienreiz pārlasīt savus rakstus, turklāt šī nav nekāda ekskluzīva ziņa, kur būtu jāsasteidz.
Noteikti domāts 2006. gada PK, kur Itāļi tiešām uzvarēja. Autors gan neatšķir 1 no 0