Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Cita izlase un arī cits klubs – Eiropas līgas finālistei "Roma" pievienojas Lionas pussargs Avārs

Agris Suveizda

Cita izlase un arī cits klubs – Eiropas līgas finālistei "Roma" pievienojas Lionas pussargs Avārs
Husems Avārs. Foto: asroma.com

Itālijas futbola klubs "Roma" pavēstījis par piecu gadu līguma parakstīšanu ar alžīriešu pussargu Husemu Avāru, kuram drīzumā apritēs 25 gadi.

Lionā dzimušais un uzaugušais Avārs visu līdzšinējo karjeru pavadīja Lionas "Olympique" un Francijas čempionātā 179 spēlēs atzīmējās ar 30 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm. Pēc teicamām Čempionu līgas sezonām, Lionai 2018. gada grupu turnīrā izcīnot četrus punktus pret "Manchester City", kuru 2020. gadā arī apspēlēja Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, par Avāru bija liela interese – tostarp no "Manchester City" un Turīnas "Juventus", tomēr viņa sniegums un statuss pamazām kritās – iepriekšējā sezonā viņš sāka tikai sešas spēles "Ligue 1" un bija Lionas rotācijas spēlētājs.

Karjerai neattīstoties tā, kā varēja cerēt pirms dažiem gadiem, Avārs īsā laikā nomainījis gan valstsvienību, gan arī klubu. 2020. gada oktobrī viņš pārbaudes spēlē pret Ukrainu (7:1) debitēja Francijas izlasē, taču nu pieņēmis etniskās dzimtenes Alžīrijas piedāvājumu un šomēnes pirmoreiz izsaukts uz Alžīrijas izlasi. Savukārt Lionas "Olympique" viņš pamet līdz ar līguma beigām un uz Romu pārceļas kā brīvais aģents.

"Roma" nesen sāpīgi zaudēja Eiropas līgas finālā, nenosargājot vadību, pendelēs piekāpjoties "Sevilla" (1:1, 1:4) un netiekot pie ceļazīmes uz Čempionu līgas grupu turnīru. Bez Eirokausiem "Roma" gan nepalika – 63 punkti 38 spēles deva sesto vietu A sērijā un ceļazīmi uz Eiropas līgas grupu turnīru. Tikmēr Liona līgā samierinājās ar septīto vietu, kausā izstājās pusfinālā un jau otro sezonu pēc kārtas nespēlēs Eirokausos.


Izmantotie resursi:
https://www.asroma.com/en/news/6877...