Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG par prioritāti trenera amatā izvirza Luisu Enriki, Rodžerss atgriezīsies Glāzgovas "Celtic"

Agris Suveizda

PSG par prioritāti trenera amatā izvirza Luisu Enriki, Rodžerss atgriezīsies Glāzgovas "Celtic"
Luiss Enrike. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas spēcīgākajam futbola klubam PSG neizdevās vienoties ar bijušo Minhenes "Bayern" galveno treneri Juliānu Nāgelsmanu, taču par nākamo prioritāti izvirzījis spāņu speciālistu Luisu Enriki, ar kuru cer vienoties jau nākamās nedēļas laikā.

Francijas čempionvienība PSG joprojām nav oficiāli šķīrusies no Kristofa Galtjē, taču jau vairākus mēnešus ir praktiski skaidrs, ka otrā sezona amatā viņam netiks dota. Vēl nesen Galtjē tika piesaukts starp favorītiem uz Itālijas čempiones "Napoli" krēslu, ko beigās gan ieguva cits franču treneris Rudi Garsija.

PSG vairākas nedēļas veica pārrunas ar vācieti Nāgelsmanu, sarunas jau bija sasniegušas tālu fāzi, tomēr ar rezultatīvu iznākumu nebeidzās – parīziešiem neizdevās treneri pārliecināt. Ziņas par pārrunu beigām ar Nāgelsmanu pienāca tikai piektdienas vakarā, bet jau šovakar franču laikraksts L'Equipe raksta, ka par PSG galveno treneri vajadzētu kļūt bijušajam Spānijas izlases vadītājam Luisam Enrikem. Vēl gan galīgā lēmuma nav, un abām pusēm vēl būs jāvienojas par dažādām detaļām. Enrikes kandidatūru apstiprinot gan sporta padomnieks, faktiskais sporta direktors Luišs Kampušs, gan arī vadība no Kataras – citu treneru gadījumā ne vienmēr bija divkāršais apstiprinājums.

53 gadus vecais Enrika ir vadījis "Barcelona" B un arī galveno komandu, strādājis ar Itālijas "Roma" un Spānijas "Celta", kā arī trenējis Spānijas izlasi. Lielākie panākumi viņam bija ar "Barcelona", izcīnot divus Spānijas titulus un trīs Karaļa kausus un 2015. gadā uzvarot Čempionu līgā, UEFA Superkausā un FIFA Pasaules kausā klubiem.

Tikmēr britu mediji ziņo, ka pie Skotijas čempiones un trīs trofeju ieguvušās Glāzgovas "Celtic" stūres atgriezīsies 50 gadus vecais ziemeļīrs Brendans Rodžerss, kurš aizvietos uz "Tottenham" pārgājušo austrālieti Endžu Postekoglu. Rodžerss ar "Celtic" tika pie diviem tituliem, diviem kausiem un trim Līgas kausiem, un arī viņš savulaik no Glāzgovas devās uz Anglijas Premjerlīgu, 2019. gada februārī pievienojoties "Leicester", ko 2021. gadā aizveda līdz FA kausam. Rodžerss vadījis arī "Chelsea" dublierus, "Watford", "Reading", "Swansea" un "Liverpool".

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Art...
https://twitter.com/FabrizioRomano/...
https://twitter.com/SkySportsNews/s...