Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Mbapē negrasās pagarināt pašreizējo līgumu – PSG smagas dilemmas priekšā

Agris Suveizda

Mbapē negrasās pagarināt pašreizējo līgumu – PSG smagas dilemmas priekšā
Kiljans Mbapē. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Futbola superzvaigzne Kiljans Mbapē informējis Francijas spēcīgāko klubu PSG, ka ne pie kādiem apstākļiem negrasās izmantot pašreizējā līgumā iekļauto punktu par tā pagarināšanu uz 2024./25. g. sezonu. Pirmais šo vēsti publicēja franču laikraksts L'Equipe, bet drīz pēc tam šo pašu informāciju publicēja arī virkne citu ārzemju mediju.

Pirms gada Mbapē pagarināja līgumu ar PSG uz 2+1 sezonu, un uzbrucējs nupat pārsteidzis savu klubu ar oficiālu vēstuli, kurā paziņojis, ka nekādā gadījumā neizmantos +1 iespēju. Attiecīgi paliek trīs notikumu scenāriji – 1) abas puses paraksta jaunu, visdrīzāk vērtīgāku līgumu, 2) Mbapē šovasar vai ziemā tiek pārdots, 3) franču superzvaigzne pēc gada aiziet kā brīvais aģents. PSG nevēlas savu zvaigzni zaudēt par velti, tādēļ trešais variants atkrīt un gadījumā, ja neizdosies vienoties par jaunu līgumu, ļoti ticama ir Mbapē pārdošana jau šajā vasarā.

PSG šāda vēstule un uzbrucēja lēmums esot pārsteigums, jo klubam šķitis, ka pārrunas par pagarināšanu ritot labi. Parīzes grands jau ir zaudējis Lionelu Mesi – līgumu pagarināt nevēlējās nedz klubs, nedz spēlētājs, kurš pievienosies Maiami "Inter". Un tāpat arvien reālāk tika pieļauta Neimāra izlikšana pārdošanā – par viņu iepriekšējās dienās arī parādījusies interese Saūda Arābijā. Toties Mbapē paturēšana vēl uz vismaz dažiem gadiem bija vadības prioritāte. Agrāk kā ticamākais Mbapē galamērķis tika uzskatīts "Real Madrid", kas nupat zaudēja savu uzbrukuma līderi Karimu Benzemā.

Parīzē dzimušais Mbapē profesionālo karjeru sāka "Monaco", ar ko 2017. gadā kļuva par Francijas čempionu un sasniedza Čempionu līgas pusfinālu, bet 2017. gada vasarā par 135+45 miljoniem eiro pievienojās PSG. Pirmajā sezonā PSG 27 spēlēs guvis 13 vārtus, nākamajās piecās viņš 149 mačos ir iesitis 135 vārtus. Francijas čempionāta karjerā viņam 217 spēlēs ir 164 vārti, Čempionu līgā 61 spēlē guvis 40 vārtus, bet Francijas izlasē 68 spēlēs ir guvis 38 vārtus. 24 gadus vecais Mbapē četras sezonas pēc kārtas atzīts par "Ligue 1" labāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Art...
https://www.getfootballnewsfrance.c...
https://twitter.com/tariqpanja/stat...
https://twitter.com/Millar_Colin/st...
https://twitter.com/JacobsBen/statu...

  +2 [+] [-]

, 2023-06-13 00:14, pirms 11 mēnešiem
Lūk šis jau ir interesanti, ļoti ceru ka pārdos. PSG jābūvē jaunu komandu.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-13 00:16, pirms 11 mēnešiem
Not this crap again
Jau atkal tiek likts Real galvenie pretendenti utt.. Kamēr nekas nenotiks pilnīgi pajāt

     [+] [-]

, 2023-06-13 00:17, pirms 11 mēnešiem
edgefall23 rakstīja: Lūk šis jau ir interesanti, ļoti ceru ka pārdos. PSG jābūvē jaunu komandu.
Viņi gribēja būt Francijas spēlētāju klubs. Aizies galvenais franču spēlētājs un plānam beigas

     [+] [-]

, 2023-06-13 01:16, pirms 11 mēnešiem
Madridei izdevīgāk būtu bijis, ja viņš nogaidītu to gadu un pēc tam nākamvasar pievienotos viņiem kā brīvais aģents. Izgrūst tādu piķi vienā vasarā nav finansiāli veselīgi, pat tādam klubam kā Real.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-13 06:24, pirms 11 mēnešiem
Jāpāriet uz kādu Portsmouth vai Middlesbrough. Grandos visi vareni, bet, lai pamēģina uzcelt māju no nulles kā savulaik Maradona Neapolē.

     [+] [-]

, 2023-06-13 08:42, pirms 11 mēnešiem
Un viss cirks saakas no jauna! 🤦‍♂️😅

     [+] [-]

, 2023-06-13 09:03, pirms 11 mēnešiem
arābiem jārok nnaudas tunelis uz Eiropu...
lai var visu laiku kaut ko pirkt un pirkt...

     [+] [-]

, 2023-06-13 10:18, pirms 11 mēnešiem
Gatis rakstīja: arābiem jārok nnaudas tunelis uz Eiropu...
lai var visu laiku kaut ko pirkt un pirkt...
Nekas nav jārok, jāsakrauj nauda kuģi un jāatved.

     [+] [-]

, 2023-06-13 10:25, pirms 11 mēnešiem
Šīs sāgas sāk palikt kaitinošas. Tagad atkal mals vienu un to pašu drazu, kamēr kaut kas nebūs patiešām oficiāli.

     [+] [-]

, 2023-06-13 11:07, pirms 11 mēnešiem
Tam agrāk vai vēlāk bija jānotiek, jo Francijas čempis nav tas turnīrs, kurā ilgstoši spēlēt pasaules mēroga zvaigznei. Gan jau, ka piezvanīja Real vai ManCity.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-13 11:23, pirms 11 mēnešiem
Skat, beigās izdomās ka paliks parīzē pa lielāku kāpostu
Biznes ir un paliek biznes bet šis mazliet smieklīgi - ja jau kāposts tik svarīgs, lai iet pie šeihiem un miers mājas.
Domāju ka džekam prātiņā nekā nav un vnk audzināšana savā laikā nav bijusi pietiekami laba.

     [+] [-]

, 2023-06-13 12:32, pirms 11 mēnešiem
...Parīze tomēr ir Parīze...lūk, nopirks šeihs no Newcastle un būs jābrauc uz auksto, slapjo vietu....

     [+] [-]

, 2023-06-13 15:48, pirms 11 mēnešiem
Man ar liekas,ka Ņūkāsla visreālākais variants.Naudas daudz un citu tāda mēroga zvaigžņu nav,kas traucētu būt galvenai dīvai uz skatuves.Tai pat laikā komanda spēlēs čempionu līgā un vispār kopumā lstrauji attīstās.

Spēcīgākā un populārākā līga. Varēs kurināt projekta Messi vs Ronaldu reinkarnāciju.

Un vel baumo,ka Ronaldu līgumā ir punkts,ka pie nosacījuma ja ņūkāsla tiks čempionu līgā,tad viņš var nokļūt atpakaļ EPL. Tas gan kaut kādā mērogā izjauktu galvenās dīvas motīvu,bet te jāņem vēra,ka tieši Ronaldu ir bērnības elks un reāli šobrīd jau karjeras norietā varbūt arī neapdraud šo statusu.

     [+] [-]

, 2023-06-13 16:12, pirms 11 mēnešiem
...vēl baumas, ka Newcastle grib par treneri Simeoni ...tad pie dzelžainas aizsardzības un priekšā Mbapē var sākt skaitīt titulus...

     [+] [-]

, 2023-06-13 16:38, pirms 11 mēnešiem
Haha Neimārs grib uz Barselonu.

     [+] [-]

, 2023-06-13 17:39, pirms 11 mēnešiem
dakots rakstīja: ...vēl baumas, ka Newcastle grib par treneri Simeoni ...tad pie dzelžainas aizsardzības un priekšā Mbapē var sākt skaitīt titulus...
Es ļoti stipri šaubos, ka Mbappe grib spēlēt pie Simeones, Mbappe tomēr ir tāds kuram vajag daudz brīvības un arī aizsardzībā strādāt viņš nav tas kurš tur tā censtos. Ja man jāmin, tad Real, īpaši tagad, kad Benzema ir prom ir galvenais pretendents uz viņa parakstīšanu. Taču šeit arī ir "bet", cik saprotu, tad PSG nemaz negrib veikt nekādus biznesa darījumus ar Real, visa tā Mbappe sāga jau visiem PSG, īpaši viņu prezidentam ir apnikusi. Taču, tajā pat laikā PSG grib viņu pārdot, nevis palaizt par velti pēz sezonas, tāpēc paliek ļoti maz komandu kuras varētu viņu atļauties un man liekas, ka pat tādā City viņš īsti nebūtu vajadzīgs

     [+] [-]

, 2023-06-13 19:10, pirms 11 mēnešiem
Nav tik traki ar Simeoni.Varbūt gluži tādas kā Messi pastaigas, bezbumbas spēles etapos viņš nepieņemtu,bet vienai atsevišķai zvaigznei uzbrukumā dot lielāku brīvību,pie fonā,ka visi pārējie strāda kā zirgie un stingri pēc norādēm,tas gan ir redzēts no viņa. Tam pašam Grīzmanam,lai gan vins protams kapā presingā,bet tomēr ir dota arī pietiekama brīvība uz pārējo fona,lai tam ir telpa radīt.

Man gan grūti iedomaties,ka viņš pamet Atletiko. Man liekas,a tur ir Fergisona ceļš drīzāk ejams,līdz galam un palikt kā viedajam cilts vecākajam komandā,arī pēc troņa atstāšanas.

Un vispār diezgan jocīgi būtu atlaist Ediju Havu,pie tik strauja progresa.
Nu ja mērķis ir dabūt Mbape,tad jau Zidānu varētu piesaistīt.

Bet pagaidām šī komanda kā reizi izskatās izlēmusi pasauli pārsteigt ar neraksturīgu piezemētību,pragmatismu un efektivitāti,priekš resursiem bagātākā naftas monarhu projekta visā futbola pasaulē.