Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francūzis Riberī 39 gadu vecumā liek punktu futbolista karjerai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Francūzis Riberī 39 gadu vecumā liek punktu futbolista karjerai
Franks Riberī. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Francijas izlases un Minhenes ''Bayern'' futbolists Franks Riberī šodien paziņojis par profesionālās karjeras beigām. Karjeras laikā viņš deviņas reizes ar ''Bayern'' kļuvis par Bundeslīgas čempionu, bet reizi par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju.

Par futbolista karjeras beigām pavēstījis 39 gadus vecais francūzis Franks Riberī. Savas spožās karjeras laikā viņš spēlējis tādās komandās kā ''Boulogne'', ''Ales'', ''Brest'', ''Metz'', ''Galatasaray'', ''Marseille'', Minhenes ''Bayern'', ''Fiorentina'' un ''Salernitana''. Francijas izlases sastāvā viņš laukumā devies 81 spēlē, kuru laikā iesitis 16 vārtus.

Visilgāko laiku viņš pavadīja Minhenes ''Bayern''. Tās sastāvā Riberī spēlēja laika posmā no 2007./2008. gada līdz 2018./2019. gada sezonai. 425 spēlēs dažādos turnīros Riberī iesita 124 vārtus, bet kopā ar to triumfēja Vācijas Bundeslīgā (deviņas reizes), Vācijas kausa izcīņā (sešas reizes), Vācijas Superkausā (četras reizes), UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā un FIFA klubu Pasaules kausā (visos turnīros reizi).

Bez tam kopā ar ''Galatasary'' Riberī kļuvis par Turcijas kausa ieguvēju, bet Francijas izlases sastāvā viņš spēlējis 2006. gada Pasaules kausa finālā. Trīs reizes (2007., 2008., 2013. gados) Riberī atzīts par Francijas labāko futbolistu. Tāpat reizi viņš bijis labākais Eiropas futbolists (2012./2013. gada sezonā), tajā pašā sezonā tiekot atzītam arī par labāko spēlētāju Bundeslīgā.

''Draugi un līdzjutēji. Ar šī video starpniecību vēlos paziņot, ka ir laiks noslēgt futbolista karjeru. Ar jūsu visu atbalstu varēju piepildīt savu sapni un spēlēt futbolu profesionāli. Lai arī pēdējos trīs mēnešos esmu centies atveseļoties, ar kāju kļuvis tikai sliktāk un ārsti ir nelokāmi. Man nav citas izvēles, kā beigt karjeru. Šīs ir beigas nozīmīgai lappusei manā dzīvē. Vispirms vēlos teikt paldies savai ģimenei, bez kuras nenonāktu, kur nonācu. Tāpat paldies visiem treneriem un komandas biedriem, ar kuriem esmu piedzīvojis neaizmirstamus brīžus,'' savā paziņojumā teicis Riberī.

  +2 [+] [-]

, 2022-10-21 17:33, pirms 2 gadiem
Futbola virtuozs.

     [+] [-]

, 2022-10-21 21:09, pirms 2 gadiem
tāds pats kā mūsu maestro