Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Dienas "Top3": Spānija pret Donnarummu un Anglijas izlase kritikas jūrā

Rolands Eliņš

Dienas "Top3": Spānija pret Donnarummu un Anglijas izlase kritikas jūrā
Džanluidži Donnarumma. Foto: Reuters/Scanpix

"Euro 2024" finālturnīra sacensību septītā diena tika pavadīta līdzvērtīgu spēļu noskaņās, vismaz rezultātu ziņā. Neizšķirts 1:1 bija Slovēnija un Serbijai, kā arī Anglijai un Dānijai, kamēr Spānija ar 1:0 pieveica Itāliju, lai gan minimāla rezultāta starpība šajā spēlē drīzāk ir Itālijas laime, nevis nelaime. Uz Spānijas izlases dominanci un Anglijas izlasei veltīto kritiku atskatāmies dienas "Top3" formātā.

Dienas vārti: Mortens Julmanns
Vakardien trīs spēlēs kopā tika gūti tikai pieci vārti, kas nedaudz nosit uz leju turnīra kopējo augsto rezultativitāti. Taču maz satraukumu par šo faktu bija Dānijas izlases spēlētājam Mortenam Julmanam - 24 gadus vecais Lisabonas "Sporting" parūpējās pats par savu statistiku, gūstot pirmos vārtus Dānijas izlasē, turklāt kādus!

Viņš izcēlās tālsitienu, kura rezultātā bumba trāpīja pa vārtu stabu un atsitienā nonāca Anglijas izlases vārtos. Tas panāca rezultātu 1:1, kas pēc tam vairs nemainījās un attiecīgi atnesa Dānijai otro punktu turnīra tabulā. Tiesa, Dānija joprojām nevar būt droša pat par trešo vietu grupā un sava vieta izslēgšanas spēlēs tāpat būs jāpierāda mačā pret Serbiju.

Dienas vārtsargs: Džanluidži Donnarumma
Ja iemet aci Spānija-Itālija spēles protokolā un ierauga rezultātu 1:0, turklāt vienīgos vārtus gūtus pēc sitiena savos vārtos, tad par vakardienas vakara spēli varētu palikt mānīgs iespaids. Daudz skaidrāka bilde paliek, apskatot sitienu skaitu - Spānijai 20, Itālijai četri.

Taču Spānijas spēlētājiem izcelties neļāva itāļu vārtsargs Džanluidži Donnarumma, kurš vairākkārt atvairīja sarežģītus spāņu sitienus. Viņam kopumā bija septiņi atvairījumi, un viņa pārliecinošā spēle noturēja Itāliju spēlē, saglabājot minimālu rezultāta starpību.

Dienas kritika: Anglijas izlases sniegums
Ja kādam liekas, ka Latvijas sporta mediji dažbrīd pārāk kritiski vērtē savu sportistu sniegumu, tad Anglijas futbola izlase vienmēr ir lielisks atgādinājums, cik trakāk varētu būt. Pār Gereta Sautgeita vadīto izlasi veļas kritikas jūra, un tas turklāt pēc divām grupu turnīra spēlēm, kurās Anglija vēl nav zaudējusi un jau praktiski garantējusi vietu astotdaļfinālā (1:0 pār Serbiju un 1:1 pret Dāniju).

"Nesaprotami un satraucoši - kas nogājis greizi Anglijas izlasē?" vēsta BBC mājaslapā izvietotais virsraksts. "Daudz jautājumu Sautgeitam," raksta "Sky Sports". "Anglija izskatās nobijusies un izlasē nav funkcionējoša pussarga," kā galvenais viedoklis tiek piedāvāts "The Guardian" mājaslapā. Un, protams, pārmetumi un viedokļi un nievas sociālajos tīklos savā kritikas līmenī ir kvadrātā un pat kubā.

Anglijas izlases spēles pagaidām patiešām nav bijušas pašas skatāmākās un iespaidīgākās, taču pēc nedēļas tam vairs nebūs nozīmes - tad tāpat visu izšķirs tas, kas notiks astotdaļfinālā.

Otrās kārtas spēļu kalendārs

DatumsLaiksPilsētaGr.SpēleRezultāts
19.06.16.00HamburgaBHorvātija – Albānija2:2 (0:1)
19.00ŠtutgarteAVācija – Ungārija2:0 (1:0)
22.00ĶelneASkotija – Šveice1:1 (1:1)
20.06.16.00MinheneCSlovēnija – Serbija1:1 (0:0)
19.00FrankfurteCDānija – Anglija1:1 (1:1)
22.00GelzenkirheneBSpānija – Itālija1:0 (0:0)
21.06.16.00DiseldorfaESlovākija – Ukraina
19.00BerlīneDPolija – Austrija
22.00LeipcigaDNīderlande – Francija
22.06.16.00HamburgaFGruzija – Čehija
19.00DortmundeFTurcija – Portugāle
22.00ĶelneEBeļģija – Rumānija

"Euro 2024" apskati

GrupaKomandas
A grupaVācija; Skotija; Ungārija; Šveice
B grupaSpānija; Horvātija; Itālija; Albānija
C grupaSlovēnija; Dānija; Serbija; Anglija
D grupaPolija; Nīderlande; Austrija; Francija
E grupaBeļģija; Slovākija; Rumānija; Ukraina
F grupaTurcija; Gruzija; Portugāle; Čehija

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS