Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempioniem Rodri un Moratam Gibraltāra sauklis izmaksā spēles diskvalifikāciju

Agris Suveizda

Eiropas čempioniem Rodri un Moratam Gibraltāra sauklis izmaksā spēles diskvalifikāciju
Alvaro Morata. Foto: imago/Alberto Gardin/Scanpix

UEFA Kontroles, ētikas un disciplinārais panelis piespriedis vienas spēles diskvalifikāciju Spānijas valstsvienības kapteinim Alvaro Moratam un Eiropas čempionāta labākajam futbolistam Rodri.

28 gadus vecais balsta pussargs Rodri un 31 gadu vecais uzbrucējs Morata sodīti par uzvedību čempionu parādē Madridē 15. jūlijā. UEFA paziņojumā teikts, ka viņi ar sportu saistītu pasākumu izmantojuši nesportisku mērķu labad un aptraipījuši futbola un UEFA reputāciju.

Lai gan UEFA paziņojumā sīkākas detaļas par futbolistu uzvedību netiek izpaustas, Gibraltāra Futbola asociācija savā paziņojumā apstiprina, ka runa ir par Moratas un Rodri izkliegto saukli par Lielbritānijas teritorijas Gibraltāra piederēšanu Spānijai.

Spānija finālspēlē ar 2:1 pārspēja Angliju, un Eiropas čempionātā abi spēlētāji guva pa vieniem vārtiem. Rodri joprojām pārstāv Anglijas čempioni "Manchester City", bet Morata par 13 miljoniem eiro no Madrides "Atletico" pārcēlies uz "Milan". Rodri izlasē 56 spēlēs guvis četrus vārtus, Moratam 80 mačos ir 36 vārti.

Spānija Nāciju līgas jauno sezonu 5. septembrī sāks Serbijā. Vēl grupā būs arī Šveice un Dānija.

Izmantotie resursi:
https://disciplinary.uefa.com/0290-...
https://www.gibraltarfa.com/news/th...