Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

EČ trīs vārtus guvušais Mikautadze atgriežas mājās – Liona uzbrucēju noceļ "Monaco"

Agris Suveizda

EČ trīs vārtus guvušais Mikautadze atgriežas mājās – Liona uzbrucēju noceļ "Monaco"
Žoržs Mikautadze. Foto: SPO/Scanpix

Francijas futbola klubs Lionas "Olympique" pavēstījis par sava audzēkņa un Gruzijas izlases uzbrucēja Žorža Mikautadzes atgriešanos dzimtajā pilsētā, pārejot no cita Francijas kluba "Metz".

Gruzija Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā debitēja ar astotdaļfinālu, bet nepilnus 24 gadus vecais Mikautadze bija starp sešiem spēlētājiem, kuri guva pa trim vārtiem,- vēl arī Harijs Keins, Džamals Musiala, Koudijs Gakpo, Ivans Šrancs un Dani Olmo. Pirms tam aizvadījis spilgtu sezonas otro daļu, Mikautadze vasaras tirgū bija pieprasīta prece – "Monaco" ar "Metz" jau bija vienojusies par summu, kas ar piemaksām varēja sasniegt 25 miljonus eiro, tomēr Mikautadze jau bija vienojies ar savu dzimto klubu, kuru pieaugušo futbolā vēl nebija pārstāvējis. Liona galdā lika 18,5 miljonus, piemaksās iespējami vēl četrarpus miljoni, bet no nākamā transfēra "Metz" var iegūt vēl miljonu eiro.

Lionā dzimušais gruzīnu izcelsmes uzbrucējs Lionas "Olympique" akadēmijā trenējās līdz 15 gadu vecumam, profesionālo karjeru sāka Mecā, taču pa īstam sevi pirmoreiz pieteica divu gadu īrē Beļģijas klubā "Seraing". Pirmajā sezonā viņš ar 19 vārtiem 21 spēlē kļuva par Beļģijas otrās līgas labāko snaiperi, bet otrajā sezonā augstākajā līgā 28 spēlēs guva deviņus vārtus. Atgriezies "Metz", Mikautadze ar 23 vārtiem 37 spēlēs kļuva par labāko snaiperi arī Francijas otrajā līgā un palīdzēja klubam atgriezties augstākajā divīzijā, taču jau sezonas sākumā par 16 miljoniem eiro pārcēlās uz Amsterdamas "Ajax".

Nīderlandes milzis sezonu gan sāka briesmīgi, un arī pats Mikautadze piedalījās tikai sešās spēlēs, tikai divreiz devās pamatsastāvā un ziemā īrē atgriezās Mecā, 17 spēlēs gūdams 11 vārtus, divās pārspēlēs iesizdams vienus, tomēr neizglābdams klubu no izkrišanas. "Metz" vasarā uzbrucēju izpirka par 13 miljoniem, labi zinādama, ka jau pavisam drīz viņu pārdos par lielāku summu. "Euro 2024" atlasē Mikautadze desmit spēlēs guva trīs vārtus un Gruzijas izlasē 29 spēlēs guvis 13 vārtus. "Monaco" pagājušajā sezonā kļuva par Francijas vicečempioni, bet Liona pēc briesmīga sākuma tomēr finišēja sestajā vietā un Eiropas līgā spēlēs līgas fāzē.

Izmantotie resursi:
https://www.ol.fr/fr/actualites/geo...

     [+] [-]

, 2024-07-20 22:11, pirms 2 mēnešiem
Mazliet pārspīlēti 2 pendeles, viens gols...