Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Ritovs: "Spānija manas simpātijas nopirka ar 16 gadus veco Laminu Jamalu"

Emils Ozerinskis

Vakardien ar finālu starp Spāniju un Angliju noslēdzās Eiropas čempionāts futbolā. Tādēļ arī pēdējo reizi šajā turnīrā norisinājās "Lidl Arēnas" futbola studija, kurā ar Anatoliju Kreipānu aprunājās pats "Lidl Arēnas" saimnieks Kristofers Ritovs.

Sarunā ar Anatoliju "Lidl Arēnu" izveidojušais Kristofers Ritovs ieskicēja kā futbols atnāca līdz viņam: "2009. gadā, kad studēju Francijā, draugi mani vienu vakaru uzaicināja uzspēlēt futbolu. Nokļuvu mini-pitch laukumā. Tie ir maza izmēra laukumi ar bortiem un tīklu. Uzspēlēju futbolu. Tas bija brīnišķīgs vakars, bet nekādi tālejošāki mērķi man tajā brīdī nebija. Starp 2010. un 2020. gadu daudz laika pavadīju Francijā. Pēc būtības var teikt, ka tur strādāju. Ap 2017. gadu Francijā braucu garām mini-pitch laukumu hallei, tad atcerējos to 2009. gada vakaru. Tobrīd man tas saslēdzās ar dažādiem rakstiem un raidījumiem part to, ka Latvijā trūkst sporta infrastruktūras. Nodomāju, ka varbūt kaut kas šāds ir jāizveido arī Latvijā. Tikos ar daudz cilvēkiem, domāju, zīmēju un rēķināju. Sapratu, ka tā ir gana neslikta ideja. Taču tad neatradu piemērotas telpas. 2020. gadā atradu īstās telpas un oktobrī - gandrīz pirms četriem gadiem, vērām savas durvis."

Par savām simpātijām šajā nu jau aizvadītajā čempionātā Ritovs teica: "Es esmu gana neitrāls līdzjutējs. Ja skatos spēli un tur spēlē Francijas izlase vai kāds Francijas klubs, tad es viņiem jūtu līdzi. Taču manas simpātijas nav grūti nopirkt. Šajā čempionātā to izdarīja Spānijas komanda ar savu sniegumu. Būtībā jau tas tika izdarīts Laminu Jamalu. 16 gados būt kandidātos Spānijas izlasē jau būtu fenomenāli, bet viņš iet pamatsastāvā. Viņam uztic izpildīt stūra sitienus un soda sitienus. Tas ir kaut kas fenomenāls, tādēļ šajā turnīrā esmu par Spāniju."

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS