Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: Vai ''Rangers'' un ''Unirea'' izmantos sava laukuma priekšrocības?

G grupa: Vai ''Rangers'' un ''Unirea'' izmantos sava laukuma priekšrocības?
''Stuttgart'' spēlētāji uzklausa trenera pēdējos norādījumus
Foto: AP

Šodien UEFA Čempionu līgā tiks aizvadītas astoņas 2.kārtas spēles. G grupā Skotijas ''Rangers'' savā laukumā uzņems spāņu klubu ''Sevilla'', bet šī turnīra debitanti ''Unirea'' futbolisti mēģinās izmantot sava laukuma priekšrocības un aizķert kādu punktu pret Vācijas Bundeslīgas kluba ''Stuttgart'' futbolistiem.

Atgādināsim, ka pirmajās šīs grupas spēlēs ''Sevilla'' savā laukumā ar 2:0 pārspēja ''Unirea'', bet ''Stuttgart'' un ''Rangers'' cīņā tika fiksēts neizšķirts 1:1.

''Rangers'' – ''Sevilla''

Skotijas kluba galvenais treneris Valters Smits uzsvēris, ka šodienas spēlē noteikti jāizmanto sava laukuma priekšrocības un jāmēģina ne tikai aizķert kādu punktu, bet jācenšas uzvarēt. Pedējā Skotijas čempionātā spēlē ''Rangers'' savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar ''Aberdeen FC'' komandu. Šis jau bija trešais bezvārtu neizšķirts pēc kārtas un var noprast, ka, iespējams, komandai ir radušās problēmas ar vārtu gūšanu. Vietējā čempionāta ietvaros ''Rangers'' nav guvuši vārtus jau 293 minūtes, kas ir ilgākais periods, kad komanda nav guvusi vārtus, pēdējo 15 gadu laikā. Tomēr jāatzīmē, ka visu turnīru ietvaros komanda jau nav zaudēusi kopš 15. marta – 20 spēlēs pēc kārtas.
Savukārt ''Sevilla'' gan klājas labi Spāņu klubs pēdējā vietējā čempionāta spēlē izbraukumā ar 4:0 sagrāva ''Athletic Bilbao'' komandu, kā rezultātā izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas Spānijā, kā arī piekto visu turnīru ietvaros. Bīstamākais ierocis spāņu kluba rokās noteikti ir brazīliešu uzbrucējs Luiss Fabiano, kurš guvis sešus vārtus pēdējās septiņās spēlēs gan kluba, gan izlases rindās.
''Rangers'' šodien nevarēs palīdzēt Kirks Broudfūts, Moriss Edu un Kails Lafertijs, kā arī pagaidām nav skaidrs, vai piedalīsies Saša Papacs un Stīvens Deiviss. Savukārt Seviļas klubam būs jāiztiek bez savainotajiem Toma de Mula, Aldo Dušēra, Federiko Fazio un Djego Peroti, bet Ndri Romariča piedalīšanās joprojām ir zem jautājuma zīmes.

''Spāņu futbols nav tikai ''Real Madrid'' vai ''Barcelona''. Zem šiem lieliskiem grandiem ir arī citas vairākas spēcīgas komandas, no kurām viena ir arī ''Sevilla''. Viņiem ir daudz labu spēlētāju. Nedrīkst aizmirst, ka ne velti pēc izlozes viņus uzskata par šīs grupas favorītiem. Mums ir ļoti svarīgas mājas spēles, ja mēs vēlamies iekļūt nākošajā kārtā. Savā laukumā ceram uz uzvaru,'' sacīja ''Rangers'' komandas treneris Smits.
''Mēs par ''Rangers'' zinām visu. Viņiem ir lieliski līdzjutēji, pie kuru atbalsta viņiem allaž ir bijis spēlēt vieglāk. Mēs lieliski zinām arī to, ka spiediens, ko izjūti, spēlējot Lielbritānijā, vienmēr ir ļoti nopietns, taču mēs centīsimies šai problēmai šodien pārkāpt pāri,'' tā ''Sevilla'' treneris Manolo Himenezs.

Interesanti

- ''Sevilla'' un ''Rangers'' pēdējo reizi savā starpā tikušās tālajā 1962. gadā. Toreiz pirmajā spēlē ar 4:0 pārāki bija skoti, bet Seviļā ar 2:0 – spāņi.
- Pēdējās četrās spēlēs savā laukumā pret spāņu klubiem ''Rangers'' trīs reizes spēlējusi neizšķirti, bet vienā zaudējusi.
- Pēdējo reizi ''Rangers'' svinēja uzvaru pār spāņu komandu 1985. gadā, kad ar 1:0 uzvarēja ''Osasuna'' vienību.
- ''Sevilla'' klubam joprojām ir labas atmiņas no Glāzgovas, kad 2007. gadā ''Hampden Park'' stadionā komanda pēcspēles soda sitienu sērijā pārspēja citu spāņu klubu ''Espanyol'', triumfējot UEFA kausa izcīņā.
- Abās komandās spēlē bijušie komandas biedri. ''Rangers'' spēlētajs Pedru Mendešs un ''Sevilla'' uzbrucējs Frederiks Kanute savulaik spēlējuši kopā Anglijas Premjerlīgas klubā ''Tottenham Hotspur'', bet Žeroms Rotens un Sebastians Skilači – franču klubā ''AS Monaco''.

''Unirea'' – ''Stuttgart''

Tiek minēts, ka šajā spēlē, iespējams, abas komandas taktiskajā ziņā viena otru nepārsteigs, jo gan ''Unirea'', gan ''Stuttgart'' spēlē pēc tradicionālās sistēmas 4-4-2. Protams, šīs spēles favorīts noteikti skaitās ''Stuttgart'', taču tieši šis faktors var nospēlēt negatīvi uz Markusa Bābela padotajiem. Lai nu kā, favorīti ne vienmēr uzvar, bieži arī zaudē, it sevišķi tie, kuri apzinās, ka tev nav tiesību zaudēt šādā mačā. Iespējams, šajā mačā grūtāk būs tieši ''Stuttgart'', nevis ''Unirea'', jo rumāņiem zaudēt nav ko, no viņiem neviens neko negaida – viņi ir turnīra debitanti un noteikti centīsies aizvadīt veiksmīgu maču un iepriecināt savus līdzjutējus. Tāpat jāatzīmē vēl viens mīnuss vācu kluba virzienā – pašreiz komanda vietējā čempionātā ar astoņiem izcīnītajiem punktiem (2-2-3) aizvadītajās septiņās spēlēs ieņem tikai 11. vietu – pēdējās piecās spēlēs izcīnīta viena uzvara, divas reizes piedzīvots zaudējums un tikpat reizes spēlēts neizšķirti. Savukārt ''Unirea'' Rumānijas čempionātā ar 16 punktiem (5-1-2) pēc astoņām spēlēm atrodas pirmajā vietā.
Pēdējā spēlē ''Unirea'' savā laukumā ar 4:1 pārliecinoši uzvarēja ''FC Petrolul Ploiesti'' komandu, bet ''Stuttgart'' izbraukumā ar 3:0 pārspēja Frankfurtes ''Eintracht" futbolistus. ''Unirea'' vietējā čempionāta ietvaros savā laukumā nav zaudējusi 16 spēlēs pēc kārtas, pēdējo neveiksmi piedzīvojot pērnā gada oktobrī. ''Stuttgart'' šīs sezonas starts Bundeslīgā ir sliktākais kopš 2002./2003. gada sezonas.
Rumāņu klubam šajā spēlē nevarēs palīdzēt Julians Apostols, bet vācu klubam būs jāiztiek bez Martina Laniga, Ludovika Manina un Aleksandra Hļeba.

''Mums ir liels gods spēlēt šādā turnīrā. Mēs gūstam prieku no katras spēles, taču gribētu nedaudz vairāk. Viennozīmīgi, ''Stuttgart'' ir augstas klases komanda, kuru meistarība noteikti pārspēj mūsējo. Lai nu kā, pirmajā spēlē pret ''Sevilla'' mēs pierādījām, ka spējam labi spēlēt arī pret augstākas klases komandām. Ceru, ka šodien savam pretiniekam sagādāsim spraigu cīņu un beigās priecēsim savus līdzjutējus,'' sacīja ''Unirea'' treneris Dans Petresku.
''Čempionu līgā vieglu pretinieku nav. Ar katru gadu šī aksioma pierādas arvien vairāk. Man prieks, ka Eiropas futbola līmenis pēdējā laikā ir audzis. Esmu uzmanīgi izpētījis maču starp ''Sevilla'' un ''Unirea'' un savās piezīmēs par šodienas pretinieku esmu daudz ko atzīmējis – organizēta spēles sistēma, laba aizsardzība, neslikti uzbrucēji un spēcīgi pussargi. Varu pateikt tikai vienu – mums tik tiešām šodien būs grūti,'' tā ''Stuttgart'' treneris Bābels.

Interesanti

- Vienīgajā spēlē pret vācu klubu rumāņu klubs piedzīvojis zaudējumu savā laukumā ar 0:2 pret ''Hamburger SV''.
- 2007./2008. gada Čempionu līgas sezonā ''Stuttgart'' zaudēja visās trijās izbraukuma spēlēs, gūstot četrus, bet savos vārtos ielaižot 11 vārtus.
- Pēdējās septiņās izbraukuma spēlēs, cīnoties Eirokausos, ''Suttgart'' izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

G grupa

VKomandaSUNZV.A.P
1.Sevilla11002:03
2.Rangers10101:11
3.Stuttgart10101:11
4.Unirea10010:20

Izmantotie resursi:
uefa.com

  -1 [+] [-]

, 2009-09-29 16:33, pirms 15 gadiem
come on blues.