Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: "Sevilla" nostiprina vadību, rumāņi viesos apkauno "Rangers"

G grupa: "Sevilla" nostiprina vadību, rumāņi viesos apkauno "Rangers"
Epizode no "Stuttgart" un "Sevilla" spēles
Foto: Scanpix Sweden

Šovakar UEFA Čempionu līgas G apakšgrupā līderu cīņā "Sevilla" viesos ar 3:1 pārspēja "Stuttgart", savukārt "Unirea Urziceni" Glāzgovā ar 1:4 sagrāva vietējo "Rangers" komandu.

Tādējādi "Sevilla" ar trim uzvarām trīs spēlēs un deviņiem punktiem ir pārliecinoša grupas līdere, bet otrajā vietā izvirzījusies "Unirea Urziceni".

"Sevilla" lielākie zaudējumi spēlētāju sastāvā bija pamatvārtsargs Andreass Palops un Spānijas izlases futbolists Alvaro Negredo, savukārt ievērojamākais jaunums "Stuttgart" rindās bija meksikāņu aizsarga Rikardo Orosio pirmā pamatsastāva spēle šosezon, turklāt tik atbildīgā mačā. Pirmās divas apakšgrupas spēles "Sevilla" aizvadīja pietiekami pārliecinoši – uzvaras ar 2:0 pār "Unirea Urziceni" savā laukumā un ar 4:1 izbraukumā pret "Rangers". "Stuttgart" arī cīnījās bez zaudējumiem, tiesa, arī panākumu komandai nebija – abas spēles neizšķirti – 1:1 gan pret "Unirea", gan "Rangers".

Spēle Štutgartē iesākās uzmanīgi, tomēr pirmajās minūtēs labākas izdevības radās mājinieku spēlētājiem - Julianam Šrīberam un Kakau. Lai gan brīdī, kad šķita, ka iniciatīva pāriet "Suttgart" pusē, pēc Hesusa Navasa precīzas piespēles soda laukumā "Sevilla" atklāja rezultātu 1:0 - vārtus ar galvu guva Sebastiens Skvilaki. Turpinājumā "Stuttgart" turpināja veidot uzbrukumus, tomēr nesekmīgi - pēc Aleksandra Hļeba stūra sitiena bumbu gaisā nesadalīja divi mājinieku spēlētāji, līdz ar to bumba lidoja garām vārtiem, un arī Kuzmanovičs sita nedaudz pāri vārtiem. Pacietīgi spēlējot aizsardzībā, viesu spēlētāji ļāva izvērsties štutgartiešiem viduszonā, izmantojot arī pretinieku nespēju precīzi noslēgt uzbrukumus. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 1:0 par labu "Sevilla".

Otrais puslaiks mājiniekiem nāca ar ātru vārtu zaudējumu - "Stuttgart" vārtsargs Jenss Lēmans atvairīja pirmo sitienu, taču vārtu priekšā veiklākais bija Navass, kurš panāca 2:0. Spēle Štutgartei pavisam nevedās, un uzbrukumi pamazām arvien bīstamāki kļuva "Sevilla" komandas izpildījumā. 70. minūtē "Stuttgart" veica masveida maiņu - uzreiz laukumā devās Hiclšpergers, Pogrebņaks un Elsons, taču arī tas nedeva rezultātu, jo dažas minūtes vēlāk tika zaudēti jau trešie vārti - otros vārtus mačā guva Skvilaci. Tiesa, "Stuttgart" vajadzēja vēl divas minūtes, lai beidzot uzlauztu pretinieku aizsardzību - precīzs bija nupat uz laukuma uznākušais Elsons. Mača beigās masīva uzbrukumu ofensīva tomēr nenoveda pie vārtu guvuma, līdz ar to "Sevilla" ar 3:1 svinēja uzvaru, nostiprinoties grupas vadībā.

"Unirea" komandā spēli pamatsastāvā neuzsāka lietuvietis Giedrs Alauskis, bet kopumā galvenais treneris Dans Petresku salīdzinājumā ar iepriekšējām spēlēm bija veicis veselas deviņas izmaiņas. Toties "Rangers" vienībā savainojumu guvis centra aizsargs Madjids Bughera.

Jau otrajā minūtē savos vārtos bumbu raidīja Rikardo Vilana, izvirzot vadībā "Rangers" - 1:0. Pietiekami asā spēlē puslaika otrajā daļā Rumānijas čempioni spēja izlīdzināt rezultātu - vārti Bilasko rēķinā. Neilgi pirms puslaika pārtraukuma "Rangers" nopelnīja 11 metru soda sitienu, tomēr "Unirea" vārtsargs Daniels Tudors atvairīja Stīvena Deivisa sitienu.

Otro puslaiku varētu nodēvēt par murgu mājinieku "Rangers" futbolistu izpildījumā - vispirms pirmajās minūtēs bumbu savos vārtos ieraidīja Kails Lafertijs, bet desmit minūtes vēlreiz to izdarīja Lī Makuloks, panākot jau 3:1 viesu komandas "Unirea" labā. 65. minūtē ceturtos vārtus guva Pablo Brandans, un tikai tad "Rangers" atdzīvojās, taču bija jau par vēlu - "Unirea" Glāzgovā sakāva "Rangers" ar 4:1.

UEFA Čempionu līga. Grupu turnīrs. G grupa.

"Stuttgart" - "Sevilla" 1:3 (Elson 74' - Squillaci 23'; 72'; Navas 55')
"Rangers" - Unirea" 1:4 (Ricardo (o.g.) 2; - Bilasco 32'; Lafferty (o.g.) 49'; McCulloch (o.g.) 59'; Brandán 65')

Čempionu līga, G grupa

VKomandaSUNZV.A.P
1.Sevilla FC33009:29
2.FC Unirea Urziceni31115:44
3.VfB Stuttgart30213:52
4.Rangers FC30123:91

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +3 [+] [-]

, 2009-10-20 23:44, pirms 15 gadiem
Rangers-Unirea spēlē tik daudz own goal.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-20 23:46, pirms 15 gadiem
Rangers pilnigi negaja spele. pie 1:1 majinieki nerealizeja pendeli. Kopuma rumāņi sita svaas iespejas, bet blues nesitas ;/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-10-20 23:54, pirms 15 gadiem
Čiki briki - visi pliki rakstīja: 1:4 - kas tur apkaunojošs?
Tas ir rangers, a tie ir rumāņi!

  +4 [+] [-]

, 2009-10-20 23:56, pirms 15 gadiem
Tā spēle unikāl, 3 goli savos vārtos neielikta pendele. es teiktu - toto

     [+] [-]

, 2009-10-21 00:30, pirms 15 gadiem
Un Seviļa jau iekrājusi 3 uzvaras, pārliecinoši, bet 2 pārējie it kā nomināli spēcīgākie klubi pašlaik atpaliek rumāņiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja