Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: "Sevilla" uzvar; "Stuttgart" un "Rangers" nospēlē neizšķirti

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

G grupa: "Sevilla" uzvar; "Stuttgart" un "Rangers" nospēlē neizšķirti
Luišs Fabiano savus pirmos vārtus jau guvis
Foto: AFP

UEFA Čempionu līgas G grupas spēlē pie prognozētas uzvaras tika "Sevilla", kas savā laukumā ar 2:0 uzvarēja "Unirea", bet otrā spēlē starp "Stuttgart" un "Rangers" tika fiksēts neizšķirts

”Unirea” zaudējums Čempionu līgas debijā

Lai arī pirms spēles par ļoti izteiktu favorīti tika uzskatīta „Sevilla” un daudzi „Unirea” neuzskatīja par nopietnu spēku, tribīnes Seviljā bija praktiski pārpildītas. Viesi no Rumānijas uzreiz atdeva iniciatīvu mājiniekiem, taču pirmajās minūtēs nereti paši devās uzbrukumā. Ar katru nākamo minūti pāri centram viņi tika arvien retāk, bet „Sevilla” pirmā kaut cik reālā iespēja radās tikai puslaika vidū, kad bīstami soda sitienu izpildīja Luišs Fabiano. „Unirea” nekautrējās spēlēt asi, kā arī pie pirmās iespējas pavilkt laiku. Likās, ka pirmajā puslaikā tas nesīs augļus, jo rezultāts palika neatklāts līdz pat kompensācijas laikam. Pirmajā kompensācijas minūtē Luišs Fabiano saņēma lielisku piespēli no kreisās malas pie paša soda laukuma, un pilnībā netraucēts izdarīja perfektu sitienu labajā vārtu stūrī.

Otrajā puslaikā spēles ritējums īpaši nemainījās, bet mazliet aktīvāki „Unirea” futbolisti tomēr palika. Arī šoreiz vārtu gūšanas momentus varēja saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Varētu izcelt vien Negredo bīstamo tālsitienu, taču vārtsargs bija vietā. Rezultāts uz tablo mainījās 70. minūtē, kad „Sevilla” panāca 2:0 – pēc stūra sitiena bumbu pāris metrus no vārtiem ar galvu vārtos ievirzīja Renato. Atlikušajā laikā nekas neliecināja, ka „Unirea” varētu izglābties, bet „Sevilla” turpināja vērpt kombinācijas, taču bumba vārtos spītīgi negāja (vienu reizi trāpīja pa vārtu stabu). „Unirea” nācās samierināties ar zaudējumu savā debijas spēlē Čempionu līgā – 0:2.

”Rangers” izvelk neizšķirtu

„Stuttgart” un „Rangers” spēle solījās būt interesanta, jo uzvarēt reāli varēja abas vienības. Iespējams, ka tieši šo komandu savstarpējās spēlēs izšķirsies otrās vietas liktenis grupā. Mača sākums patiešām bija aktīvs, un abas komandas nekautrējās sist pa vārtiem. Pamazām iniciatīva pārgāja Vācijas kluba pusē, kas spēles 18. minūtē vainagojās arī ar pirmo vārtu guvumu. Kakau pēc neveiksmīgā aizsarga izklupiena tika pie bumbas, kuru nekavējoties piespēlēja Pogrebņakam. Pēdējais savu iespēju garām nepalaida. Neskatoties uz ielaistajiem vārtiem, „Rangers” joprojām izskatījās sliktāk par mājiniekiem, kuriem īpaši aktīvs bija Kakau.

Pēc pārtraukuma glāzgovieši aktivizējās, taču tikpat labi varēja ielaist arī vēl kādus vārtus, jo mājiniekiem iespējas bija, taču ne Hilberta, ne Kakau sitieni mērķi nesasniedza. Lai arī „Stuttgart” patiešām bija tuvāk otrajam vārtu guvumam, „Rangers” panāca izlīdzinājumu. Madžids Bugera pēc saspēles ar Rotēnu ielauzās soda laukumā un precīzi raidīja bumbu vārtos. Visi mājinieku mēģinājumi izglābties varēja nospēlēt ar viņiem ļaunu joku, jo pēdējā pamatlaika minūtē skoti trāpīja pa vārtu stabu. Tas arī bija pēdējais nozīmīgais notikums šajā spēlē - 1:1.

UEFA Čempionu līga. G grupa

Sevilla – Unirea 2:0 (1:0) (Luišs Fabiano 45+1’, Renato 70’)
Stuttgart – Rangers 1:1 (1:0) (Pogrebņaks 18’ – Bugera 77’)

  +3 [+] [-]

, 2009-09-16 23:52, pirms 15 gadiem
nu prieks par Pogrebņaku. labi iejuties Štutgartē.

  +3 [+] [-]

, 2009-09-17 00:14, pirms 15 gadiem
Rangers speles izskaņā varēja gūt uzvaras vārtus. Bet kopumā līdzīga spēle.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-17 00:14, pirms 15 gadiem
šī apakšgrupa, laikam tā īsti nevienu nesaista

     [+] [-]

, 2009-09-17 09:52, pirms 15 gadiem
termometrs rakstīja: nu prieks par Pogrebņaku. labi iejuties Štutgartē.
vinam eirokausos goli labi krit.

     [+] [-]

, 2009-09-17 09:54, pirms 15 gadiem
taja Unirea pele viens bijushais Chelsea speletajs vienigi ko varu pteikt par so klubu