Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Grandu cīņa ČL pusfinālā: Mančestras "City" pret Madrides "Real"

Rolands Eliņš

Grandu cīņa ČL pusfinālā: Mančestras "City" pret Madrides "Real"
Karims Benzemā. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar 22:00 UEFA Čempionu līgā norisināsies pirmā pusfināla spēle starp Mančestras "City" un Madrides "Real". Spēles tiešraide būs pieejamas Viaplay platformā.

• Mančestras "City" Čempionu līgas pusfinālā spēlēs trešo reizi un centīsies otro reizi pēc kārtas iekļūt finālā, kur iepriekš 2021. gadā piekāpās "Chelsea". Arī šoreiz Anglijas klubu duelis finālā ir iespējama lieta, jo otrajā pusfinālā "Liverpool" cīnīsies pret "Villarreal".

• Vispirms gan "City" jādomā par Madrides "Real", un Madridē savukārt ir noskaņojums, ka tikpat labi jau fināls var sanākt tikai ar Spānijas klubu pārstāvniecību.

• "Real" šajās izslēgšanas spēlēs par vājiem pretiniekiem nevar sūdzēties – astotdaļfinālā bija jātiekas ar PSG, bet pēc tam ar "Chelsea". Četrās spēlēs tika ciesti divi zaudējumi, taču ar Karima Benzemā maģiju (divi "hat-trick" un izšķirošie vārti papildlaikā) tāpat izdevās abās kārtās uzvarēt.

• Tikmēr Mančestras "City" turpinās padziļināti iepazīt Ibērijas pussalas komandas – pēc astotdaļfināla mačiem pret "Sporting" (5:0 un 0:0) tika pieveikta Madrides "Atletico" (1:0 un 0:0).

• "City" vēl nav ielaidusi nevienus vārtus ČL izslēgšanas spēlēs, kamēr "Real" ielaidusi jau sešus.

• Abas komandas ir savu čempionātu līdervienības, tiesa, ja Madrides "Real" tituls izskatās vairs tikai laika jautājums (15 punktu pārsvars), tad Mančestrai gaidāma ļoti saspringta neklātienes cīņa pret "Liverpool", kurai tikai par punktu mazāk.

• "City" šajā mačā būs bez Žuau Kanselu, kuram diskvalifikācija. Mančestras spēku toties tīri labi apliecina fakts, ka iepriekšējā Premjerlīgas spēlē četrus vārtus guvušajam Gabrielam Žezusam nemaz netiek paredzēta vieta sākumsastāvā.

• "Real" no iepriekšējām desmit spēlēm tikai divās palikusi bez ielaistiem vārtiem, attiecīgi labvēlīgs spēles iznākums droši vien būs jāmeklē uzbrukumā. Tur izcili darbojies Benzemā, kurš šosezon kluba rindās paspējis iesist 39 vārtus, tiesa, iepriekšējā "La Liga" mačā pamanījās neizmantot uzreiz divas pendeles.

• "Madrides klubam, protams, ir liela vēsture," sacīja Peps Gvardiola. "Mēs to nevaram mainīt, taču mēs spēlēsim 11 pret 11 ar vienu bumbu laukumā. Daudzas labas komandas nav tikušas tik tālu ČL, būs laiki, kad arī mēs šeit netiksim, tāpēc sacīju spēlētājiem, lai izbauda šo godu. Protams, ka vēlamies sasniegt finālu, taču nekad nedrīkst nenovērtēt jau paveikto."

• Savukārt Madrides "Real" treneris Karlo Ančeloti medijiem atzina, ka pusfinālā ir divas komandas, kurām tur vieta nebija paredzēta: "Tās ir "Villarreal" un "Real". Es atceros, kas tika teikts sezonas gaitā. Taču mēs tikām tik tālu un cīnīsimies vēl tālāk. Turklāt otrdien pusfināla liktenis vēl netiks izlemts – jebkurā gadījumā tas tiks noteikts atbildes spēlē "Bernabeu" stadionā".

• Spēles tiešraide būs pieejama Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  +5 [+] [-]

, 2022-04-26 14:28, pirms 2 gadiem
Dienas pārliecinoši centrālais notikums pasaules sportā, bet ziņa sportacentrā parādās tik vēlu. Jau sen esmu pamanījis ka šajā portālā raksti par čempionu līgu parādās vēlu. Ap 14-15 pēcpusdienā. Kāpēc? Ja vēl Brože uzņemas rakstīt, tad vispār ir pēdējā haltūra - 5 teikumi un raksta beigas. Es nemaz neizteikšos par šejienes autoru attieksmi pret eiropas un konferenču līgu. Ceturtdaļfinālu spēļu dienās te nebija pirmsspēļu rakstu nemaz. Kaut kāds bezsakars. Par grupu turnīru kaut ko vēl rakstīja, kad svarīgākās spēles tad nevajag laikam. Šo portālu tiešam nesaprast. Laikam visi spēki koncentrēti tikai vietējai virslīgai. Par to jau 9 no rīta raksti spēļu dienā.
Slēpts komentārs: EKSPERTU CENTRS

  -3 [+] [-]

, 2022-04-26 14:35, pirms 2 gadiem
City !!!

  -9 [+] [-]

, 2022-04-26 14:38, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Dienas pārliecinoši centrālais notikums pasaules sportā, bet ziņa sportacentrā parādās tik vēlu. Jau sen esmu pamanījis ka šajā portālā raksti par čempionu līgu parādās vēlu. Ap 14-15 pēcpusdienā. Kāpēc? Ja vēl Brože uzņemas rakstīt, tad vispār ir pēdējā haltūra - 5 teikumi un raksta beigas. Es nemaz neizteikšos par šejienes autoru attieksmi pret eiropas un konferenču līgu. Ceturtdaļfinālu spēļu dienās te nebija pirmsspēļu rakstu nemaz. Kaut kāds bezsakars. Par grupu turnīru kaut ko vēl rakstīja, kad svarīgākās spēles tad nevajag laikam. Šo portālu tiešam nesaprast. Laikam visi spēki koncentrēti tikai vietējai virslīgai. Par to jau 9 no rīta raksti spēļu dienā.
paldies par ieteikumu!

  -1 [+] [-]

, 2022-04-26 14:43, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Dienas pārliecinoši centrālais notikums pasaules sportā, bet ziņa sportacentrā parādās tik vēlu. Jau sen esmu pamanījis ka šajā portālā raksti par čempionu līgu parādās vēlu. Ap 14-15 pēcpusdienā. Kāpēc? Ja vēl Brože uzņemas rakstīt, tad vispār ir pēdējā haltūra - 5 teikumi un raksta beigas. Es nemaz neizteikšos par šejienes autoru attieksmi pret eiropas un konferenču līgu. Ceturtdaļfinālu spēļu dienās te nebija pirmsspēļu rakstu nemaz. Kaut kāds bezsakars. Par grupu turnīru kaut ko vēl rakstīja, kad svarīgākās spēles tad nevajag laikam. Šo portālu tiešam nesaprast. Laikam visi spēki koncentrēti tikai vietējai virslīgai. Par to jau 9 no rīta raksti spēļu dienā.
Kurš Tev liedz sagatavot rakstu un iesūtīt SC? Ja būs kvalitatīvs, nešaubos, ka ieliks.

  +3 [+] [-]

, 2022-04-26 14:44, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: paldies par ieteikumu!
It kā šajā portālā autori ņemtu vērā lasītāju un komentētāju ieteikumus un kritiku. Tad nebūtu katrs trešais raksts ar vairākām pareizrakstības kļūdām. Pat virsrakstā tādas nereti te ir. Elementārai cieņai pret savu lasītāju jābūt.

  +5 [+] [-]

, 2022-04-26 14:45, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kurš Tev liedz sagatavot rakstu un iesūtīt SC? Ja būs kvalitatīvs, nešaubos, ka ieliks.
Varbūt man tagad autoru vietā sākt visu darīt? It kā viņi tik aizņemti, ka nevar uzrakstīt laicīgi par čempionu līgu. Šodien taču tik daudz notikumu ne?

  +2 [+] [-]

, 2022-04-26 16:25, pirms 2 gadiem
Ja Walker nebūs izārstējies, būs pavisam traki ar fullbackiem. Tā kā Stouns arī visdrīzāk vēl nebūs gatvavs (tad laports varētu spēlēt malā, bet Stouns kā CB), tad vienīgā opcija būs spēlēt ar Zinčenko un Aki (kas arī vēl nav pilnībā vesels) kā fulbakiem. Vai tad būs jādomā kaut kas pavisam jauns. Vismaz skaidrs, ka Žezuss nespēlēs kā fullback, to Peps nokomentēja pirmspēles konferencē. Varbūt tad Finjo?

  +3 [+] [-]

, 2022-04-26 16:48, pirms 2 gadiem
septembris rakstīja: Ja Walker nebūs izārstējies, būs pavisam traki ar fullbackiem. Tā kā Stouns arī visdrīzāk vēl nebūs gatvavs (tad laports varētu spēlēt malā, bet Stouns kā CB), tad vienīgā opcija būs spēlēt ar Zinčenko un Aki (kas arī vēl nav pilnībā vesels) kā fulbakiem. Vai tad būs jādomā kaut kas pavisam jauns. Vismaz skaidrs, ka Žezuss nespēlēs kā fullback, to Peps nokomentēja pirmspēles konferencē. Varbūt tad Finjo?
Fernandinjo pret Vinicuis būtu neprāts. RB opcijas tiešām šoreiz ir ļoti sliktas. Drīzāk sliektos uz back 4 ar Zinčenko, Laporte, Diaz un Ake. Zinot Pepa neprognozējamību, tad back3 arī varētu būt tikai tad Jesus visdrīzāk kā Wing back

  +1 [+] [-]

, 2022-04-26 16:55, pirms 2 gadiem
D.Rose The best rakstīja: Fernandinjo pret Vinicuis būtu neprāts. RB opcijas tiešām šoreiz ir ļoti sliktas. Drīzāk sliektos uz back 4 ar Zinčenko, Laporte, Diaz un Ake. Zinot Pepa neprognozējamību, tad back3 arī varētu būt tikai tad Jesus visdrīzāk kā Wing back
Jā, tas būtu visprognozējamākais variants. Vēl mani uztrauc, ka Zinčenko maz pēdējā laikā spēlējis. Viņam arī emocionālais stāvoklis, maigi izsakotoies, nav stabilākais šobrīd.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-26 17:15, pirms 2 gadiem
1:1

  +2 [+] [-]

, 2022-04-26 17:25, pirms 2 gadiem
Galvenais - par skaistu futbolu!
Lai kārtīgi izvicojas, lai neuznāk miegs skatītājiem!
...nu, vismaz 2-3 golus, lūdzu!

     [+] [-]

, 2022-04-26 17:40, pirms 2 gadiem
Manchesterā visi Benzemā foto sadedzināti. Baznīcā pielūdz tikai Žuzepi Gvardiolu. Tagad tikai jāgaida spēle. Vienu Madrides klubu atlētus jau uzvarēja City. Tad nu tagad jāuzvar Real.

     [+] [-]

, 2022-04-26 17:44, pirms 2 gadiem
gravitons rakstīja: 1:1
0-1

     [+] [-]

, 2022-04-26 17:57, pirms 2 gadiem
EKSPERTU CENTRS rakstīja: Visa Latvija šovakar par Madrides "Real", tikai ubagi var fanot par city
Ka tikai visa Latvija neuzkāpj uz konkrētā grābekļa. Real zaudējuma. Laikam būšu vienīgais Latvijā par Manchester City. Viens angļu klubs Chelsea gandrīz uzvarēja, tad nu lai uzvar šodien Manchesteras City.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-26 18:18, pirms 2 gadiem
Crosbijs87. 0:1 nozīmē Real uzvaru, jo City spēlē mājās😄

     [+] [-]

, 2022-04-26 18:26, pirms 2 gadiem
gravitons rakstīja: Crosbijs87. 0:1 nozīmē Real uzvaru, jo City spēlē mājās😄
Bija domāts 1:0. Protams uzvarēs Manchesteras City. Liekas Žuzepe beidzot ir gatavs izcīnīt Čempionu līgas kausu. Kad, ja ne šosezon Manchesteras City uzvarēs Čempionu līgu.

     [+] [-]

, 2022-04-26 18:30, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Galvenais - par skaistu futbolu!
Lai kārtīgi izvicojas, lai neuznāk miegs skatītājiem!
...nu, vismaz 2-3 golus, lūdzu!
Lai Sterling's parāda visai pasaulei, kurš ir labākais futbolists pasaulē. Dzeru tagad pasaulē labāko minerālūdeni Aset(reklāma). Un skatīšos labāko futbolu Čempionu līgu Manchesteras City un Real.

     [+] [-]

, 2022-04-26 18:34, pirms 2 gadiem
Žēl, ka Barcelona nespēlē Čempionu līgā. Jaunākās baumas futbolu transfēros ir, ka Barcelona grib no Manchesteras United Rašfordu. Pretī dos de Jongu. Interesants transfērs. Bet tikai baumas.

  +3 [+] [-]

, 2022-04-26 19:13, pirms 2 gadiem
Uz papīra City būtu jāuzvar ,vismaz divu spēļu sumā noteikti ,bet ,vai tāpat nebija ar PSG un Chelsea .Ja sastāvā ir Benzama ,Modričs utt,tad tādai komandai vienmēr ir varianti,cik daudz ,redzēsim jau šovakar!

     [+] [-]

, 2022-04-26 19:22, pirms 2 gadiem
Jawa rakstīja: Uz papīra City būtu jāuzvar ,vismaz divu spēļu sumā noteikti ,bet ,vai tāpat nebija ar PSG un Chelsea .Ja sastāvā ir Benzama ,Modričs utt,tad tādai komandai vienmēr ir varianti,cik daudz ,redzēsim jau šovakar!
Chelsea liekas, ka nekā īpaša nav. Vienīgi Lukaku, bet ar viņu Chelsea maz spēlē. Trīs vācieši uz laukuma, treneris vācietis Tuhels. Mazliet pārsteidz, ka Real uzvarēja. Biju par Chelsea

     [+] [-]

, 2022-04-26 19:25, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Galvenais - par skaistu futbolu!
Lai kārtīgi izvicojas, lai neuznāk miegs skatītājiem!
...nu, vismaz 2-3 golus, lūdzu!
Cerams nebūs 0-0 vai 1-0. Manchesteras City tā nospēlēja pret atlētiem. Arī gribās 2-3 golus spēlē. Tas viss, lai neaizmigtu.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-26 19:29, pirms 2 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Cerams nebūs 0-0 vai 1-0. Manchesteras City tā nospēlēja pret atlētiem. Arī gribās 2-3 golus spēlē. Tas viss, lai neaizmigtu.
Tāpēc vajag ātrus Real vārtus ,tad City sāks riskēt/forsēt ,kas šās sezonas Real būtu ideāli ,jo pretuzbrukumos viņi ir ļoti labi!

     [+] [-]

, 2022-04-26 19:32, pirms 2 gadiem
Šodien finàla cienīgi pretinieki. Manchesteras City un Real. Otrs pàris varētu būt vàjàks. Rītdienas Spànijas klubu pret Liverpooooooool grūti uzskatīt par superklubu Eiropà. Kas no Manchesteras City un Real pàra uzvarēs, tas var arī uzvarēt Çempionu līgu. Abi klubi ir ļoti spēcīgi, abi klubi ir superklubi Eiropā.

     [+] [-]

, 2022-04-26 19:37, pirms 2 gadiem
Jawa rakstīja: Tāpēc vajag ātrus Real vārtus ,tad City sāks riskēt/forsēt ,kas šās sezonas Real būtu ideāli ,jo pretuzbrukumos viņi ir ļoti labi!
Es par Manchesteras City. Rakstu vajag ātrus Manchesteras City vārtus. It kā Manchesteras City ir pieredze ar aizsardzības futbolu ar atlētiem. Varbūt bija pretuzbrukumi arī. Manchesteras City uzvarēja atlētus, jāuzvar arī Real.

     [+] [-]

, 2022-04-26 19:42, pirms 2 gadiem
gravitons rakstīja: 1:1
3-0, lai uzvar Manchesteras City. It kā neizšķirtam nevajadzētu būt. Jo spēle notiek Manchesterā, un jāuzvar Manchesterai.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-26 19:45, pirms 2 gadiem
Real pagrūti būs, bet skatoties, kas Cityam darās ar diskvalifikācijām un traumām, Vinisiuss varētu būt liela trumpis šovakar. Noteikti par RM uzvaru, vismaz divu spēļu summā.

     [+] [-]

, 2022-04-26 19:54, pirms 2 gadiem
detlefs93 rakstīja: Real pagrūti būs, bet skatoties, kas Cityam darās ar diskvalifikācijām un traumām, Vinisiuss varētu būt liela trumpis šovakar. Noteikti par RM uzvaru, vismaz divu spēļu summā.
Ja jau uzvar bez traumētajiem, tad iespējams bez tiem sasniegta labākā forma laukumā.

     [+] [-]

, 2022-04-26 19:57, pirms 2 gadiem
Pirmā spēle City. Jāuzvar City, ja viņi grib kausu uzvarēt. It kā premjerlīgā City pretinieks tikai par čempiontitulu Liverpooooooool. Gan jau, ka City nospēlēs labāko spēli un uzvarēs.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-26 20:01, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Varbūt man tagad autoru vietā sākt visu darīt? It kā viņi tik aizņemti, ka nevar uzrakstīt laicīgi par čempionu līgu. Šodien taču tik daudz notikumu ne?
Ļoti pamatotas emocijas. Esmu par Manchesteras City, līdz ar ko svarīgi kaut ko izlasīt, ka šodien būs tas Čempionu līgas pusfināls.