Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Par Čempionu līgas MVP atzīts Benzemā, simboliskajā izlasē astoņi finālisti

Agris Suveizda

Par Čempionu līgas MVP atzīts Benzemā, simboliskajā izlasē astoņi finālisti
Karims Benzemā. Foto: j.e.e./Sipa/Scanpix

UEFA speciālistu vērtējumā par Čempionu līgas sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts "Real Madrid" līderis Karims Benzemā, bet labākā jaunā spēlētāja balvu izpelnījies cits madridiešu uzbrucējs Vinisiuss.

34 gadus vecais Francijas izlases uzbrucējs Benzemā Čempionu līgas sezonā 12 spēlēs guva 15 vārtus, bet īpaši produktīvs bija izslēgšanas stadijā, astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā izceļoties ar 10 vārtiem. Finālā vienīgos vārtus gan guva 21 gadu vecais brazīlietis Vinisiuss Žuniors, kuram kopumā Čempionu līgas sezonā 13 spēlēs bija četri precīzi sitieni.

Čempionu līgas sezonas simboliskajā izlasē dominēja fināla dalībnieki – pa četriem spēlētājiem iekļauti gan no "Real Madrid", gan "Liverpool". Bez Benzemā un Vinisiusa simboliskajā izlasē no Spānijas čempiones tika arī vārtsargs Tibo Kurtuā, kurš aizvadīja izcilu finālspēli, un pieredzējušais horvātu pussargs Lūka Modričs. Savukārt "Liverpool" dominēja aizsardzības spēlētāju ziņā – iekļauti malējie aizsargi Trents Aleksandrs-Ārnolds un Endrjū Robertsons, centra aizsargs Virdžils van Deiks un balsta pussargs Fabinju.

Bez šiem astoņiem spēlētājiem simboliskajā izlasē tika arī centra pussargs Kevins De Breine no pusfinālistes "Manchester City", centra aizsargs Antonio Rīdigers no ceturtdaļfinālistes Londonas "Chelsea" un uzbrucējs Kiljans Mbapē no astotdaļfinālistes PSG.

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...
https://www.uefa.com/uefachampionsl...
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

     [+] [-]

, 2022-05-31 18:17, pirms 2 gadiem
Pelnīti.

     [+] [-]

, 2022-05-31 22:38, pirms 2 gadiem
..iesitīs vēl pa kādiem pāris vārtiem izlasē un Ballon d'or 100% nopelnīts.