Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA izsludina neatkarīgu izmeklēšanu par ČL fināla organizatorisko izgāšanos

Rolands Eliņš

UEFA izsludina neatkarīgu izmeklēšanu par ČL fināla organizatorisko izgāšanos
Foto: Sandi Fiser / Sportida/SIPA/Scanpix

UEFA paziņojusi, ka piešķīrusi trešajai pusei tiesības veikt neatkarīgu izmeklēšanu par sestdienas vakarā aizvadītā Čempionu līgas fināla notikumiem, kuru dēļ spēles sākums aizkavējās par vairāk nekā pusstundu.

UEFA savā oficiālajā paziņojumā informē, ka tiks veikts visaptveroša izmeklēšana, kurā tiks noskaidrota un izvērtēta visu iesaistīto pušu rīcība, lēmumu pieņemšana un atbildība.

UEFA apsolīja, ka izmeklēšanas rezultāti būs publiski un ka UEFA spers nākamos soļus tiklīdz saņems izmeklēšanas rezultātus. Izmeklēšanu veiks Portugāles speciālists Tjagu Brandu Rodrigess, kurš septiņus gadus bija Portugāles izglītības ministrs, kā arī WADA pārstāvis trīs gadus garumā.

2022. gada Čempionu līgas finālspēle paliks atmiņā ar Madrides "Real" uzvaru pār "Liverpool" un spēles sākuma kavēšanos par vairāk nekā pusstundu. UEFA sākumā stadionā šo aizkavēšanos skaidroja ar līdzjutēju pārāk vēlu ierašanos uz spēli, bet šī versija ilgu kritiku neizturēja. Francijas iekšlietu ministrija norādīja uz lielo līdzjutēju skaitu, kuriem bijušas viltotas biļetes, kā arī uz vietējiem jauniešiem, kuri centušies iekļūt stadionā bez biļetēm.

Francijas iekšlietu ministrija gan atzina, ka bijušas grūtības ar pūļa kontroli, turklāt Francijas policijas arodbiedrība publiski norādījusi, ka "līdzjutēji bez biļetēm un līdzjutēji ar viltotajām biļetēm nebija galvenā problēma", bet gan nav pieticis drošības dienestu darbinieku.

Neatkarīgu izmeklēšanu bija pieprasījusi arī "Liverpool" vadība, jo tieši šīs komandas līdzjutēju sektoros bijušas lielākās problēmas, taču arī no līdzjutējiem saņemtas daudzas sūdzības par spēles organizēšanas zemo līmeni un Francijas policijas izturēšanos, un BBC publicējusi vairākas liecības, ka drošības darbinieki pielietojuši fizisku spēku arī pret līdzjutējiem, kuriem bijušas biļetes uz spēli un kuri ieradušies stadiona teritorijā laicīgi, taču lēnās cilvēku plūsmas dēļ nav tikuši laikā stadionā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2022-05-31 00:22, pirms 2 gadiem
Kolhozs

     [+] [-]

, 2022-05-31 12:54, pirms 2 gadiem
Vēl arī vietējie huligāni uzbruka faniem un aplaupīja tos, gan LFC, gan RM.

Newspaper got the nationality of first arrested people in St-Denis on Saturday. Not an Englishman, not a Spaniard but : 18 Algerians, 2 Tunisians and 2 Moroccans, "7 out of 9 french with African name" says police.

Te vēl no Henry:
https://twitter.com/ZachLowy/status...