Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas Superlīgas projekts apturēts jau pēc nieka divām dienām

Rolands Eliņš

Eiropas Superlīgas projekts apturēts jau pēc nieka divām dienām
UEFA prezidentam Aleksandaram Čeferinam liela uzvara, nosargājot (vismaz uz laiku) ierasto sistēmu. Foto: AFP/Scanpix

Jaunizveidotā Eiropas Superlīga paziņojusi, ka jaunās līgas plāni tiek apturēti, ņemot vērā vairāku klubu izstāšanos no tās. Neskatoties uz piedzīvoto izgāšanos, Superlīga pavēstījusi, ka veiks nepieciešamos soļus, lai pārveidotu savu projektu, attiecīgi norādot uz plāniem to turpināt nākotnē.

Eiropas futbola Superlīga tika oficiāli izziņota pirms divām dienām, naktī uz pirmdienu (pēc Latvijas laika), un dalībai tajā bija piekrituši 12 Eiropas klubi, kuru vairāki pārstāvji reizē atstāja savas pozīcijas vadošajās Eiropas futbola organizācijās. Taču jau pēc divām dienām Superlīga bijusi spiesta savus plānus atlikt. Pēc lielā publiskā spiediena Anglijas klubi mainīja savus plānus un atteicās no Superlīgas plāniem, tāpat tiek ziņots, ka to darīs arī Milānas "Inter" un "Milan", kamēr Spānijas klubi un "Juventus" vēl bija gatavi nogaidīt. Jāuzsver, ka oficiāli par to paziņojuši tikai Anglijas klubi, kamēr Spānijas un Itālijas klubu sakarā pagaidām ir tikai neapstiprinātas mediju ziņas.

Šonakt Superlīga pavēstīja, ka tiek apturēta, ņemot vērā vairāku klubu izstāšanos no jaunā projekta. Jāuzsver gan, ka vismaz pagaidām Superlīga ir tikai apturēta, nevis pilnībā pārtraukta. Kā norādīts jaunās organizācijas paziņojumā, tā izvērtēs nepieciešamos soļus, lai projektu pārveidotu.

"Neskatoties uz Anglijas klubu izziņoto aiziešanu no projekta, uz ko tos piespieda publiskais spiediens, esam pārliecināti, ka mūsu piedāvātais projekts ir pilnībā atbilstošs Eiropas likumiem un noteikumiem," vēstīts Superlīgas paziņojumā. "Ņemot vērā pašreizējo situāciju, mēs izvērtēsim nepieciešamos soļus, lai pārveidotu projektu, vienmēr paturot prātā mūsu galveno mērķi piedāvāt futbola faniem labāko iespējamo pieredzi, reizē uzlabojot solidaritātes maksājumus visai futbola sabiedrībai."

Anglijas klubus, kuri bija pieteikušies Superlīgai, bet ātri pārdomājuši, UEFA vadība ātri apsveica ar plānu maiņu un pauda gatavību kopīgi turpināt sadarboties. UEFA bija ieņēmusi agresīvu nostāju visu 12 Superlīgas klubu sakarā, paužot gatavību diskvalificēt šo komandu spēlētājus no izlašu spēlēm un panākt pašu klubu nespēlēšanu vietējās līgās, turklāt tika pat piesaukta iespēja 12 klubu diskvalificēšanai no Eirokausiem jau šosezon. Pret Superlīgas klubiem aktīvi iestājās arī citas komandas no to pārstāvētajām līgām Spānijā, Itālijā un Anglijā.

Vairāku iesaistīto klubu spēlētāji vakardien pauda savu nostāju sociālajos tīklos, iestājoties pret dalību Superlīgā, kamēr klubi pēc izstāšanās no Superlīgas skaidroja savus pieņemtos lēmumus. "Arsenal" norādīja, ka nebija vēlējies izraisīt šādu neapmierinātību un Superlīgai pievienojies tikai tādēļ, lai nepaliktu iepakaļ. Londonas klubs atzina, ka netika pieņemts pareizais lēmums.

"Liverpool" savā paziņojumā norādīja, ka dažādi kluba biedri un sadarbības partneri pārliecinājuši par uzņemtā kursa maiņu, kamēr "Chelsea" norādīja, ka piekritusi dalībai Superlīgā tikai pašās beigās un tagad, kad bijis vairāk laika izvērtēt apstākļus, nolemts, ka dalība Superlīgā tomēr nebūtu kluba interesēs.

Superlīgas projektā iesaistīties bija piekrituši Anglijas klubi ''Arsenal'', ''Manchester United'', ''Liverpool'', ''Chelsea'', ''Tottenham'' un ''Manchester City''. Vēl vēlmi spēlēt turnīrā bija apliecinājušas Milānas ''Inter'', ''Milan'', Turīnas ''Juventus'', Madrides ''Atletico'', Madrides ''Real'' un ''Barcelona''.

Izmantotie resursi:
https://www.cbssports.com/soccer/ne...
https://www.bbc.com/sport/football/...

1 2 51 komentārs
Slēpts komentārs: users1234

  +8 [+] [-]

, 2021-04-21 09:19, pirms 3 gadiem
Futbols ir populārākais sporta veids pasaulē/eiropā ,futbols ir liels biznes,futbols ir tradīcijas ,futbols ir dzīve ... tāpēc futbolā ir iesaistīti daudzas nācijas,tautības ,valstis ,organizācijas utt un uzklapēt elitāru līgu (NBA,NHL,Eirolīga basī) kam nospļauties uz vietējiem čempjiem,izlašu spēlēm ,pasaules un Eiropas čempjiem ,OS nav tik vienkārši .
Protams ,tas ir signāls UEFA ,taču ir prieks ,ka sglabājas tradīcijas utt!

  +9 [+] [-]

, 2021-04-21 09:39, pirms 3 gadiem
users1234 rakstīja: Es tomēr no vienas puses saprotu lielo klubu bažas un vēlmes. Spēlēt ar BATE un Zagrebas Dinamo vai Viktoria Plzeņ nav nedz interesanti no spēlētāju, ne no skatītāju viedokļa. UEFA CL sākās kā projekts, kur spēlē katras valsts labākie, tagad tur spēlē milzīgs apjoms arī vidēja līmeņa komandu un plāns ir palielināt komandu apjomu vēl vairāk.
Varbūt viņiem vnk vajadzēja sākt "mazāk" kā atsevišķs kauss... Jo ir skaidrs, ka CL nemainīsies atpakaļ uz labu.
Tikai nez kāpēc "mazie" klubi spēj regulāri pabojāt nervus lielajiem. Man vienmēr lielāka interese par ČL, kad pastarīši apspēlē lielos klubus un tiek tālāk.

  -3 [+] [-]

, 2021-04-21 09:53, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Futbols ir populārākais sporta veids pasaulē/eiropā ,futbols ir liels biznes,futbols ir tradīcijas ,futbols ir dzīve ... tāpēc futbolā ir iesaistīti daudzas nācijas,tautības ,valstis ,organizācijas utt un uzklapēt elitāru līgu (NBA,NHL,Eirolīga basī) kam nospļauties uz vietējiem čempjiem,izlašu spēlēm ,pasaules un Eiropas čempjiem ,OS nav tik vienkārši .
Protams ,tas ir signāls UEFA ,taču ir prieks ,ka sglabājas tradīcijas utt!
Super Līgai jau nebija nospļauties uz izlases spēlēm un vietējiem čempjiem, bet gribēja alternatīvu Čempionu Līgai. Tie jau bija draudi no UEFA un FIFAS, ka neļaus spēlēt.

Jaunais CL formāts arī neliekas saistošs...

  +2 [+] [-]

, 2021-04-21 09:55, pirms 3 gadiem
izpederēja pindosus !

  +7 [+] [-]

, 2021-04-21 10:05, pirms 3 gadiem
Nu re...
Vajadzēja tik tautai sasparoties, vēl Džonsonam atvērt muti un tik tiešām viss arī nomira tieši Anglijā, kādu iespēju jau biju pieļāvis.
Pāris dienas un realitātes pliķis sejā megakompānijām. No sērijas "sēdi biksēs, Tu neesi lielāks par futbolu kopumā".

Florentino Peress? Par tiem pīāristu gājieniem "ja nebūs superlīga, Real nomirs" tur kaut kādu impīčmentu vajadzētu 😁
Pasniedza visu Real kā "gāzi grīdā" organizāciju 🤦‍♂️

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 10:10, pirms 3 gadiem
septembris rakstīja: Viņš gan vairāk runāja par nejēdzīgi saspringto kalendāru pandēmijas gadā. Kā piemēru minot, ka Levandovskis satraumējās pirms ČL izšķirošajām spēlēm kvalī, kurus varētu izspēlēt arī citā laikā. Līdzīgi minēja arī Klops par bezjēdzīgo Pasaules klubu kausu, kurš ir tikai priekš naudas pelnīšanas.
Nedabūju atbildēt par kalendāru.
Esmu pārliecināts - ja šādu frančīzes sistēmu ieviestu, ne jau par spēlētājiem tiktu domāts, sastādot frančīzes turnīra kalendāru. Saspiestu pēc iespējas vairāk spēļu sezonā tāpat, tikai drusku vairāk uz izlašu pārtraukumu rēķina.

Par izlašu spēlēm tiek diskutēts jau ilgi, es neredzu īsti citus laika logus, kuros tos pārplānot. Viens ierosinājums varētu būt zemākajiem groziem izspēlēt pirmsatlasi kā Āfrikā, jo neredzu jēgu no pēdējā groza komandas katrā kvaļa grupā. Tad būtu mazākas grupas un katrā grupā mazāk spēļu.

Club World Cup gan būtu jāpārplāno kā pirmssezonas turnīrs. Eiropas Superkausu izspēlē pirms sezonas.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-21 10:20, pirms 3 gadiem
Sliktas idejas vienmēr izgāžas, jo tām nav seguma. Lai arī ČL spēlē arī otrā ešalona klubi, tie nekrīt ārā no ansambļa. Tieši otrādi - mēģina "iekosties" spēlē pret lielākiem klubiem. SL tikai palielinātu plaisu starp TOP klubiem un pārējiem - vieni griezīs "top dolāru" un pārējie skatīsies mutes pavēruši. Beigu galā - ja iekš SL spēlē 12 default komandas, tad kur ir kaifs skatīties mačus? Pēc pāris gadiem tāpat piegriezīsies.

  +5 [+] [-]

, 2021-04-21 10:21, pirms 3 gadiem
Man patīk tās vaimanas, ka klubi zuadē naudu, vajag kaut ko mainīt!
Es pateikšu ko vajag mainīt, vajag mainīt veidu kā klubi tiek vadīti, kā tiek šķiesti simtiem miljoni katru otro gadu transfērās, nevis tiek dota iespēja akadēmijas spēlētājiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 10:22, pirms 3 gadiem
Un tomēr, es domāju, ka mēs par Superlīgu vēl dzirdēsim.
Varbūt rafinētāk, nepasniedzot Superlīgu kā privāta klubiņa revolūciju.
Ja pilinās pa pilītei un meklēs kompromisus visos vajadzīgajos kabinetos, nebrīnos, ja pirmā Superlīga kaut kad tik tiešām tiks izspēlēta. Varbūt kā 2-gades/4-gades turnīrs paralēli jau esošajai sistēmai, piemēram.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-21 10:28, pirms 3 gadiem
rihardilio rakstīja: Man patīk tās vaimanas, ka klubi zuadē naudu, vajag kaut ko mainīt!
Es pateikšu ko vajag mainīt, vajag mainīt veidu kā klubi tiek vadīti, kā tiek šķiesti simtiem miljoni katru otro gadu transfērās, nevis tiek dota iespēja akadēmijas spēlētājiem.
Real: "Mums nabadziņiem nav naudas"
Arī Real: "Gribam Mbapē"

  +3 [+] [-]

, 2021-04-21 10:29, pirms 3 gadiem
Fantastiski, prieks dzirdet, ka futbols tomer uzvareja un ari faniem, speletajiem, treneriem ir vards. Nevis tikai alkatigiem klubu ipasniekiem, kuriem nosplauties uz pashu sportu.

Vienigi nedaudz baida, ka vini nakotne varetu atkal censties ieviest Superligu ar uzlabotiem nosacijumiem. Es jebkura esmu pret to, CL ir klasiska vertiba un tur jau tas skaistums slepjas, ka tur nereti gadas sensacijas, kas tiesi to speli padara tik interestu. Katru gadu underdogi uzvar un pat nereti tiek talu izslegsanas speles un ta tam vajadzetu turpinaties.
Atceramies kaut vai finalu Monaco vs Porto - neviens tadu finalu neparedzeja. Pag sezona Lyon, Atlanta, Leipziga talu tika un demonstreja labu futbolu un vareja iekost jebkuram.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 10:37, pirms 3 gadiem
Kāpēc man, idejiski, šis pasākums atsit "Pasaules Kauss hokejā"?

  -2 [+] [-]

, 2021-04-21 10:41, pirms 3 gadiem
UEFA komunisma uzvara Totalitārās varas dzelzs papēdis satrieca futbola "Prāgas pavasari" pīšļos.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-21 10:42, pirms 3 gadiem
M rakstīja: UEFA komunisma uzvara
Ja ne es ,tad mani kauli
Redzēs Superlīgas sauli

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 10:53, pirms 3 gadiem
FIBA iekšas par švakām, lai beidzot sakārtotu Eirolīgas jautājumu, kas degradē Eiropas basketbolu kopumā. Ar ko gan futbola Superlīga atšķirtos no basketbola Eirolīgas? Ne-ar-ko! Savējo klubiņš, kas sadala sponsoru naudu. No otras puses tas pats NBA ir pilnīgi tāds pats Superlīgas/Eirolīgas projekts, jo neviens šajā līgā bez vairākuma konsensusa nevar ne iekļūt, ne izkrist. Es arī apšaubu, vai juridiski Superlīgas klubu spēlētājiem būtu iespējams liegt dalību savu valsts izlašu sastāvos. Tas vienkārši nav loģiski.

     [+] [-]

, 2021-04-21 10:54, pirms 3 gadiem
march_2k rakstīja: Par izlašu spēlēm tiek diskutēts jau ilgi, es neredzu īsti citus laika logus, kuros tos pārplānot. Viens ierosinājums varētu būt zemākajiem groziem izspēlēt pirmsatlasi kā Āfrikā, jo neredzu jēgu no pēdējā groza komandas katrā kvaļa grupā. Tad būtu mazākas grupas un katrā grupā mazāk spēļu.
Simpātiska liekas ideja izspēlēt visus kvaļus kā vienu turnīru pēc sezonas gadā kurā nenotiek kāds lielais turnīrs (21, 23, 25...). Tad sezona būtu īsāka, jo nebūtu izlašu logu, un pietiktu laiks arī spētajiem vasarā atpūsties.
Labi, ka FA noņēma pārspēles FA kausam un divu spēļu pusfinālus.
Variants būtu Premjerlīgu samazināt par 2 komandām, nu bet tas ir diskutabli, ir arī daudz mīnusi šādam variantam, jo mazāks klubu skaits tiks pie EPL naudas.

     [+] [-]

, 2021-04-21 10:55, pirms 3 gadiem
march_2k rakstīja: Real: "Mums nabadziņiem nav naudas"
Arī Real: "Gribam Mbapē"
Un iedodam 4 gadu līgumu Alabam, kādu citi nespēja piedāvāt.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-21 10:56, pirms 3 gadiem
Latvijā jau labu laiku superlīga.....labi ja var atrast kādu kurš spēlēs.

     [+] [-]

, 2021-04-21 11:06, pirms 3 gadiem
Bet fakts paliek - Vudvards un Anjelli ir ārā no spēles. Varbūt šie bija "neērtie" čaļi, lai izbīdītu plānu?

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 11:17, pirms 3 gadiem
labi, ka superlīga izputēja. Bet žēl, ka tik ātri
kaut kā, pat pārāk ātri...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 11:20, pirms 3 gadiem
Lielais gudrinieks VV dusmīgs, ka aplauzās ar savu Superlīgu. Žmiedzas un negrib Pakalnam viskiju dot, ko derībās zaudēja. Rēcīģi viņa tvītus lasīt.

     [+] [-]

, 2021-04-21 11:23, pirms 3 gadiem
Interesanti,kas notiks ar tiem tā saucamajiem parakstītajiem līgumiem.
Un vai viņi vispār bija parakstīti.Lielas sponsors ar itkā bija jau atrasts utt.

     [+] [-]

, 2021-04-21 11:23, pirms 3 gadiem
septembris rakstīja: Un iedodam 4 gadu līgumu Alabam, kādu citi nespēja piedāvāt.
Tas gan, jo Bayerns pasūtīja trīs mājas tālāk aģentu, jo tā alga, ko prasīja bija pārāk crazy.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 11:28, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Lielais gudrinieks VV dusmīgs, ka aplauzās ar savu Superlīgu. Žmiedzas un negrib Pakalnam viskiju dot, ko derībās zaudēja. Rēcīģi viņa tvītus lasīt.
Ģenerālis!

     [+] [-]

, 2021-04-21 11:33, pirms 3 gadiem
users1234 rakstīja: Es tomēr no vienas puses saprotu lielo klubu bažas un vēlmes. Spēlēt ar BATE un Zagrebas Dinamo vai Viktoria Plzeņ nav nedz interesanti no spēlētāju, ne no skatītāju viedokļa. UEFA CL sākās kā projekts, kur spēlē katras valsts labākie, tagad tur spēlē milzīgs apjoms arī vidēja līmeņa komandu un plāns ir palielināt komandu apjomu vēl vairāk.
Varbūt viņiem vnk vajadzēja sākt "mazāk" kā atsevišķs kauss... Jo ir skaidrs, ka CL nemainīsies atpakaļ uz labu.
Pilnīgi piekrītu!Kādreiz spēka samēri 90s Eiropā bija līdzīgāki,tagad top 5 līgas ir aizskrējušas tālu prom..pārāk izmētāti spēlētāji labākie pa dažādām līgām,kad reti redzam labākos pret labākajiem spēlējam!Superlīga būs un ir vajadzīga agrāk vai vēlāk!Angļu fani un cilvēki vispār negrib ko jaunu ieviest un attīstīties,uz tiem nav ko.skatīties ka tie bļaustās,viņiem pat vēl ir nevajadzīga karaliene dēļ tradīcijām..varbūt šo bīdīja nepareizie cilvēki un par maz,lai tādu mafijas sistēmu gāztu ir vajadzīga cita stiprāka mafija!

     [+] [-]

, 2021-04-21 11:47, pirms 3 gadiem
septembris rakstīja: Simpātiska liekas ideja izspēlēt visus kvaļus kā vienu turnīru pēc sezonas gadā kurā nenotiek kāds lielais turnīrs (21, 23, 25...). Tad sezona būtu īsāka, jo nebūtu izlašu logu, un pietiktu laiks arī spētajiem vasarā atpūsties.
Labi, ka FA noņēma pārspēles FA kausam un divu spēļu pusfinālus.
Variants būtu Premjerlīgu samazināt par 2 komandām, nu bet tas ir diskutabli, ir arī daudz mīnusi šādam variantam, jo mazāks klubu skaits tiks pie EPL naudas.
Tad neatliek nevienas pavisam brīvas vasaras off-season, kas arī ir gadu gaitā ierasta lieta... Ik pēc 2 gadiem pāra gadā ir kāds lielais turnīrs (tb 2022 PK, 2024 EČ), tātad visas vasaras nepāra gados arī ir aizņemtas ar kvaļiem.. piemēram, 2021 notiek kvalifikācija uz 2022 PK, bet 2023 jau uz 2024 EČ. Būtu interesanti dzirdēt, ko par to domātu paši spēlētāji.

PL samazināšana par 2 komandām savukārt atduras pret biznesa interesēm. Samazināsies translāciju skaits un kopējā raidtiesību nauda par tām.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 11:48, pirms 3 gadiem
septembris rakstīja: Un iedodam 4 gadu līgumu Alabam, kādu citi nespēja piedāvāt.
Vispār ir vēl sliktāk.5 gadu līgums.
Vai nu Ramoss nepagarina līgumu,vai Varāns tiek pārdots.Tā vismaz par Varānu runāja pāris mēneši atpakaļ.
Ramosa līgumam nauda nesanāk,bet Alabam iedod 5 gadu līgumu ar lielu algu

  +2 [+] [-]

, 2021-04-21 12:10, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Un tomēr, es domāju, ka mēs par Superlīgu vēl dzirdēsim.
Varbūt rafinētāk, nepasniedzot Superlīgu kā privāta klubiņa revolūciju.
Ja pilinās pa pilītei un meklēs kompromisus visos vajadzīgajos kabinetos, nebrīnos, ja pirmā Superlīga kaut kad tik tiešām tiks izspēlēta. Varbūt kā 2-gades/4-gades turnīrs paralēli jau esošajai sistēmai, piemēram.
Ir taisnība, ka Superlīgas tēma jau labu laiku ir tikusi regulāri cilāta.
Līdz ar to arī pati ideja saglabāsies.

Man ir tikai jautājums, priekš kam to hipotētisko Superlīgu spēlēs, kā vārdā, ko tā pierādīs tīri sportiski. Jo Eiropā jau ir sava Superlīga. Tā ir ČL. Tur jau ir panākti kompromisi par turnīra formātu un dalība tajā ir jāpierāda klubiem ar savu sniegumu, pēc nopelniem. Un tajā tiek noteikts labākais no labākajiem Eiropā.

Ikvienam, kurš grib dibināt slēgtu līgu (kur dalība netiek noteikta pēc sportiskā principa) pēc frančīzes sistēmas, ir jāsarauj saites ar pārējo futbola piramīdu, jo abas sistēmas vienkārši fundamentāli nav saderīgas.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-21 12:31, pirms 3 gadiem
Un kāds šeit pret super līgu noskaņotajiem ir viedoklis par NBA un NHL?

     [+] [-]

, 2021-04-21 12:41, pirms 3 gadiem
Komandu sporta veidos futbols tomēr ir vienmēr bijis pavisam citā popularitātes, tradīciju un izplatības kategorijā kā citi komandu sporta veidi. Tāpēc arī tāda līdzjutēju reakcija, kuru varētu "noairēt" citos sporta veidos. Vietējie čempionāti eiropā joprojām ir populārāki, vairums augstāko līgu klubu dibināti pirms ~120-100 gadiem. Starp citu, citā kontekstā - arī izlašu līmeņa starptautisko sacensību ieviešanā (pasaules kausu un eiropas čempionāta) angļi un citi bija skeptiski. Attiecīgi par kādu elitāru "savējo klubiņu" varam runāt, ja pietiek ar nacionālajiem čempionātiem + čempionu līgu + eiropas kausu.
Vienīgi žēl, ka ideja saglabāsies, negribētos, lai finanšu jautājums dominētu.

     [+] [-]

, 2021-04-21 12:50, pirms 3 gadiem
Rezumē - ļoti daudz sagrautas reputācijas.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-21 13:00, pirms 3 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Super Līgai jau nebija nospļauties uz izlases spēlēm un vietējiem čempjiem, bet gribēja alternatīvu Čempionu Līgai. Tie jau bija draudi no UEFA un FIFAS, ka neļaus spēlēt.

Jaunais CL formāts arī neliekas saistošs...
Slēgta līga nav alternatīva ČL, bet gan pašpasludinātas elites privāts grupējums un biznesa projekts.

Alternatīva ČL būtu atvērta līga, kas paredzētu uz nopelniem balstītu kvalificēšanos no nacionālajiem čempionātiem, ievērojot sportisko principu.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-21 13:07, pirms 3 gadiem
Fireblade rakstīja: Un kāds šeit pret super līgu noskaņotajiem ir viedoklis par NBA un NHL?
Kādēļ vispār tika veidota SL? Lai daži lielie klubi (Real) varētu tikt pie lielā piķa, jo ir problēmas ar naudu, ir lieli parādi. Viņi vienkārši ir dzīvojuši uz urrā pēdējos 20 gadus, maksājuši ļoti lielas summas par transfēriem, lai iegūtu labākos spēlētājus, maksājuši lielas algas (lielākas kā citi klubi) ar aizņemtu naudu, ko plāno atmaksāt ar projicētiem ieņēmumiem nākotnē (pozitīvā scenārijā), taču tagad, kad ir pienākuši laiki, kad ieņēmumi nav tik labi kā paredzēja un ir jāatmaksā aizņemtie miljoni, kaut kur tā nauda jādabū, citādi parādīsies, cik nemākulīgi vadība ir darbojusies un tikai gāzējusi grīdā bez jebkādas sapratnes, kas varētu notikt.

Tagad vajadzēs pārdot spēlētājus, samazināt algas, nevarēs tērēt tik daudz jauniem spēlētājiem (līdz ar to spēlētāji ar zemāku potenciālu/spējām), līdz ar ko var arī kristies līmenis laukumā. Tādi klubi kā Real, kuriem nav bagātu īpašnieku (Chelsea, City, PSG), nevar darboties ar gāzi grīdā modeli mūžīgi, laiks viņus panāks (jau ir panācis), un tad jau būs problēmas, naudu nevarēs dabūt no zila gaisa, kā to varētu izdarīt, piemēram, Abramovičs vai arābu šeihi.

Atbildot tavu jautājumu - man patīk NBA, bet tur jau tas modelis bija tāds no sākuma, nevis tā kā tagad - pēkšņi izveidoja kaut kādu slēgtu klubiņu, kas esošās vietējās līgas padarītu maznozīmīgas un no kura nevar izkrist (kur arī slēpjas tā futbola burvība, ka tavai komandai ir jānopelna vieta labākajā klubu turnīrā pasaulē). Turklāt basketbolā/hokejā nav tik daudz komandu sporta piramīdā, futbola to komandu ir tūkstošiem ar desmitiem ļoti spēcīgu komandu. Galīgi nevar salīdzināt.

     [+] [-]

, 2021-04-21 13:13, pirms 3 gadiem
Arī superlīga tāda būtu jau no paša sākuma.
1 2 51 komentārs