Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA draud ar trīs Superlīgas klubu izslēgšanu no Čempionu līgas pusfināla

Agris Suveizda

UEFA draud ar trīs Superlīgas klubu izslēgšanu no Čempionu līgas pusfināla
Brazīliešu duelis starp Vinisiusu Žunioru un Alisonu Bekeru. Foto: EPA/Scanpix

UEFA prezidents Aleksanders Čeferins vakar, komentējot Superlīgas izveidi, pauda, ka divpadsmit dibinātājklubi tiks izslēgti no UEFA sacensībām un ka tas ir jāizdara pēc iespējas drīzāk. Dānijas Futbola asociācijas prezidents un UEFA Izpildkomitejas pārstāvis Jespers Mellers atklāja, ka "pēc iespējas drīzāk" nozīmē jau šo nedēļu – UEFA vēlas to paveikt jau šosezon.

"Šiem klubiem ir jāaiziet, un es paredzu, ka tas notiks jau piektdien, kad gaidāma Izpildkomitejas ārkārtas sēde. Tad būs jāatrod veids, kā pabeigt šīs sezonas Čempionu līgas sezonu," Mellers sacīja ziņu aģentūrai Reuters. "Vēl apsveram situāciju ar mūsu juristu komandu, bet piemērosim visas iespējamās sankcijas, kādas varam piemērot, un informēsim jūs par tām, cik drīz vien varēsim to izdarīt," iepriekš teica Čeferins.

Divpadsmit Superlīgas dibinātāji ir no trim valstīm: seši Anglijas klubi "Manchester United', "Liverpool", "Manchester City", "Arsenal", "Chelsea" un "Tottenham", trīs Spānijas klubi "Barcelona", "Real Madrid" un "Atletico Madrid", kā arī trīs Itālijas klubi "Internazionale", "Milan" un "Juventus". Pieci no tiem ir iekļuvuši Eirokausu pusfinālos. Čempionu līgā "Real Madrid" un "Chelsea" jāspēlē savā starpā, bet "Manchester City" jātiekas ar PSG, kas Superlīgai atteica. Savukārt Eiropas līgā "Manchester United" un "Arsenal" jātiekas ar attiecīgi "Roma" un "Villarreal".

Vācu laikraksts Bild raksta, ka gadījumā, ja UEFA izšķirsies par soli Superlīgas klubus izslēgt jau šosezon, Čempionu līgas noslēgumam ir divi varianti: 1) pasludināt PSG par čempioni, 2) pusfinālam pielaist ceturtdaļfinālā izslēgtos klubus Dortmundes "Borussia", "Porto" un Minhenes "Bayern" (PSG zaudējušie bavārieši ieņemtu Superlīgas kluba "Real Madrid" izslēgtā Superlīgas kluba "Liverpool" vietu). Otrais variants būtu ticamāks, jo tādējādi tiktu saglabāts aizvadāmo spēļu skaits un nenāktos zaudēt raidtiesību ienākumus. Eirokausu pirmās pusfinālspēles paredzētas jau nākamnedēļ.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Vakar notika arī A sērijas klubu sēde. Lai arī sākotnēji tika runāts, ka tā notiks bez Superlīgas trio līdzdalības, sēdē piedalījās visi 20 klubi, ieskaitot arī Milānas un Turīnas grandus, kuri vēlreiz apliecināja vēlmi paralēli Superlīgai turpināt dalību arī vietējā čempionātā. Arī pārējai Superlīgai ir vēlme turpināt spēlēt vietējos turnīros, taču visas trīs iesaistītās pašmāju līgas jau ir izteikušās, ka to darīt neļaus.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/uk-...

     [+] [-]

, 2021-04-20 11:17, pirms 3 gadiem
Abi varianti ar 3 pusfinālistu izslēgšanu ir diezgan liels farss. Otrais ir diezgan pazemojošs komandām, kuras zaudēja, bet tik ieliktas atpakaļ turnīrā. Pirmais vispār absurds, ņemot vērā, ka ir ļoti ticami, ka PSG pēc laika tāpat pievienosies Superlīgai.
Bet būtībā es pat par to neskumtu. Ja klubu īpašnieki tik ļoti liek mīksto visām futbola tradīcijām, tad kādēļ lai viņiem interesētu kaut kāda Čempionu līga, kuru acīmredzot viņi uzskata par otrās šķiras turnīru.

     [+] [-]

, 2021-04-20 11:26, pirms 3 gadiem
Atvainojos, speriet vinju aaraa! Un ja tur ir LFC, ar neatgrieshanos arii!

Es arii varu apliecinaat veelmi kljuut par baletdejotaaju - apliecinu sho veelmi publiski jums, SC lietotaaji - bet manas un skatiitaaju veseliibas vaardaa ceru, ka tas nekad nepiepildiisies.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-20 11:27, pirms 3 gadiem
Esmu visu šo palaidis garām, varbūt kāds zinātājs mācēs teikt, vai Superlīgai būs vairākas līgas, teiksim 2, 3 utt., kurā potenciāli var spēlēt arī kāds LV klubs?

  +2 [+] [-]

, 2021-04-20 11:30, pirms 3 gadiem
Yomayoo rakstīja: Esmu visu šo palaidis garām, varbūt kāds zinātājs mācēs teikt, vai Superlīgai būs vairākas līgas, teiksim 2, 3 utt., kurā potenciāli var spēlēt arī kāds LV klubs?
Nē. Tas turnīrs domāts tikai biezajiem klubiem, lai varētu spēlēt savā starpā.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-20 11:31, pirms 3 gadiem
Yomayoo rakstīja: Esmu visu šo palaidis garām, varbūt kāds zinātājs mācēs teikt, vai Superlīgai būs vairākas līgas, teiksim 2, 3 utt., kurā potenciāli var spēlēt arī kāds LV klubs?
Nē! Tās žurkas taisa slēgtu līgu un viss, kura savāc visu piķi un audzē tālāk savus augoņus!

     [+] [-]

, 2021-04-20 11:40, pirms 3 gadiem
mrPO rakstīja: Nē! Tās žurkas taisa slēgtu līgu un viss, kura savāc visu piķi un audzē tālāk savus augoņus!
Nu buusim reaali - tas nedziivos. Nu kaa var pastaaveet liiga, kas ieniista Anglijaa no cilveekiem, ko vinju "dibinaataaju" treneris Klops un Milners pasuuta... nu juus saprataat.

Nedziivos taa liiga, vienkaarshi jautaajums, cik no UCL grib izspiest.

     [+] [-]

, 2021-04-20 11:58, pirms 3 gadiem
Labi ka taa rakstīja: Nu buusim reaali - tas nedziivos. Nu kaa var pastaaveet liiga, kas ieniista Anglijaa no cilveekiem, ko vinju "dibinaataaju" treneris Klops un Milners pasuuta... nu juus saprataat.

Nedziivos taa liiga, vienkaarshi jautaajums, cik no UCL grib izspiest.
pieņemu, ka varētu būt runa arī par labāko spēlētāju nesūtīšanu uz Eiropas, Āfrikas, Pasaules u.c. čempionātu atlases spēlēm.. lai pietaupītu viņu veselību svarīgākajām klubu spēlēm...

     [+] [-]

, 2021-04-20 12:16, pirms 3 gadiem
Sāksies tāds pats sviests kā basketbolā,vis dēļ piķa.Sports paliek otrā plānā

     [+] [-]

, 2021-04-20 13:20, pirms 3 gadiem
Lai tik met ara tos superklubus ,lai brauc spelet savu ligu uz Marsa!

     [+] [-]

, 2021-04-20 14:09, pirms 3 gadiem
septembris rakstīja: Abi varianti ar 3 pusfinālistu izslēgšanu ir diezgan liels farss. Otrais ir diezgan pazemojošs komandām, kuras zaudēja, bet tik ieliktas atpakaļ turnīrā. Pirmais vispār absurds, ņemot vērā, ka ir ļoti ticami, ka PSG pēc laika tāpat pievienosies Superlīgai.
Bet būtībā es pat par to neskumtu. Ja klubu īpašnieki tik ļoti liek mīksto visām futbola tradīcijām, tad kādēļ lai viņiem interesētu kaut kāda Čempionu līga, kuru acīmredzot viņi uzskata par otrās šķiras turnīru.
PSG prezidents ir pārāk pietuvināts UEFA/FIFA, tāpēc arī viņi atteicās, kamēr nesaies ragos, tikmēr PSG tur nebūs.

"Labi ka taa" - par nedzīvošanu drīzāk līgām būtu jāuztraucas, ko viņas arī dara, cenšoties nez kādas sankcijas sadzejot, lielākā daļa no kurām pat nav iespējama, tīri tikai iebaidīt cenšas. Man, protams, arī superlīgas koncepts nesimpatizē, bet superlīgas komandām jau nu noteikti pilnīgi nerausta visi tie draudi. Iznākums būs tāds, ka EPL TV reitingi saruks uz pusi, La Liga/Serie A vispār būs praktiski mirušas līgas un Eiropas līgu varēs likvidēt.

     [+] [-]

, 2021-04-20 14:25, pirms 3 gadiem
blah rakstīja: La Liga/Serie A vispār būs praktiski mirušas līgas.
Nacionālās līgas ir futbola pasaules pamats. Protams, bez skatītājiem futbols nomirs jebkurā gadījumā, bet, ja vien skatītāji atgriezīsies, tad nacionālās līgas būs tās, kas pastāvēs, kamēr visi virsnacionālie "burbuļi" (Čempionu līga, Superlīga, utt.) plīsīs viens pēc otra, agrāk vai vēlāk.

Superlīga jau šobrīd ir PR katastrofa, nav ko salīdzināt ar eiforisko Čempionu līgas startu pirms cik tur gadiem.

     [+] [-]

, 2021-04-20 14:38, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Nacionālās līgas ir futbola pasaules pamats. Protams, bez skatītājiem futbols nomirs jebkurā gadījumā, bet, ja vien skatītāji atgriezīsies, tad nacionālās līgas būs tās, kas pastāvēs, kamēr visi virsnacionālie "burbuļi" (Čempionu līga, Superlīga, utt.) plīsīs viens pēc otra, agrāk vai vēlāk.

Superlīga jau šobrīd ir PR katastrofa, nav ko salīdzināt ar eiforisko Čempionu līgas startu pirms cik tur gadiem.
Tas, ka nomirs, protams, nebija tiešā nozīmē, jo pastāv arī otrās, trešās, ceturtās līgas, futbolistiem tomēr kaut kur ir jāaug, lai vispār tiktu kaut kādās superlīgās.
Tomēr La Liga un Serie A pārvērtīsies par otrajām līgām. Neskaitot katra kluba vietējos līdzjutējus, tie visi 6 klubi no abām līgām nes apmēram 70% papildus auditoriju un ienākumus, EPL ir nedaudz labākā situācijā, jo līga ir konkurētspējīgāka.

     [+] [-]

, 2021-04-20 18:23, pirms 3 gadiem
Šeit ir otrās puses viedoklis,tikai krievu valodā.
https://www.championat.com/football...
Atvainojos,jo izrādās ir jau publicēts arī latviski.