Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA prezidents apstiprina: Superlīgas klubu futbolisti nedrīkstēs spēlēt izlasēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

UEFA prezidents apstiprina: Superlīgas klubu futbolisti nedrīkstēs spēlēt izlasēs
Aleksandrs Čeferins. Foto: imago / Scanpix

Eiropas futbola karte atrodas lielu pārmaiņu priekšā, jo 12 lielklubi oficiāli izveidojuši Superlīgu. Šāds lēmums izsaucis fanu un slavenību neapmierinātību, un arī UEFA prezidents Aleksanders Čeferins nelavierēja starp vārdiem. Viņš pauda, ka konkrēto vienību futbolisti nedrīkstēs spēlēt savās izlasēs. Iespējams, jau vasarā gaidāmajā Eiropas čempionātā.

“UEFA un futbola pasaule ir vienota pret šo nožēlojamo un paštīkminošo projektu, ko vada tikai un vienīgi mantkārība. Tas ir absurds projekts. Ideja ir spļāviens sejā visiem futbola mīļotājiem un futbola sabiedrībai. Neļausim viņiem to mums atņemt,” pauda Eiropas futbola jumtorganizācijas prezidents Aleksanders Čeferins. Viņš arī pauda, ka visi futbolisti, kuri piedalīsies Superlīgā, nedrīkstēs spēlēt savu izlašu sastāvos – nedz Pasaules kausā, nedz Eiropas čempionātos.

Čeferins norādīja, ka futbolisti, kuri pārstāv 12 klubus, kuri izveidojuši Superlīgu, vajadzētu no starptautiskajiem mačiem diskvalificēt pēc iespējas ātrāk. “Pagaidām vērtējam situāciju kopā ar mūsu juristiem. Pagaidām nevaram sniegt skaidru atbildi,” atbildot uz jautājumu, vai šie futbolisti nevarēs piedalīties “Euro 2020”, teica Čeferins.

“Piespriedīsim visas sankcijas, kuras varēsim. Atbildēsim, tiklīdz paši būsim guvuši skaidras atbildes. Mans viedoklis – šo komandu futbolisti no mūsu turnīriem jāizslēdz pēc iespējas ātrāk,” teica Čeferins. Viņš pauda pārliecību, ka iespējams sarīkot Čempionu līgu arī bez šo 12 komandu dalības, minot argumentu, ka Eiropā ir gana daudz labu komandu – ne velti nule apstiprinātas izmaiņas par turnīra paplašināšanu.

Čeferins arī asi vērsās pret “Manchester United” vicevadītāju Edu Vudvardu, Turīnas “Juventus” vadītāju Andreu Anjelli un “Milan” vadītāju Ivanu Gazidi, viņus nosaucot par meļiem un čūskām. “Es 24 gadus biju advokāts kriminālajā jomā. Nekad neesmu redzējis tādus cilvēkus. Vudvards man piezvanīja pagājušajā ceturtdienā, teica, ka ir ļoti apmierināts ar reformām un ka atbalsta tās. Anjelli ir lielākā vilšanās. Nekad neesmu redzējis cilvēku melojam tik daudz reižu. Tas ir neticami.”

Superlīgas projektu parakstījuši sešas komandas no Anglijas – “Liverpool”, “Arsenal”, “Chelsea”, “Manchester City”, “Manchester United”, “Tottenham”. Trīs komandas no Spānijas – Madrides “Atletico”, Madrides “Real”, “Barcelona”. Trīs komandas no Itālijas – “Milan”, Milānas “Inter”, Turīnas “Juventus”. Tikmēr Vācijas milži Minhenes “Bayern” un Dortmundes “Borussia” paziņojuši, ka negrasās piedalīties šāda veida turnīrā. Arī “Porto” pavēstījusi, ka noraidījusi ielūgumu.

Plāns izsaucis ne tikai UEFA un FIFA amatpersonu sašutumu. Piemēram, Anglijas Premjerlīgas 2020. gada čempione “Liverpool”, kas 2019. gadā triumfēja arī Čempionu līgā, nākamajā mājas spēlē būs bez tradicionālajiem plakātiem, kas klāj fanu sektoru. Fanu grupas paziņojušas, ka tie nekavējoties jānoņem. Tāpat pie stadiona izvietoti plakāti, kas skaidri demonstrē fanu nepatiku.

1 2 3 94 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2021-04-19 16:55, pirms 3 gadiem
Tieši šādi lēmumi no vācu klubu puses ceļ šo konkrēto komandu prestižu vēl augstāk un augstāk.. Šiem apakšā nav kaut kādi šeihu naudas maisi. Tie ir pielnoši biznesi, kur klubi nestrādā ar zaudējumiem un viss ir atstrādās līdz smalkākajam sīkumam, lai tās radītu peļņu nevis būtu tikai kaut kāda izklaides mantiņa. Respect un uvažuha arī Porto!

  -1 [+] [-]

, 2021-04-19 17:00, pirms 3 gadiem
Viņš jau var teikt daudz,ka viņus nepielaistu izlašu mačiem.
Jautājums cik tas ir legāli

Neviens viņiem neprasīja kaut kādu Nāciju līgu.Ņemat spēlējat

  +3 [+] [-]

, 2021-04-19 17:03, pirms 3 gadiem
Jācīnās jau ir pret futbola lielo restartu. Šis jau ir pret UEFA pamatprincipiem. Atceramies kā UEFA vīpsnāja par Baltijas līgu un to neatzina par oficiālu turnīru. No otras puses, redzam, ka iesaistītās puses klusē. Lielie vārdi - Mesi, Ronaldu, Gvardiola - bez viedokļa. Gan jau štuko, kurš suns te spēcīgāks un kā nepateikt, ko pēcāk būtu jānožēlo.

Lielais futbola restarts globālistu gaumē ir sācies. Nešaubos, ka superlīga idejiski ir transkontinentāla.

  -3 [+] [-]

, 2021-04-19 17:04, pirms 3 gadiem
tas baigi sitīs pa tiem superlīgas klubiem tāds gājiens
klubi būs pat priecīgi , ka viņu futbolisti nespēlēs izlasēs...

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:05, pirms 3 gadiem
Lai iet ieskrieties Superlīga un visi bomži no vadībām, kas aiz Ceferina muguras visu šo fufeli taisīja. Vienmēr likās, ka Perez ir normāls vecis, bet izrādas vecs krabis, kuram bietē vajag iedot. Tas pats arī ar MU bossixu utt.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-19 17:13, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: tas baigi sitīs pa tiem superlīgas klubiem tāds gājiens
klubi būs pat priecīgi , ka viņu futbolisti nespēlēs izlasēs...
futbolists savu vārdu vēsturē taisa izlasē....klubi pa lielam ir mAuku mājās..

  +5 [+] [-]

, 2021-04-19 17:14, pirms 3 gadiem
Klubi jau būtu priecīgi, ka viņiem nebūtu spēlētāji jālaiž uz izlasēm, tikai liela daļa spēlētāji negribēs spēlēt klubā no kura nav iespējams tikt uz izlasi, jo spēlētājiem tas vairāk ir patriotisma jautājums, nevis naudas

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 17:14, pirms 3 gadiem
Nu šī tēma būs īsts karsts kartupelis labu laiku.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-19 17:17, pirms 3 gadiem
brox88 rakstīja: Klubi jau būtu priecīgi, ka viņiem nebūtu spēlētāji jālaiž uz izlasēm, tikai liela daļa spēlētāji negribēs spēlēt klubā no kura nav iespējams tikt uz izlasi, jo spēlētājiem tas vairāk ir patriotisma jautājums, nevis naudas
futbolisti ir kaut kādi citādāki par basketbolistiem, hokejistiem?
spēlēs kur maksās .
superlīgas klubos algas būs kosmiskas.

p.s. federācija ar tādu lēmumu pati šauj sev kājā. ja nepiedalīsies labākie viņu turnīros attecīgi naudas summas par TV strauji kritīsies,

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:19, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Atceramies kā UEFA vīpsnāja par Baltijas līgu un to neatzina par oficiālu turnīru. No otras puses, redzam, ka iesaistītās puses klusē.
Šis man atgādina vienu momentu - nesen redzēju vienu video par to, ka beļģi un nīderlandieši nākotnē vēlas apvienot savas līgas. 8 komandas no Beļģijas, 10 no Nīderlandes. Šo valstu lielie klubi atbalsta šo ieceri, mazie, protams, ir pret. Viens no pretargumentiem šādas līgas izveidei būtu zaļā gaisma apvienotajām līgām, un, attiecīgi, šai superlīgai.

Acīmredzot, šiem 12 klubiem pat nenācās gaidīt kaut kādu precendentu no citu organizāciju puses

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:20, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: p.s. federācija ar tādu lēmumu pati šauj sev kājā. ja nepiedalīsies labākie viņu turnīros attecīgi naudas summas par TV strauji kritīsies,
Būs tas pats, kas Olimpiskais hoķis bez NHL špīleriem. Tik atšķirība tāda, ka Fāzels vēl kko mēģina vienoties ar NHL, un spēlētājiem nav aizliegts piedalīties IIHF turnīros savas valsts izlašu rindās.

  -3 [+] [-]

, 2021-04-19 17:22, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Būs tas pats, kas Olimpiskais hoķis bez NHL špīleriem. Tik atšķirība tāda, ka Fāzels vēl kko mēģina vienoties ar NHL, un spēlētājiem nav aizliegts piedalīties IIHF turnīros savas valsts izlašu rindās.
manuprāt tas tāds neapdomāts un izmisuma sauciens no UEFA puses uz karstām pēdām, kas reāli netiks iedarbināts.
tā jau UEFA pret sevi nostādīs ne tikai bagātos klubus, bet arī bagātās federācijas
UEFA jāmeklē kompromisi nevis jāievieš sankcijas.

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:26, pirms 3 gadiem
Kur vien skaties, tur bardaks
Tagad fūzim ķērušies klāt

  +5 [+] [-]

, 2021-04-19 17:26, pirms 3 gadiem
Ja fani ignorēs šo ''super puper'' pasākumu, tad šeihi un krievu lielzagļi varēs savas rotaļļietas iespraust .... Nav biznesa, nav pasākuma.

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:26, pirms 3 gadiem
Nu būs jautri. Gaidīšu ar nepacietību turpmākos abu pušu soļus.

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:31, pirms 3 gadiem
tie klubi drīkstēs piedalīties savas valsts čempionātos?

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 17:33, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Kur vien skaties, tur bardaks
Tagad fūzim ķērušies klāt
futene likās pāri visam, ka neviens nesagraus ierasto kārtību.
ja amerikāņi nevar paši izveidot pie sevis labāko līgu, tad viņi nopērk labāko un ievieš savu kārtību
paskatījos,kas tur to superlīgu bīda. amerikāņi.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-19 17:35, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: Ja fani ignorēs šo ''super puper'' pasākumu, tad šeihi un krievu lielzagļi varēs savas rotaļļietas iespraust .... Nav biznesa, nav pasākuma.
Diemžēl neignorēs ,jo daļai klubu faniem domāju pie kājas sava valsts izlase.Pilna Eiropa ar migrantiem kuriem labākajā gadījumā patīk klubs pilsētā kurā viņi dzīvo,bet izlase pie vienas vietas.

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:37, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Tieši šādi lēmumi no vācu klubu puses ceļ šo konkrēto komandu prestižu vēl augstāk un augstāk.. Šiem apakšā nav kaut kādi šeihu naudas maisi. Tie ir pielnoši biznesi, kur klubi nestrādā ar zaudējumiem un viss ir atstrādās līdz smalkākajam sīkumam, lai tās radītu peļņu nevis būtu tikai kaut kāda izklaides mantiņa. Respect un uvažuha arī Porto!
Nu tieši, lai gūtu lielāku peļņu Superlīga ir izveidota. Peļņas gūšana šeit nav arguments.
Vācu klubu sistēma ir tiešām ļoti labi izveidota, tikai ar vienu izņēmumu, ka Bayern faktiski ilgtermiņā nav konkurentu.
Arī "šeihu nauda" šeit nav pie vainas. Šeihiem tieši naudu (klubu peļņu) īpaši nevajag, jo viņiem naudas pietiek. PSG, piemērām, atteicās no dalības Superlīgā. Superlīgas projekta galvenais dzinējspēks esot bijis Gleizers (MU īpašnieks).

  -1 [+] [-]

, 2021-04-19 17:37, pirms 3 gadiem
jaacer, ka tomeer vienosies par UCL reformaam, kas apmierina arii lielos klubus...
visi UEFA un nacionaalo liigu draudi ir muljkjiibas. kuru intereseetu izlashu turniiri bez labaakajiem speeleetaajiem? kam FIFA vareetu nopaardot Olimpisko speelju formaata futbola turniiru?
par nacionaalajaam liigaam - lai cik legjendaari buutu Seviljas, basku un Valensijas derbiji, neviens globaalaa liimenii to liigu bez abiem supergrandiem neskatiisies, neienaaks nauda par TV un zaudeetaaji buus arii mazie klubi.
taapeec skaidrs, ka tie ir draudi, kas nepiepildiisies.

P.S. pats ceru, ka shis plaans nepiepildiisies, paliks shii formaata UCL un par sodu veco labo flo diskvalificees no futbola uz muuzhiem

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:37, pirms 3 gadiem
marxx2001 rakstīja: tie klubi drīkstēs piedalīties savas valsts čempionātos?
nu ja UEFA neaizliegs tad spēlēs

  -1 [+] [-]

, 2021-04-19 17:38, pirms 3 gadiem
Kur spēlētāji ir vainīgi, ka viņi nedrīkstēs pārstāvet savas izlases tik tapēc , ka kluba bosi izdomājuši startët Superlīgā. Spēlētāji ir tikai darbinieki.....

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:38, pirms 3 gadiem
septembris rakstīja: Nu tieši, lai gūtu lielāku peļņu Superlīga ir izveidota. Peļņas gūšana šeit nav arguments.
Vācu klubu sistēma ir tiešām ļoti labi izveidota, tikai ar vienu izņēmumu, ka Bayern faktiski ilgtermiņā nav konkurentu.
Arī "šeihu nauda" šeit nav pie vainas. Šeihiem tieši naudu (klubu peļņu) īpaši nevajag, jo viņiem naudas pietiek. PSG, piemērām, atteicās no dalības Superlīgā. Superlīgas projekta galvenais dzinējspēks esot bijis Gleizers (MU īpašnieks) un Peress (no Real).
sheihi (pagaidaam) atteicaas tikai taapeec, lai nepazaudeetu Kataras turniiru, tas arii viss.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 17:39, pirms 3 gadiem
555 rakstīja: sheihi (pagaidaam) atteicaas tikai taapeec, lai nepazaudeetu Kataras turniiru, tas arii viss.
Labs punkts, nebiju par šo iedomājies.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-19 17:42, pirms 3 gadiem
555 rakstīja: sheihi (pagaidaam) atteicaas tikai taapeec, lai nepazaudeetu Kataras turniiru, tas arii viss.
Ne tikai. PSG galvenajam šeiham pieder BeIN Sports, kuri ir līdz 2024. gadam noslēguši naudīgu līgumu par UCL spēļu translēšanu.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 17:42, pirms 3 gadiem
Ja notiks viss kā sola ,tad spāņi itāļi un angļi var piedzīvot to ,ko mūsu basketbola izlase.Iegūs noteikti krievi un vēl dažas izlases,jo viņiem neviens izlases spēlētājs nespēlē šajos superklubos.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 17:42, pirms 3 gadiem
Pats galvenais lai fani ignorē šo naudas līgu, un tā pati nosprāgs

  +1 [+] [-]

, 2021-04-19 17:43, pirms 3 gadiem
Anglijā tauta ir izteikti pret

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:44, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: Ja fani ignorēs šo ''super puper'' pasākumu, tad šeihi un krievu lielzagļi varēs savas rotaļļietas iespraust .... Nav biznesa, nav pasākuma.
Fani ignorēs? Nesmīdini. Paskaties Latvijas piemēru kaut vai - Maxima boikots cik ilgi un kādā apmērā bija? Uztaisīja atlaides, iepiķoja dažiem kliedzējiem (Elbakjans utt.) un viss, izčākstēja boikots, jo lielākā daļa cilvēku ar savu maciņu domā nevis par kādu solidaritāti. Tā arī te - tie narkomāni (klubu fani), jau nevarēs izturēt bez futenes. Pačīkstēs brīdi, uztaisīs kādu protesta akciju un pakāpeniski nāks atpakaļ tribīnēs (kad varēs protams) vienalga Superlīga, Visuma līga vai vēl kāds brīnums būs.

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:44, pirms 3 gadiem
Izlašu treneriem tagad jāsāk domāt par otro sastāvu ko sūtīt uz EĆ, Var piegriezt skābekli jau tagad. Beļģija ,Nīderlandei ,Portugalei būs galīgā žopā tagad.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-19 17:45, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: Kur spēlētāji ir vainīgi, ka viņi nedrīkstēs pārstāvet savas izlases tik tapēc , ka kluba bosi izdomājuši startët Superlīgā. Spēlētāji ir tikai darbinieki.....
Dmā mūsu basketbolisti no Eirolīgas ir gatavi spelēt klubs ,kur mazāk maksā un sisties par valsti.Domāju nē ,jo galvenais tak viņiem nauda.

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:46, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Ne tikai. PSG galvenais šeihs ir saistīts ar BeIN Sports, kuri ir līdz 2024. gadam noslēguši naudīgu līgumu par UCL spēļu translēšanu.
varbuut, kaa viens no faktoriem, bet neesmu tik paarliecinaats, ka izshkjiroshais. vinjiem taa nauda nav tik buutiska, gan jau arii TV liigumaa atrunaata kaut kaada atkaapshanaas utt.
PSG pats par sevi ir attistiits shaadaa formaa, lai promouteetu WC. peedeejaa laikaa pieaug spiediens par taam visaam straadnieku naaveem un visu paareejo, es domaaju, ka vinji juutas nedaudz iedziiti stuurii un baidaas paaraak strauji kusteeties.

     [+] [-]

, 2021-04-19 17:50, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Ja notiks viss kā sola ,tad spāņi itāļi un angļi var piedzīvot to ,ko mūsu basketbola izlase.Iegūs noteikti krievi un vēl dažas izlases,jo viņiem neviens izlases spēlētājs nespēlē šajos superklubos.
Brazīlija ,Argentīnai ar pakaļā būs

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 17:51, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Dmā mūsu basketbolisti no Eirolīgas ir gatavi spelēt klubs ,kur mazāk maksā un sisties par valsti.Domāju nē ,jo galvenais tak viņiem nauda.
Futbolā izlašu prestižs tomēr ir ļoti augsts vēl. Viegli iedomāties, ka tāds Ronaldu neietu uz klubu, kura dēļ viņš nevarētu pārstāvēt mīļo Portugāli... Un izvēles iespējas būs tāpat milzīgas, kur pelnīt naudu.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 17:51, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: futene likās pāri visam, ka neviens nesagraus ierasto kārtību.
ja amerikāņi nevar paši izveidot pie sevis labāko līgu, tad viņi nopērk labāko un ievieš savu kārtību
paskatījos,kas tur to superlīgu bīda. amerikāņi.
Zaudētāji būs gkārt izlašu līdzjutēji un neitrālie
Hera man skatīties to pašu eiropas čempi, ja tur nebūs labāko
1 2 3 94 komentāri