Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga aicina klubus pamest Superlīgas projektu, ''Bayern'' oficiāli atsaka

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Premjerlīga aicina klubus pamest Superlīgas projektu, ''Bayern'' oficiāli atsaka
Foto: AP/Scanpix

Šodien tika aizvadīta 14 Anglijas Premjerlīgas klubu sapulce, kurā tika skatīts jautājums par Superlīgas projektu. Tika lemts šīm komandām nepiedalīties šajā projektā, kā arī aicināt sešus iesaistītos klubus nekavējoties pamest šo ieceri. Tikmēr Minhenes ''Bayern'' oficiāli paziņojusi, ka šajā līgā nepiedalīsies.

Pirmdien 12 Eiropas klubi paziņoja par Superlīgas dibināšanu. Starp dibinātājiem ir seši Anglijas un pa trim klubiem no Spānijas un Itālijas. Šī ideja ātri saskārās ar kritiku no UEFA, FIFA, vietējiem čempionātiem un daudziem citiem. Tā, piemēram, UEFA prezidents Aleksanders Čeferins pauda, ka konkrēto klubu futbolisti nevarēs spēlēt savās izlasēs. Tāpat UEFA draudējusi ar trīs Čempionu līgas pusfinālistu kā ''Chelsea'', ''Real'' un ''Manchester City'' diskvalificēšanu no turnīra.

Kamēr Madrides ''Real'' prezidents Florentino Peress ideju aizstāvējis, sakot, ka tā ir līga, kas glābs futbolu, tikmēr ''Liverpool'' kapteinis Džeimss Milners izteica nepatiku par šo ieceri.

Šodien uz attālinātu sapulci sanāca 14 Premjerlīgas klubi, lai lemtu par Superlīgas projektu un tālākiem soļiem. Divas ar pusi stundu garajā diskusijā klubi lēma vienbalsīgi noraidīt šīs līgas plānus un tajā nepiedalīties. ''Premjerlīga izskata iespēju veikt darbības, lai šī līga nenotiktu. Līga turpinās sadarboties ar saviem kapitāldaļu turētājiem, lai aizstāvētu to intereses un aicinātu klubus šajā nekavējoties izstāties no šī projekta. Premjerlīga vēlas pateikties visiem par sniegto atbalstu šajā nopietnajā tematā,'' teikts līgas izplatītajā paziņojumā.

Tikmēr pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāji Minhenes ''Bayern'' oficiāli paziņojuši, ka Superlīgā nepiedalīsies: ''Mūsu vēlme un mērķis ir, ka Eiropas klubi piedalās tik lieliskā turnīrā kā Čempionu līgā un attīsta to kopā ar UEFA.''

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...
https://twitter.com/SkySportsNews

  -1 [+] [-]

, 2021-04-20 18:14, pirms 3 gadiem
Debils virsraksts

  -3 [+] [-]

, 2021-04-20 18:14, pirms 3 gadiem
Pateikšu priekša visiem, kuri domā, ka te kāds cīnās par futbolu. Te nav cīņā par to kā labāk ir futbolam, bet par to, kurš variants ir labāks katrai iesaistītajai pusei: lielajiem klubiem, mazajiem, līgām, federācijām, organizācijām utt.

Nebūs neviens brīdis, kad, piemēram, mazais klubs pateiks, zinat futbolam būs labāk, ka ir superlīga, laigan mēs personīgi baigi cietīsim.

Tas pats ar spēlētājiem, visiem patīk pārstāvēt savas valstis un raujas uz tām (Levandovskis pret Andoru or whatever ko tur). Tikko kā spēletajiem pateiktu, jūs saņemsiet par 5% vairāk piķi UN varēsiet piedalīties nacionālajās komandās, neviens spēlētājs neiebildīs un stāstīs, kā tas attīstīs futbolu.

  +7 [+] [-]

, 2021-04-20 18:15, pirms 3 gadiem
Vācieši malači.
Slēpts komentārs: mytila

  +5 [+] [-]

, 2021-04-20 18:18, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Vācieši malači.
Vāciešiem jau pagaidām nekas cits neatliek, jo katrā klubā galavārds pieder faniem, kuriem pieder 51% no klubu akcijām

  -2 [+] [-]

, 2021-04-20 18:19, pirms 3 gadiem
Madrid court makes preliminary ruling prohibiting UEFA and FIFA from stopping the launch of Super League

  +2 [+] [-]

, 2021-04-20 18:24, pirms 3 gadiem
mytila rakstīja: Malači, jo viņiem ir vadība iekš UEFA ? https://www.goalzz.com/?n=1023462
Neēsi naivs
Tak nemuldi. Arī iepriekš no Superlīgas daļa bija vadībā. Tur pilnīgi nekāda sakara. Bayern un PSG tika ielikti pēc tam, kad uzmetēji uzmeta UEFA.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-20 18:25, pirms 3 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Madrid court makes preliminary ruling prohibiting UEFA and FIFA from stopping the launch of Super League
Neviens jau nevar aizliegt sākt kādu random turnīru pēkšņi, nekas pārsteidzošs. Bet UEFA un FIFA ir visas tiesības rekomendēt saviem biedriem nepiedalīties kādā turnīrā, un vajadzības gadījumā izslēgt biedrus/ liegt piedalīties citos UEFA/FIFA turnīros.
Slēpts komentārs: Madzigais
Slēpts komentārs: Raiteens

  +1 [+] [-]

, 2021-04-20 18:48, pirms 3 gadiem
Zem visa tā ir liela nauda!

  +3 [+] [-]

, 2021-04-20 19:25, pirms 3 gadiem
Madzigais rakstīja: Ari bayer pievienosies kad vislaik bus jaspele tikai ar mickymouse klubiem,un saks zaudet labakos speletajus kuri gribes spelet pret labakajiem!
Varbūt man trūkst lielummānijas, bet man futbolā patīk arī mikimaušu spēles ar "grandiem", jo mikimaušiem reizēm izdodas iekost. Pirms gadiem desmit arī Dortmunde bija ja ne mikimausis, tad ne vairāk kā bundeslīgas vidusmērs. Bija interesants periods, kad sāka Bayern griezt pogas ārā.

Bez tam tu varbūt neaizdomājies, ka tavas "visu spēcīgāko" spēles tavā superlīgā pazaudēs jēgu tajā brīdī, kad neviens nekritīs ārā. Tu skatīsies teātrīti, kur komandas spēlē uz pussspēku, līdzīgi kā NHL un NBA regulārajā čempionātā. Bet var jau būt, ka tev liekas, ka visas spēles NBA/NHL (tikpat labi KHL) regulārajā čempī ir baigi nopietnās.

  +4 [+] [-]

, 2021-04-20 19:31, pirms 3 gadiem
Milzigs prieks skatities Socialajos tikos un zinas, ka daudzi treneri, speletaji un vecas klubu legendas izsakas par so absurdo Superligu un tadejadi paradas ceriba, ka veselais saprats tomer te uzvares.

Iet runa, ka 2 EPL klubi varetu izstaties no si balagana.

Vel pagaidam neesmu redzejis nevienu, kas atbalstitu so ligu, kas var sachakaret visu futbola skaistumu. Nu iznemot trollus, kuriem, ka tik iet pret straumi un izcelties negativa zina.

     [+] [-]

, 2021-04-20 19:33, pirms 3 gadiem
Kas tas pa čali bija , kurš pirms Pereza preses konferences, izgāja skatuves priekšā ātri pateica , ka Superlīga ir bagato turnīrs un pēc tam naudu uzsvieda Perezam virsu var teikt ?😅

  +3 [+] [-]

, 2021-04-20 19:33, pirms 3 gadiem
Superlīga smird pēc naftas šeihu privātā klubiņa ambīcijām, pietiek uzmest aci vadošo pārejas komandu "sejām", kad viss ir skaidrs. Kategoriski jānospiež šī bezjēdzīgā avantūra.

     [+] [-]

, 2021-04-20 19:33, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Varbūt man trūkst lielummānijas, bet man futbolā patīk arī mikimaušu spēles ar "grandiem", jo mikimaušiem reizēm izdodas iekost. Pirms gadiem desmit arī Dortmunde bija ja ne mikimausis, tad ne vairāk kā bundeslīgas vidusmērs. Bija interesants periods, kad sāka Bayern griezt pogas ārā.

Bez tam tu varbūt neaizdomājies, ka tavas "visu spēcīgāko" spēles tavā superlīgā pazaudēs jēgu tajā brīdī, kad neviens nekritīs ārā. Tu skatīsies teātrīti, kur komandas spēlē uz pussspēku, līdzīgi kā NHL un NBA regulārajā čempionātā. Bet var jau būt, ka tev liekas, ka visas spēles NBA/NHL (tikpat labi KHL) regulārajā čempī ir baigi nopietnās.
Pirms 10 gadiem Dortmunde bija grandu līmenī, ar daudzām zvaigznēm, kuras pēc tam vai nu savainojās kā Gece vai aizgāja prom (Lewa), tika pārpirkti. Kloppa slavas laiki Vācijā, kad bija interesanta līga, uzreiz pēc 2014' PK bija noriets un līdz šim Bayern dominance bija absurda.

Var cerēt, ka dortmunde atgūs spēkus, tomēr tā kritiski nespēj noturēt labus spēlētājus no aiziešanas, ja ne uz Bayern, tad uz EPL pilnīgi noteikti.

     [+] [-]

, 2021-04-20 19:40, pirms 3 gadiem
keksss rakstīja: Milzigs prieks skatities Socialajos tikos un zinas, ka daudzi treneri, speletaji un vecas klubu legendas izsakas par so absurdo Superligu un tadejadi paradas ceriba, ka veselais saprats tomer te uzvares.

Iet runa, ka 2 EPL klubi varetu izstaties no si balagana.

Vel pagaidam neesmu redzejis nevienu, kas atbalstitu so ligu, kas var sachakaret visu futbola skaistumu. Nu iznemot trollus, kuriem, ka tik iet pret straumi un izcelties negativa zina.
Chelsea ar City baumo , ka sāk nepatikt visa šī situacija. Viņu bosi it kā runāšot ar SPURS bosu lai tomēr atteiktos no dalības turnīrā. Bet tas ir tikai baumas
Piektdien jāgaida oficiālie lēmumi

     [+] [-]

, 2021-04-20 20:13, pirms 3 gadiem
Ja ideja par kaut kādu jaunu līgu pat par sevi nav peļama, tad acīs krīt gan kas pilnīgi cits. Tie ir klubi ar lielāko naudas maisu aiz muguras un nevis ar labāko vēturi. Ajax ir leģendārāks klubs par Manchester City, bet Ajax nav tādi sponsori šobrīd Un šādi klubi, kas ir bāgātāki ar trofejām un vēturi ir daudz, bet vinīem aiz muguras nestāv sponsori miljardieri!

  +1 [+] [-]

, 2021-04-20 20:36, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Debils virsraksts
Debīls komentārs

  -2 [+] [-]

, 2021-04-20 20:44, pirms 3 gadiem
mrPO rakstīja: Tak nemuldi. Arī iepriekš no Superlīgas daļa bija vadībā. Tur pilnīgi nekāda sakara. Bayern un PSG tika ielikti pēc tam, kad uzmetēji uzmeta UEFA.
Gudrinieks, un kādēļ tieši šie divi ? Domā sakritība?

     [+] [-]

, 2021-04-20 21:13, pirms 3 gadiem
City izstājas, Chelsea arī gatavo dokumentus lai izstātos