Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL pēdējie astotdaļfināli: "Juventus" uzņems "Villarreal", "Chelsea" spēle Francijā

Rolands Eliņš

ČL pēdējie astotdaļfināli: "Juventus" uzņems "Villarreal", "Chelsea" spēle Francijā
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināli noslēgsies ar divām spēlēm šovakar. Turīnas "Juventus" pēc neizšķirta 1:1 pirmajā mačā uzņems Spānijas "Villarreal", kamēr Francijas "Lille" savā laukumā mēģinās atspēlēt 0:2 deficītu pret lielās problēmās nonākušo "Chelsea". Abas spēles sāksies 22:00 un būs pieejamas "Viaplay" platformā.

•Sešas Čempionu līgas ceturtdaļfinālistes jau noskaidrotas, un par tām kļuvušas Madrides "Atletico" un "Real", Mančestras "City" un "Liverpool", kā arī Minhenes "Bayern" un "Benfica".

•Ceturtdaļfinālistu pulkā vēl nav nevienas Itālijas un Francijas komandas, un šovakar to centīsies mainīt abas mājinieces - "Lille" un Turīnas "Juventus". Savukārt Spānijai un Anglijai šovakar būs iespēja tikt pie trešās komandas 1/4 finālā.

•Turīnas "Juventus" pirmajā spēlē pret "Villarreal" izvirzījās vadībā jau pirmajā minūtē, savā jaunajā komandā veiksmīgi iejūtoties Vlahovičam. Taču Daniels Pareho 66. minūtē panāca neizšķirtu, un šajā duelī visa intriga atlikta uz šovakaru. Jāpiemin, ka pirmajā mačā "Villarreal" bija lielāks bumbas kontroles laiks un vairāk sitienu pa vārtiem.

•"Juventus" tagad uzņēmusi četru uzvaru sēriju, kamēr "Villarreal" ieņem septīto vietu Spānijas čempionātā, taču jāatzīmē, ka "Villarreal" no iepriekšējām piecām izbraukuma spēlēm zaudējusi trijās.

•Turīnā "Juventus" vienmēr bijusi ļoti grūti pārspējama komanda, un, lai arī šosezon Juve nespēlē izcili, savā laukumā neviens zaudējums nav piedzīvots kopš novembra. Šosezon tikai komanda Turīnā viesos guvusi vairāk par vieniem vārtiem - oktobrī "Sassuolo" uzvarēja A Sērijas mačā ar 2:1.

•"Villarreal" treneris Unajs Emerijs atzīmēja, ka "Juventus" ir favorīte un gaidāma saspringta cīņa: "Šī ir komanda ir lielu spēku aizsardzībā, kas prot izmantot pretinieku kļūdas. Mēs noskaņosimies smagai spēlei un būsim gatavi papildlaikam. Tagad, kad vairs nav izbraukuma vārtu noteikuma, ir daudz lielāka iespēja, ka būs nepieciešams papildlaiks un pēcspēles sitieni."

•Tikmēr "Lille" centīsies kļūt par pirmo komandu trīs gadu laikā, kas ČL izslēgšanas mačos atspēlējusi divu vārtu deficītu no pirmās spēles. "Lille" uzņems iepriekšējās sezonas uzvarētāju "Chelsea", kurai gan gribot negribot šobrīd jārēķinās arī ar citām domām galvā.

•"Chelsea" īpašnieks Romāns Abramovičs Lielbritānijā ticis sankcionēts kā Krievijas oligarhs un saistīts ar pašreizējo Krievijas režīmu (viņš šīs saiknes publiski noliedzis), kas uzreiz krietni ietekmējis "Chelsea" kluba darbību un radījis bažas par tā nākotni.

•Savukārt sportiskajā ziņā "Chelsea" uzņēmusi četru uzvaru sēriju, turklāt vienīgā reize kopš janvāra beigām, kad nav gūta uzvara, bija EFL kausā pret "Liverpool", zaudējot pēcspēles sitienos.

•Pirmajā spēlē pret "Lille" Londonas klubs ātri izvirzījās vadībā, Kajam Havercam iesitot jau astotajā minūtē, un otrajā puslaikā Kristians Pulisiks pārsvaru palielināja.

•Šie divi vārti ir vienīgie, ko "Lille" ielaidusi iepriekšējo sešu spēļu laikā. "Lille" ieņem sesto vietu Francijas čempionātā.

•"Pretinieki spēlēs ar uzbrūkošu 4-4-2 shēmu, tā ir agresīva, pludena un tieša," preses konferencē teica "Chelsea" treneris Tomass Tuhels. "Mums jābūt gataviem, taču arī pašpārliecinātiem. Šobrīd ir noslēdzies tikai pirmais puslaiks šajā duelī, un 2:0 vēl neko nenozīmē. Otrais puslaiks būs trešdien, un mums nepieciešams vēlreiz parādīt vislabāko sniegumu."

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

UEFA Čempionu līga, astotdaļfināla atbildes spēles

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Bayern – RB Salzburg7:1 (4:0)Levandovskis 12' (11m) 21' (11m) 23' Gnabrī 31' Millers 54' 83' Sanē 85' – Kjergors 70'8:2
Liverpool – Inter Milan0:1 (0:0)Martiness 62'2:1
Real Madrid – PSG3:1 (0:1)Benzemā 61' 76' 78' – Mbapē 39'3:2
Man. City – Sporting0:05:0
Man. United – Atletico0:1 (0:1)Lodi 41'1:2
Ajax – Benfica0:1 (0:0)Nuņess 77'2:3
Juventus – Villarreal16.03.1:1
Lille – Chelsea16.03.0:2

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

  -1 [+] [-]

, 2022-03-16 20:44, pirms 3 gadiem
Būs īsta cīņa. Lai uzvar labākais! Forza Juve!

     [+] [-]

, 2022-03-16 20:56, pirms 3 gadiem
Lille 2:2 Chelsea (Penaltijos uzvar Lille)
Juve miskaste Villareal pāries pāri 0:3