Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

papildināts Vengers: "Tiesnesis pats nekad nav spēlējis futbolu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vengers: "Tiesnesis pats nekad nav spēlējis futbolu"
Robins van Persijs tiek aizsūtīts uz ģērbtuvēm
Foto: EEE/Scanpix

Londonas „Arsenal” vakar pēc zaudējuma UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā pret „Barcelona” (3:4 divu maču summā) bija sašutusi par tiesnešu kļūdām. Komandas galvenais treneris Arsēns Vengers paziņoja, mača galvenais arbitrs Masimo Buzaka nepamatoti noraidījis Robinu van Persiju.

„Arsenal” nometnē vakar bija pamats būt dusmīgiem uz mača tiesnešiem ar šveicieti Masimo Buzaku priekšgalā. Minētais arbitrs otrajā puslaikā par sitienu pēc svilpes noraidīja londoniešu uzbrucēju Robinu van Persiju (Nīderlandes futbolistam tā bija otrā dzeltenā kartīte spēlē), atstājot viesus mazākumā un, pēc viņu domām, liedzot pacīnīties par neizšķirtu, ar ko būtu pieticis iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

„Domāju, ka sarkanā kartīte pamatīgi ietekmēja spēles iznākumu. Uzskatu, ka tas bija joks – kā es varu 95 000 skaļu fanu klātbūtnē dzirdēt tiesneša svilpi? Vēlāk man pateica, ka starp Buzakas svilpi un manu sitienu bija tikai viena sekunde. Tas visu padara vēl sliktāku, nespēju saprast tiesneša domu gājienu. Ja būtu četras, piecas vai vairāk sekundes, saprastu, jo tad tiesnesim būtu laiks noskaidrot to, vai bija aizmugure, bet viena sekunde... tas ir joks. Centos izskaidrot viņam, ka lielajā troksnī nedzirdēju. Jūtamies piekrāpti, jo pie 1:1 bijām spēlē. Uzskatu, ka tiesnesis to „nogalināja”,” teica van Persijs.

„Arsenal” galvenais treneris Arsēns Vengers slavēja „Barcelona” spēli un kritizēja tiesnesi: „Zaudējām lieliskai komandai, noteikti labākajai Eiropā. Pirmajā puslaikā spējām izturēt spiedienu, bet otrajā puslaikā varēja izvērsties interesanta cīņa, ja būtu palikuši pilnā sastāvā. Pēc mača ir ļoti daudz lietu, ko nožēlojam. Spēles tiesnesis acīmredzot nekad nav pats spēlējis futbolu tik lielos mačos, kur ir milzīgs troksnis. Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc bija jādod otrā dzeltenā kartīte. Buzaka nekad nav spēlējis futbolu...”

Lai arī „Arsenal” pārstāvjiem ir pamats būt dusmīgiem par tiesāšanu, der piebilst, ka Londonas komanda šajā spēlē neizdarīja nevienu sitienu – ne pa vārtiem, ne garām, tā liecina spēles oficiālā statistika. Vienīgos vārtus „Arsenal” labā guva „Barcelona” spēlētājs Serhio Busketss...

„Barcelona” galvenais treneris Peps Gvardiola: „Neļāvām „Arsenal” izdarīt vairāk par trim piespēlēm pēc kārtas, bet paši izveidojām ļoti daudz vārtu gūšanas momentu. Pēc pirmās spēles zinājām, ka varam tik tālāk, to arī paveicām, neļaujot viņiem spēlēt. Var izcelt Lionela Mesi pirmos vārtus vai Andresa Injestas piespēles, taču nedrīkst nenovērtēt Havjēra Masčerano ieguldījumu, pārtraucot viņu uzbrukumus. Esam priecīgi par savu spēli un jūtamies pelnījuši tikt tālāk.”

UEFA paziņojusi, ka tā izpētīs gan mača tiesneša Buzakas, gan spēles oficiālā delegāta Danes Josta (Slovēnija) iesniegtos ziņojumus par maču, pirms pieņems lēmumu par „Arsenal” sodīšanu. Vengers pēc spēles esot laukuma malā verbāli uzbrucis Buzakam, pēcāk tiesnesim savu nepatiku izrādot arī stadiona tunelī. Gan Vengeram, gan van Persijam draud soda sankcijas par spēles tiesnešu kritizēšanu presē.

Vakar ceturtdaļfinālu sasniedza arī Doņeckas „Shakthar”, kas divu maču summā ar 6:2 sagrāva „Roma” komandu. Izbraukumā gūtajai uzvarai ar 3:2 vakar ogļrači savā laukumā pievienoja vēl pārliecinošāku uzvaru ar 3:0. Ukrainas kluba galvenais treneris Mirča Lučesku: „Spēles sākumā mums bija problēmas, jo „Roma” spēlēja ļoti labi, taču mēs organizēti aizsargājāmies un spējām izvairīties no kļūdām. Uzbrukām labi, bet pēc pirmajiem vārtiem vairs nedomājām par pretinieku, jo mūsu sniegums bija daudz labāks par viņu.”

Tikmēr Itālijas galvaspilsētas komandas treneris Vinčenco Montella, neskatoties uz zaudējumu, bija apmierināts ar redzēto: „Pirms mača spēlētājiem bija lūgums pierādīt to, ka progresējam. Esmu apmierināts ar to, ko nodemonstrējām, spēlējot 11 pret 11. Pēc tam tika noraidīts Filips Meksess, bet šādā līmenī spēlēt mazākumā ir grūti, it īpaši pret tādu komandu kā Doņecka, kas labi pietur bumbu, izmantojot visu laukuma plašumu.”

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Sky Sports | Sport News

1 2 3 103 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2011-03-09 10:17, pirms 13 gadiem
piekrītu Vengeram. Pendele un Persija sarkanā nepamatota.
Drīzāk citās izdevībās vajadzēja Barsai sist ieksā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Snikers007

     [+] [-]

, 2011-03-09 10:32, pirms 13 gadiem
attaisnojumi, attaisnojumi un vēl vienreiz attaisnojumi.
visi citi, tikai ne mēs. esiet taču vīri !!
P.S. skaists futbols abu komandu izpildījumā Arsenal - taktiskā, mazliet pietrūka koncentrēšanās ( piem.,Fabregasa piespēle ar papēdi Injestam, ja nemaldos), Barcelona - tehniskā, prieks skatīties

     [+] [-]

, 2011-03-09 10:32, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Pendele pamatota, sarkanā tā pat, vnk tiesnesim vajadzēja mazāko momentu, lai iedotu RvP jau pirms tam pelnītu sarkano.
Tad labāk vispār varēja iedot Barcai tehnisko uzvaru?

  +9 [+] [-]

, 2011-03-09 10:33, pirms 13 gadiem
KO JUUS VARAT CHINKSTEET.. Ja grib uzvareet vajag vismaz 1x uzsist pa vaartiem....
Slēpts komentārs: Snikers007
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Snikers007

  +7 [+] [-]

, 2011-03-09 10:37, pirms 13 gadiem
Mjaa, ja mezhcirtejs Bendtners butu iesitis... Bet nu Barsa saki ko gribi uzvareja pelniti. Sarkana divaina protams bija, bet par pendeli laikam jau nevajadzetu sudzeties. Brinums, ka nedabuja otru dzelteno par to. Almunja labs bija

 +15 [+] [-]

, 2011-03-09 10:38, pirms 13 gadiem
Te jābūt totālam muļķim lai domātu ka Barca tika tālāk nepelnīti, spēle bija uz vieniem vārtiem, Arsenals lai vēl pasaka paldies Busketam, kurš palīdzēja šiem gūt vārtus un uzturēt spēles intrigu līdz spēles beigām, pretējā gadījumā viss būtu izšķirts jau krietni agrāk, stulbi vainot tiesnesi zaudējumā spēlē kur paši nav spējuši izdarīt nevienu sitienu pa vārtiem, man Arsenal vietā būtu kauns ja viņi ar tādu spēli totālas veiksmes gadījumā būtu tikuši tālāk
Slēpts komentārs: angelos33

     [+] [-]

, 2011-03-09 10:38, pirms 13 gadiem
Pie tā visa Pascual, Pirmstam Van Persija dzeltenā pat bija saprotama. Nervi netur, bet tici man, Barcai bija daudz rupjāki momenti, un tā arī Barca ne pie vienas dzeltenās netika.

  +6 [+] [-]

, 2011-03-09 10:40, pirms 13 gadiem
Nekas, puikas paardziivotu tos 0 sitienus pa vaartiem, bet taada halava no tiesnesa gan saap!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 10:45, pirms 13 gadiem
Tiesnesis šoreiz ņēma un sabojāja spēli. Noliegt Barselonas pārākumu var tikai aklais bet tas ir futbols kur ne vienmēr uzvar stiprākais un ja nebūtu šī noraidijuma, Arsenālam vēl bija cerības izraut uzvaru.

  -3 [+] [-]

, 2011-03-09 10:47, pirms 13 gadiem
beidziet chiiksteet un piiksteet. esiet vechi. samierinaties. ar savaam zheelabaam juus tikai apkaunojat Arsenaalu

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 10:49, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Daudz rupjāki? Neredzēju nevienu no Barcas, kurš paraj ar nagiem aiz sejas kādu.

Izbeidz viss bija pamatots. Barca dzelteno varēja nopelnīt tikai pret sevi.
Alvešam pret Nasri vajadzēja dot kartiņu. Tas nekas,ka bumbā spēle bija,bet tas moments,kad viņš speciāli pierāva savu kreiso kāju pēc takla, iespiežoti Nasri kājas,lai palīdzētu sāpīgāk nokrist bija zem katras kritikas. Tāpēc arī Pērsijs aizsvilās,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 10:51, pirms 13 gadiem
interesanti, vai vareetu uztaisiit komandu no visiem atlikushajiem pasaules futbolistiem, kas vareetu ciiniities liidziigi ar barcu???

katraa zinjaa ne jau tiesnesis vakar izsleedza arsenal, arsenal jau tikai izsleegti peec izlozes. tiesnesis tikai nonjeema to peedeejo 1% no iespeejaam tikt taalaak, tapat jau paaraak daudz veiksmes staaveeja klaat arsenalam

     [+] [-]

, 2011-03-09 10:51, pirms 13 gadiem
puslaiks rakstīja: Alvešam pret Nasri vajadzēja dot kartiņu. Tas nekas,ka bumbā spēle bija,bet tas moments,kad viņš speciāli pierāva savu kreiso kāju pēc takla, iespiežoti Nasri kājas,lai palīdzētu sāpīgāk nokrist bija zem katras kritikas. Tāpēc arī Pērsijs aizsvilās,
taadu epizoshu speeles laikaa ir desmitiem, tam pasham Messi pa pakausi viens "netiishaam" iespeera, bet saartvaidzis Arshavins kaut ko nesadaliija ar Inestu. nu un kas?
neticami, ka par to suudzas EPL komandas liijuteejs (i).

  -2 [+] [-]

, 2011-03-09 10:57, pirms 13 gadiem
Snikers007 rakstīja: Pendale prosta nav vārdu.
Van Persija sarkanā? Gribēju to tiesnesi nošaut.
Neatceros, bet labu laiku atpakaļ vienā ČL spēlē viens spēlētājs 1.puslaikā nopelnīja 2 dzeltenās par to, ka bumbu sita vārtos pēc svilpes un tēloja ka neko nav dzirdējis. Nu ja ir dumjšs tad jāraida nost no laukuma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-09 10:58, pirms 13 gadiem
Snikers007 rakstīja: Pie tā visa Pascual, Pirmstam Van Persija dzeltenā pat bija saprotama. Nervi netur, bet tici man, Barcai bija daudz rupjāki momenti, un tā arī Barca ne pie vienas dzeltenās netika.
Tur tā lieta, ka par sitienu sējā vīņs bija pelnījis sarkano....pat angļu komentētājs par to ieminējās....
Bet skatos problēma ir citur šiet savākušies neveiksmīgie Real fani...kam ļoti grauž Barsas spēle!!!

     [+] [-]

, 2011-03-09 11:02, pirms 13 gadiem
Atkal Vengeram tiesneši vainīgi. Tajā epizodē esmu pārliecināts, ka RVP dzirdēja svilpi, esmu pārliecināts, ka tiesnesis bija pārliecināts, ka RVP dzirdēja svilpi, viņa nesavaldība ir tikai viņa problēma un kādēļ lai par to nedotu kartīti? RVP (tāpat kā citi Arsenal spēlētāji) jau pirmā puskllaika beigās sāka psihot un spēlēt samērā rupji un tas bija tikai laika jautājums kad kādu no Arsenal spēlētājiem noraidīs. Starp citu 1. puslaikā par Messi nogāšanu neiedeva pendeli, kas acīmredzami bija jādod vairākās citās epizodēs Arsenal centra aizsargi varēja dabūt kartītes. Ko vispār var teikt treneris, kuras komadas vienīgo sakarīgo sitienu pa pretinieka vārdiem izdarīja Buskets (tas ir pretinieku komandas spēlētājs). Lai paskatās sitienu attiecību, bumbas kontroles procentu un piespēļu daudzumu. Barsa šobrīd ir neapšaubāmi labākā komanda pasaulē un Messi ar lielu atrāvienu labākais spēlētājs, ceru, ka šosezon viņi vinnēs ČL.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-09 11:02, pirms 13 gadiem
Persijs pats vainīgs, lai arī pats esmu Arsenal un Barcas fans, bet nu varu derēt ka šoreiz viņš saprata ka ir aizmugurē, tak redzēt varēja, ka viņš jau bija atslābinājies un to sitienu nekādu izdarīja... Pirmā dzeltenā arī tāda, Alves vairāk viņu nopelnīja
Teorētiski tiesnesis visu darija pareizi, jautājums vai vajadzēja būt tik nežēlīgam...

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 11:02, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Daudz rupjāki? Neredzēju nevienu no Barcas, kurš paraj ar nagiem aiz sejas kādu.

Izbeidz viss bija pamatots. Barca dzelteno varēja nopelnīt tikai pret sevi.
Nu, nu - vajadzēja nedaudz uzmanīgāk skatīties. Neatceros kurš no Barca strīda laikā 1.puslaikā paņēma van Persiju aiz rīkles - par tādiem gājieniem uzreiz dod sarkano. Pēc brīža gan likās, ka van Persijs it kā nejauši iebrauca sejā vienam Barca spēlētājam, lai gan izskatījās, ka tas bija tīšs gājiens. Tā kā reāli spēli bija jābeidz 10 pret 10.

Spēle bija nervoza, bet pie tā lielā mērā bija vainīgs tieši tiesnesis, kurš, šķita, izlaida tās pavedienu no rokām jau pirmajā puslaikā. Laikam Buzakam šī bija pēdējā tik augsta līmeņa spēle!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-09 11:03, pirms 13 gadiem
Labāk, Venger, pastāsti, ka tev izdevās iesist golu, neizdarot nevienu sitienu pa vārtiem.
1. puslaiku tak spēlēja vienādos sastāvos, var padomāt, ka diži vairāk reizes tad Arsenal tika pāri centra līnijai, nekā 2.h mazākumā.
Un btw Van Persijs bija pelnījis 2. dzelteno, jo svilpi labi dzirdēja (citādi jau nebūtu uzsitis tik debilu sitienu, kur varēja satuvināties ar vārtsargu un mierīgi gūt golu).

  +3 [+] [-]

, 2011-03-09 11:04, pirms 13 gadiem
Man principā nebūtu nekādu pretenziju, ja tālāk tiktu Arsenal!!! Spēli skatijos tīri neitrāli. Varēja pilnīgi mierīgi iedot dzelteno par rupju spēli tam pašam Alvesam par netīro spēli pret Nasri! Lai nu te nestāsta, ka viņš izsitot bumbu pēc tam tā netīšām gandrīz izlauza kājas! Un tāpat lai RvP nestāsta, ka nedzirdēja svilpi! Pilnīgas muļķības - dzirdēja un pietiekami laicīgi, par ko liecina tas "dežūrsitiens" garām vārtiem. Normālā spēles situācijā viņš tā nebūtu rīkojies, vismaz būtu pacenties izspiest maksimumu no vienīgās vārtu gūšanas situācijas spēlē! Tā ka dzeltenā pat ļoti pamatota, cita lieta, vai to vajadzēja darīt? Nu tiesnesis principā izdarīja visu pēc noteikumiem un standartiem, kaut arī neviens nevarētu viņam pārmest, ja būtu drusku pievēris acis. To, ka RvP ir pārāk uzvilcies varēja redzēt jau pirmajā puslaikā. Vengeram vajadzēja viņu nomainīt puslaikā, jo netika viņš galā ar nerviem. Pendele protams arī tur bija, nu bija...
Bet vispār visu cieņu Arsenal, izrādija Barselonai pamatīgu pretestību un problēmas. Bet ko darīsi ja aklā novēršas. Par Barselonu jau nav ko piebilst, izcili darbojas mehānisms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-09 11:07, pirms 13 gadiem
Gatis rakstīja: Neatceros, bet labu laiku atpakaļ vienā ČL spēlē viens spēlētājs 1.puslaikā nopelnīja 2 dzeltenās par to, ka bumbu sita vārtos pēc svilpes un tēloja ka neko nav dzirdējis. Nu ja ir dumjšs tad jāraida nost no laukuma.
Bet ja nedzird, un taadaa situaacijaa nav laika skatiities uz tiesnesi.. Visi te piesauc noteikumu graamatu, peec graamatas tiesnesis var dot sarkanaas pec katra paarkaapuma.
1 2 3 103 komentāri