Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

papildināts G grupa: APOEL vinnē "Porto" un tuvojas 1/8 finālam, Austrumu duelī uzvara "Zenit"

G grupa: APOEL vinnē "Porto" un tuvojas 1/8 finālam, Austrumu duelī uzvara "Zenit"
APOEL futbolisti atzīmē vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas G grupas spēlē Sanktpēterburgā tikās Krievijas un Ukrainas čempionvienības – “Zenit” uzņēma Doņeckas “Shakhtar”. Spēlē ar 1:0 pārāki izrādījās mājinieki, kuri vismaz līdz vakaram ir nodrošinājuši sev grupas līdervienības statusu. Otrajā mačā Kipras APOEL ar 2:1 apspēlēja "Porto", strauji tuvojoties turnīra 1/8 finālam.

"Zenit" - "Shakhtar"

Pirms divām nedēļām abas komandas tikās Doņeckā, kur aizraujošā mačā uzvarētāju noteikt neizdevās, spēlei noslēdzoties neizšķirti – 2:2. Sanktpēterburgā maču aktīvāk iesāka mājinieki "Zenit", kuri vairākas reizes lika “Shakhtar” aizsargiem un vārtsargam Ribkam papūlēties, lai nosargātu savus vārtus neieņemtus. Izturējuši spēles sākumu, doņeckieši spēli izlīdzināja un spēlēs nākamās minūtes pārsvarā aizritēja laukuma vidusdaļā, nevienai no komandām bīstami neuzbrūkot. Turpinājumā mājinieki pārsvaru atguva, taču savas iespējas realizēt tā arī nespēja.

Izcila izdevība tika izniekota 30. minūtē, kad pēc Denisova izdarītā sitiena bumbu vārtu priekšā atsita Ribka, un pirmais pie tās piesteidzās Zirjanovs, taču arī viņa sitienu brīnumainā kārtā atvairīja Ribka. Neilgi pēc tam no asa leņķa pa vārtu stabu trāpīja Danī. Puslaika izskaņā vēl pāris reizes “Shakhtar” no vārtu zaudējuma paglāba izcili spēlējošais Ribka. Lai arī atzīstami aizsargājās ogļrači, tomēr mājiniekiem kompensācijas laikā izdevās iegūt vadību – pēc stūra sitiena bumbu vārtu tuvajā stūrī ar galvu raidīja Lombarts, panākot 1:0 “Zenit” labā.

Līdz ar otrā puslaika sākumu aktivizējās arī “Shakhtar” futbolisti, padarot spēli krietni skatāmāku. Viesi savus uzbrukumus kombinēja pārliecinoši, tomēr reāli apdraudēt Malafejeva sargātos vārtus tā arī neizdevās. Tikmēr pie otriem vārtiem Širokovs ar teicamām māņkustībām sev izkārtoja labu vārtu gūšanas pozīciju, bet viņa raidītais sitiens lidoja gar vārtu stabu. Puslaika otrajā daļā bumbu pārsvarā kontrolēja “Zenit”, neļaujot doņeckiešiem domāt par rezultāta izlīdzināšanu. Bīstamu momentu mačā tikpat kā vairs nebija, kā rezultātā “Zenit” izcīnīja minimālu, bet pārliecinošu uzvaru savu atbalstītāju priekšā, palielinot savas izredzes uz iekļūšanu turnīra nākamajā kārtā. Turpretī "Shakhtar" izredzes iekļūt izslēgšanas mačos ir palikušas vien teorētiskas.

APOEL - "Porto"

Turnīra situācija prasīja, lai "Porto" izteikti spēlētu uz uzvaru, taču mača sākums bija izcili pasīvs un lēnīgs - šķita, mājinieci un negaidīto grupas līderi (pirms šīs kārtas) APOEL apmierina tāds ritējums. Vēl vairāk - lai gan "Porto" mazliet biežāk devās uz priekšu, biežāk tika pie stūra sitieniem un tamlīdzīgi, 20. minūtē no nekā fantastisku momentu radīja Kipras vienība, pēc centrējuma Ailtonam apsteidzot snaudošo "Porto" aizsargu un ar galvu trāpot pa stabu! Turpinājums gan atkal bija miegains, taču APOEL 42. minūtē iedūra vēlreiz un šoreiz jau nāvējoši - izcilais brazīlietis Ailtons ieskrēja soda laukumā, sašūpoja franču sedzēju Mangalā, kurš aizlika uzbrucējam priekšā kāju. Ailtons pats realizēja piešķirto 11 metru soda sitienu, gūstot savus trešos vārtus turnīrā, kā arī izvirzot APOEL vadībā ar 1:0.

Arī 2. puslaikā tempi nebija no lielākajiem - "Porto" uzbruka pārāk akadēmiski un pret akurāto APOEL aizsardzību tas izskatījās visai bezcerīgi. Tad jau Kipras kluba pretuzbrukumi bija asāki, 70. minūtē brazīlietim Mandukam reidu noslēdzot ar bloķētu sitienu. Nekas neliecināja, ka "Porto" varētu izlīdzināt, taču tieši tas notika 88. minūtē. APOEL brazīliešu aizsargs Oliveira savā soda laukumā paklupināja Rodrigesu, un Halks realizēja pendeli - 1:1! Halks steidzīgi paķēra bumbu no vārtiem, cerot paspēt izraut uzvaru - nevajadzēja tā steigties. 90. minūtē APOEL izspēlēja skaistu kombināciju, retajam kiprietiem mājinieku sastāvā Haralambidesam piespēlējot uz tālo stabu Mandukam, kurš no tuvuma pārspēja vārtsargu Eltonu - 2:1 APOEL uzvara. Ļoti negaidīti, bet APOEL strauji tuvojas "play-off", kamēr "Porto" un "Shakhtar" situācija ir neapskaužama.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs, G grupa (4. kārta)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Zenit" – "Shakhtar"1:0 (1:0)Lombarts 45+1'
APOEL – "Porto"2:1 (1:0)Ailtons 42' (11m); Manduka 90' - Halks 88' (11m)

G grupas tabula

VKlubsSNUZV.A.P
1.APOEL42206:48
2.Zenit42117:57
3.Porto41125:74
4.Shakhtar40224:62

  +3 [+] [-]

, 2011-11-01 21:11, pirms 12 gadiem
Kā Zirjanovs pirmsspēles konferencē solīja 1-0 uzvaru tā arī notika
Doņeckai tagad jau nu būs ļoti nereāli tikt uz play-off kas anāk kritums pēc pagājušās sezonas 1/4 fināla

  +2 [+] [-]

, 2011-11-01 21:46, pirms 12 gadiem
Zenit chempion :*

  +1 [+] [-]

, 2011-11-01 21:47, pirms 12 gadiem
super

  +1 [+] [-]

, 2011-11-01 23:39, pirms 12 gadiem
Kiprieši (precīzāk brazīļi) priecē!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-01 23:42, pirms 12 gadiem
mjā kiprieši normāli uz izbrīna paķēruši..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-11-01 23:57, pirms 12 gadiem
APOEL!
Nu nevar tā būt nejaušība, var 1 spēlē paveikties, bet, ja tādā grupā iet bez zaudējumiem, ar 2 uzvarām un 2 neizšķirtiem, tad tam ir jābūt pelnīti. Pat ja viņi neko nesasniegs pēc izkļūšanas no grupas, pozitīvs pārsteigums šogad.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-02 00:04, pirms 12 gadiem
Nu mļin, Porto vēl neizies no grupas. Tas tik ir pārsteigums

     [+] [-]

, 2011-11-02 00:05, pirms 12 gadiem
Nedomaju,ka Porto viss ir cauri ir jauzvar Zenits un Shaktars kas nav tik nereali,es pat teiktu loti reali.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-02 10:27, pirms 12 gadiem
Šī būs otra interesantākā grupa izskatās. Kas šogad notiek ar Porto? Pagājšgad tai nebija pretinieku ne EL ne Portugālē, protams ČL ir cits līmenis, bet no šādas grupas vajadzētu izkļūt.Falks ir zaudējums, bet ne tāds, lai visu komandas spēli izčakarētu. Visticamāk AVB faktors.