Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" uzņems "Bayer", "Arsenal" eksāmens Dortmundē

Agris Suveizda

"Chelsea" uzņems "Bayer", "Arsenal" eksāmens Dortmundē
Dortmundes "Borussia"gatavojas cīņai pret Londonas "Arsenal"
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar astoņām spēlēm sāksies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. E apakšgrupas centrālajā mačā Londonas "Chelsea" savā laukumā uzņems Leverkūzenes "Bayer", savukārt otrā mačā Spānijas "Valencia" viesosies pie Beļģijas "Genk". Tikmēr F grupas centrālā cīņa norisināsies Dortmundē, kur vietējā "Borussia" tiksies ar Londonas "Arsenal". Tai pat laikā Pirejas "Olympiakos" mājās spēlēs pret Marseļas "Olympique". Visu maču sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

E grupa: Anglijas un Vācijas vicečempionu duelis

Londonā vietējā "Chelsea" Anglijas un Vācijas vicečempionu cīņā uzņems Leverkūzenes "Bayer". Anglijas Premjerlīgas jaunajā sezonā izspēlētas četras spēles, kurās "Chelsea" spējusi iegūt 10 punktus no 12 iespējamajiem, un šāds sniegums pagaidām dod trešo vietu aiz abiem Mančestras klubiem. Tikmēr "Bayer" Bundeslīgā ieguvis tikpat punktu, taču piecās, nevis četrās spēlēs, un turnīra tabulā ierindojas ceturtajā vietā. Līdz līderēm "Bayern" un Werder" gan, tāpat kā "Chelsea" situācijā, ir tikai divi punkti.

Ja pēdējās četrās cīņās "Bayer" trīsreiz uzvarējis un vienreiz spēlējis neizšķirti, tad Leverkūzenes komandai nepadevās pats sezonas sākums. Vispirms Vācijas kausa izcīņā "Bayer" izbraukumā pamanījās izšķērdēt trīs vārtu pārsvaru un pagarinājumā ar 3:4 zaudēt pēc spēka otrās līgas pārstāvei Drēzdenes "Dynamo". Pēc tam sekoja zaudējums Maincā (0:2). Jāatzīmē, ka "Bayer" UEFA Čempionu līgā spēlē pirmoreiz kopš 2004./05.g. sezonas.

"Chelsea" šovakar nevarēs palīdzēt savainotie Didjē Drogbā un Maikls Esjēns, kā arī diskvalificētais Ramiress. Nedēļas nogalē vārtos pēc četru nedēļu dīkstāves ceļgala savainojuma dēļ atgriezās Petrs Čehs, bet uz rezervistu soliņa bija Davids Luizs, kurš arī atgriezās no lazaretes. Savukārt vācu klubam nāksies iztikt bez Trankvillo Barnetas, pamatvārtsarga Renē Adlera un viņa dubliera Fabiana Gīfera, kā arī Bastiana Očipkas.

"Valencia" Čempionu līgas grupu turnīram kvalificējās kā Spānijas čempionāta trešās vietas ieguvēja, savukārt Beļģijas čempionei "Genk" ceļš uz grupu turnīru bija jāsāk atlases cikla trešajā kārtā. "Genk" sīvā cīņā izdevās pieveikt Belgradas "Partizan" (2:1 mājās un 1:1 viesos), un play-off kārtā beļģu vienība pēcspēles sitienu sērijā apspēlēja (1:2 viesos, 2:1 mājās) bijušā "Skonto" uzbrucēja Vladimira Dvališvili pārstāvēto Haifas "Maccabi".

Beļģijas čempionātā aizvadītas jau sešas kārtas, un "Genk" sezonas sākums nav bijis pārāk veiksmīgs – tikai deviņi punkti un tikai devītā vieta 16 komandu konkurencē. Savukārt Spānijas sezonas sākums streika dēļ nedaudz tika aizkavēts, un pagaidām izspēlētas divas kārtas. "Valencia" ir to trīs komandu pulkā, kurām izdevies uzvarēt abās spēlēs. Pirmajā mačā sikspārņiem savā laukumā izdevās atspēlēties no 1:3 un ar 4:3 uzvarēt "Racing", bet otrajā cīņā (arī mājās) ar 1:0 tika pieveikts Madrides "Atletico". "Genk" nevarēs palīdzēt vairāki spēlētāji. Kevins De Braune nav spēlējis kopš augusta sākuma, Torbens Joneleits laukumā nedosies līdz pat nākamā gada aprīlim, bet vārtsargs Steins Vertelērs draudzības spēlē pirmajā septembrī salauza degunu. "Valencia" vienīgais kritušais ir aizsargs Bruno Saltors.

F grupa: "Arsenal" gaidāms smags pārbaudījums Dortmundē

Londonas "Arsenal" ir regulāra Čempionu līgas "Top 16" komanda, tomēr šīs vasaras notikumi pirms grupu turnīra sākuma radījuši bažas nevienam vien "Arsenal" un futbola kā tāda cienītājam. Starpsezonā "Arsenal" šķīrās no tik svarīgiem spēlētājiem kā Fransesks Favregass, Samirs Nasrī un Gaels Klišī, bet papildinājumus ieguva vien pašā transfēru perioda izskaņā. Turklāt, tā kā daudzi klubi nevēlējās pēdējā brīdī zaudēt savus atslēgas spēlētājus, krietni klusākus papildinājumus, nekā cerēts.

Pie tam "Arsenal", kas pēdējā atlases cikla kārtā pieveica Itālijas "Udinese", šī grupu turnīra kampaņa jāsāk jau ar potenciāli visgrūtāko spēli – izbraukumā pret Vācijas čempioni "Borussia". Ja "Arsenal" smagnējais sākums Premjerlīgā – četrās spēlēs četri punkti un tikai 12.vieta – īpaši nepārsteidz, tad no Dortmundes kluba, kas starpsezonā zaudēja Nuri Šahinu un oficiālā mačā joprojām nav spēlējis Lukass Barjoss, gan tika gaidīts vairāk. Jirgena Klopa vadītā vienība piecos mačos izcīnījusi tikai piecus punktus un ieņem vien 11.pozīciju.

"Arsenal" problēmas šovakar vēl lielākas padarīs arī vairāku spēlētāju iztrūkums. Laukumā nedosies aizsargi Tomass Vermālens un Sebastjēns Skilači un pussargi Abū Diabī, Tomāšs Rosickis (bijusī Dortmundes zvaigzne), Ārons Ramzijs un Džeks Vilšīrs. "Arsenal" nāksies iztikt arī bez galvenā trenera Arsēna Vengera, kuram beidzot sāksies UEFA piešķirtā divu spēļu diskvalifikācija.

Kamēr Pirejas "Olympiakos" kontā vēl nav nevienas spēles jaunajā Grieķijas Superlīgas sezonā, Marseļas "Olympique" kaujas gatavībā bija jābūt jau pirms vairāk nekā mēneša. Francijas vicečempionei izdevās sezonu sākt ar dramatisku uzvaru superkausā (5:4 pret "Lille", vēl piecas (!) minūtes pirms pamatlaika beigām "Lille" bija vadībā ar 3:1), toties "Ligue 1" čempionātā pirmajos piecos mačos Didjē Dešāna trenētie vīri joprojām nav izcīnījuši nevienu uzvaru – trīs neizšķirti, divi zaudējumi un tikai 17.vieta 20 komandu konkurencē.

"Olympiakos" nometnē uz jautājuma zīmes ir Arjela Ivagasas un Rafika Džebūra spēlēšana, bet veseli atkal ir Olofs Melberjs, Avrāms Papadopuloss un Fransisko Jeste. Pretinieku rindās kopš augusta vidus nav spēlējis kamerūniešu aizsargs Stefans Mbija, nedēļas nogalē laukumā nedevās arī Andrē Ajū, kurš tika savainots izlašu mačā, bet Matjē Valbuena savainojuma dēļ tika nomainīts. Valbuenas un Andrē Pjēra Žinjaka gatavība cīņai vēl tiks pārbaudīta, taču skaidrs, ka ne viens, ne otrs nebūs 100% kondīcijā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2011-09-13 10:39, pirms 13 gadiem
Ja vēl uzreiz pēc ČL izlozes likās, ka Borussia-Arsenal būs abām komandām neatsverami svarīga spēle, kuras zaudētājs grupā visdrīzāk ieņetu tikai 3.v., tad šobrīd, redzot Marseļas nevarību, Borussia un arī Arsenal ir šīs grupas neapšaubāmi favorīti.

  +7 [+] [-]

, 2011-09-13 10:51, pirms 13 gadiem
Pa tv6 Chelsia-Bayer

  -4 [+] [-]

, 2011-09-13 11:58, pirms 13 gadiem
Chelsea varetu paklupt

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 12:51, pirms 13 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Ja vēl uzreiz pēc ČL izlozes likās, ka Borussia-Arsenal būs abām komandām neatsverami svarīga spēle, kuras zaudētājs grupā visdrīzāk ieņetu tikai 3.v., tad šobrīd, redzot Marseļas nevarību, Borussia un arī Arsenal ir šīs grupas neapšaubāmi favorīti.
Borussia arī Vācijā sākusi buksēt, Arsenal krīze visiem labi zināma, te visi gandrīz kā sarunājuši

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 13:15, pirms 13 gadiem
COME ON YOU BLUES!

KTBFFH

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 14:07, pirms 13 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Ja vēl uzreiz pēc ČL izlozes likās, ka Borussia-Arsenal būs abām komandām neatsverami svarīga spēle, kuras zaudētājs grupā visdrīzāk ieņetu tikai 3.v., tad šobrīd, redzot Marseļas nevarību, Borussia un arī Arsenal ir šīs grupas neapšaubāmi favorīti.
Visām 3 blicēm absolūti vienādas izredzes sadalīt pirmās 2 vietas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-13 17:01, pirms 13 gadiem
Būs ko skatīties

     [+] [-]

, 2011-09-13 18:14, pirms 13 gadiem
bus labas speles sakas jauna fotbola sezona

     [+] [-]

, 2011-09-13 19:46, pirms 13 gadiem
skatos viasat extra programmu un izraadaas, ka tie sukas raada visas speeles iznjemot arsenal-borussia