Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Titulētais turku treneris Terims atgriežas darbā un stājas pie "Panathinaikos" stūres

Agris Suveizda

Titulētais turku treneris Terims atgriežas darbā un stājas pie "Panathinaikos" stūres
Fātihs Terims. Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas futbola klubs Atēnu "Panathinaikos" vakar negaidīti paziņoja par šķiršanos no serbu trenera Ivana Jovanoviča un noslēdza pusotra gada līgumu ar pazīstamo turku speciālistu Fātihu Terimu.

70 gadus vecais Terims nav trenējis kopš 2022. gada janvāra, kad noslēdzās viņa ceturtais posms Stambulas "Galatasaray", ko viņš aizvedis līdz 2000. gada UEFA kausam, astoņiem Turcijas tituliem, trim kausiem un pieciem superkausiem. Arī spēlētāja karjeras lielāko daļu Terims pavadīja tieši "Galatasaray" rindās.

61 gadu vecais Jovanovičs "Panathinaikos" sekmīgi vadīja divarpus sezonas un šo gadu noslēdza ar uzvaru pār "Volos" (3:0) un otro vietu Grieķijas čempionāta tabulā, par punktu atpaliekot no Saloniku PAOK un par diviem apsteidzot Pirejas "Olympiacos" un Atēnu AEK. Tomēr serbam darbu visdrīzāk maksāja izstāšanās no Eirokausiem. Grieķijas vicečempione Čempionu līgā aizcīnījās līdz pat "play-off" kārtai, izsitot "Dnipro-1" (2:2 mājās, 3:1 viesos) un Marseļas "Olympique" (1:0, 1:2, panākums pendelēs) un piekāpjoties "Braga" (0:1, 1:2).

"Panathinaikos" tādējādi iekļuva Eiropas līgas grupu turnīrā, kur pēdējā kārtā mājās gan zaudēja Haifas "Maccabi" (1:2) un grupā palika pēdējā vietā – ar tikai četriem punktiem pret "Villarreal" (1:3, 2:3), "Rennes" (1:2, 1:3) un "Maccabi" (1:2, 0:0). Komandas uzbrukuma līderis šosezon ir 23 gadus vecais grieķis Fotis Joannidis, kurš grupu turnīra sešos mačos izcēlās ar pieciem vārtiem, bet Grieķijas Superlīgā 14 spēlēs sakrājis 7+4.

Nākamnedēļ Terims debitēs ar mājas spēlēm pret "Giannina" un "Panaitolikos", bet janvāra vidū viņu gaida pirmais lielais izaicinājums – divi derbiji kausa astotdaļfinālā pret "Olympiacos". Terims trenera karjerā ir vadījis arī Turcijas izlasi un U21 izlasi, Turcijas klubus "Ankaragucu" un "Goztepe", kā arī Itālijas klubus "Fiorentina" un "Milan". Ar Turcijas valstsvienību Terims "Euro 2016" ciklā tikās arī ar Latviju, abās cīņās pret Mariana Pahara vadīto komandu samierinoties ar 1:1.

Nedaudz ilgāk par gadu pie Krētas OFI stūres bija RFS vadījušais lietuviešu treneris Valds Dambrausks, kurš pirms divarpus nedēļām gan tika atbrīvots un aizvietots ar spāni Pepu Melu. OFI ar 15 punktiem 15 spēlēs ieņem devīto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.pao.gr/fc/eyxaristoume-...
https://www.pao.gr/fc/enarksi-syner...