Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Tiesneša spēka paņēmiens iztraucē uzbrukumu, Vankūvera noslēdz MLS sezonu

Agris Suveizda

Tiesneša spēka paņēmiens iztraucē uzbrukumu, Vankūvera noslēdz MLS sezonu
Vankūveras "Whitecaps" un tiesnešu brigāde. Foto: AP/Scanpix

MLS izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sezona noslēgusies Vankūveras "Whitecaps", kas ar 2:5 un 0:1 atzina CONCACAF Čempionu līgas finālistes "Los Angeles" pārākumu. Par vienu no galvenajām spēles personām kļuva galvenais tiesnesis Timotijs Fords.

"Runājot pilnīgi godīgi, tiesnesis bija katastrofa," pēc spēles sacīja "Whitecaps" galvenais treneris Vanni Sartīni. "Katram var gadīties sliktākā diena, un tiesnešiem šī droši vien bija sezonas sliktākā spēle." Kanādas klubs nebija mierā ar pirmā puslaika vidū piespriesto pendeli, kuru realizēja bijušais Sentetjēnas gaboniešu uzbrucējs Deniss Buangā, gūstot spēles vienīgos vārtus, un par vairākām epizodēm arī spēles turpinājumā.

Starmešu gaismā tiesnesis nokļuva arī pašā mača izskaņā. Stūra sitiena izspēlē uz sāncenšu soda laukumu devās arī japāņu vārtsargs Johei Takaoka, centrējums mērķi nesasniedza, bet "Whitecaps" uzbrukuma turpinājumu izjauca tiesnesis, kurš nejauši nobloķēja spēlētāju, kurš virzījās pretī atlēkušajai bumbai un, iespējams, būtu izdarījis sitienu vai vēl vienu piespēli soda laukumā. Vēl komiskāku šo epizodi padarīja tas, ka "Los Angeles" pretuzbrukumā raidīja bumbu tukšos vārtos, tiesa gan, aizmirsa par priekšpēdējā spēlētāja noteikumu – par laimi galvenajam tiesnesim, kuriozo vārtu guvumu varēja atcelt aizmugures stāvokļa dēļ.

Vankūveras klubs gan zaudēja tik un tā un noslēdza sezonu, bet Losandželosas komanda cīņu par trofeju turpinās otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā. Ja iepriekš kārtas uzvarētājs tika noteikts vienā spēlē, tad šosezon pirmajā kārtā ieviestas sērijas līdz divām uzvarām – pārējās kārtās gan joprojām saglabājas viena mača princips. Regulārajā sezonā "Whitecaps" ar 48 punktiem 34 spēlēs bija sestajā vietā Rietumu konferencē, bet "Los Angeles" ar 52 punktiem ieņēma trešo vietu. Arī Čempionu līgā "Whitecaps" zaudēja tieši "Los Angeles" – ceturtdaļfinālā ar 0:6 (0:3, 0:3).

     [+] [-]

, 2023-11-09 13:41, pirms pusgada
Kads priekspedeja speletaja noteikums?!?!