Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Bjelsa ieradies Londonā uz pārrunām par vakanto ''Everton'' trenera amatu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bjelsa ieradies Londonā uz pārrunām par vakanto ''Everton'' trenera amatu
Marselo Bjelsa. Foto: Reuters/Scanpix

BBC ziņo, ka bijušais Premjerlīgas kluba ''Leeds United'' speciālists Marselo Bjelsa ir ieradies Londonā, lai pārrunātu iespēju kļūt par ''Everton'' galveno treneri. Klubs ir jauna trenera meklējumos pēc Frenka Lamparda atlaišanas.

Šīs nedēļas sākumā Anglijas Premjerlīgas vienība ''Everton'' no galvenā trenera amata atbrīvoja Frenku Lampardu. Kā galvenais favorīts viņa nomaiņai tika lēsts Marselo Bjelsa, taču speciālists savā analizē secinājis, ka ''Everton'' spēlē pārāk lēnu, sastāvs neatbilst viņa spēles stilam un viņu uztrauc biežās treneru atlaišanas.

Par spīti tam, Bjelsa ir ieradies Londonā, lai ar ''Everton'' pārrunātu iespējamo kļūšanu par kluba galveno treneri, ziņo BBC. Bez Bjelsas par otro nozīmīgāko kandidātu minēts Šons Daičs, kuru iepriekšējās sezonas laikā no darba atlaida ''Burnley''. Iespējams, kluba viens no mērķiem ir iecelt jaunu galveno treneri līdz šīs nedēļas beigām, lai jaunajam trenerim būtu nedēļa laika sagatavot vienību nākamajam Premjerlīgas mačam 4. februārī pret līderi Londonas ''Arsenal''.

Bjelsas pēdējā darbavieta bija citā Premjerlīgas klubā ''Leeds United'', kuru viņš trenēja laika posmā no 2018. līdz 2022. gadam, tiekot atbrīvots iepriekšējās sezonas laikā. Bagātās karjeras laikā Bjelsa trenējis arī tādas komandas kā ''Atlas'', ''America'', ''Velez Sarsfield'', ''Espanyol'', ''Athletic Bilbao'', ''Marseille'', ''Lazio'' un ''Lille''. Tāpat viņš trenējis Argentīnas un Čīles izlases, kā arī Argentīnas U23 valstsvienibu.

Liverpūles ''Everton'' ar 15 punktiem pēc aizvadītiem 20 mačiem ieņem priekšpēdējo vietu Premjerlīgā. Tā tikai par trim punktiem atpaliek no 14. vietā esošās ''Leicester''.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...