Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Everton" nedienas turpinās: Bjelsu māc šaubas, "Tottenham" no degungala noceļ Dandžumu

Agris Suveizda

"Everton" nedienas turpinās: Bjelsu māc šaubas, "Tottenham" no degungala noceļ Dandžumu
Arnauts Dandžuma. Foto: AP/Scanpix

Liverpūles futbola klubs "Everton" atrodas priekšpēdējā vietā Anglijas Premjerlīgā, no amata atbrīvoja galveno treneri Frenku Lampardu un visdrīzāk netiks pie nīderlandiešu uzbrucēja Arnauta Dandžumas, kurš nu izvēlējies Londonas "Tottenham".

Svētdien Dandžuma izgāja medicīniskās pārbaudes, lai šīs nedēļas sākumā pievienotos "Everton" pusgada īrē, taču vakar notikusī Lamparda atlaišana likusi viņam pārdomāt – tieši Lampards bija viens no galvenajiem faktoriem, kas sākotnēji mudināja viņu doties uz Liverpūli. Anglijas Premjerlīgā Dandžuma gan atgriezīsies, jo "Villarreal" spēlētājs 19. vietas īpašnieces "Everton" vietā pievienosies 5. vietā esošajai "Tottenham".

25 gadus vecais Nigērijā dzimušais nīderlandiešu uzbrucējs karjeru sāka Nīderlandes klubos PSV un NEC, tad pievienojās Beļģijas "Club Brugge", kas samaksāja 2,8 miljonus, vēlāk par 16,5 miljoniem pārgāja uz Anglijas "Bournemouth", bet 2021. gadā par 23,5 miljoniem nokļuva Spānijā. Debijas sezonā viņš palīdzēja "Villarreal" sasniegt Čempionu līgas pusfinālu, pats 11 spēlēs gūstot sešus vārtus, bet Spānijas čempionātā 23 spēlēs guva 10 vārtus. Šosezon traumas dēļ gan spēlējis maz. Premjerlīgā viņš savulaik aizvadīja 14 spēles, sešreiz ejot pamatsastāvā un vārtus negūstot, bet pēc izkrišanas līgu zemāk 35 spēlēs guva 17 vārtus. Nīderlandes izlasē Dandžumam ir sešas spēles un divi vārti.

Lamparda atlaišana visdrīzāk dzēsusi cerības tikt arī pie franču uzbrucēja Musas Dembelē, kurš labprātāk vēl pusgadu paliktu Lionā un tad vasarā aizietu kā brīvais aģents, un problēmas "Everton" sagādā arī Lamparda pēcteča atrašana. Prioritāte galvenā trenera amatā ir bijušais Līdsas "United" vadītājs Marselo Bjelsa, kurš vēlētos strādāt "Everton", taču komandas analīzē secinājis, ka pašreizējais sastāvs spēlē pārāk lēni un neatbilst viņa spēles stilam, un viņu bažīgu dara arī treneru biežā atlaišana. "Everton" nav uzvarējusi desmit spēlēs pēc kārtas (0-2-8) un 14 spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru (1-2-11), taču no Premjerlīgas drošās zonas atpaliek tikai par diviem punktiem.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/FabrizioRomano/...
https://twitter.com/FabrizioRomano/...
https://www.theguardian.com/footbal...

  +1 [+] [-]

, 2023-01-24 23:15, pirms gada
Pēdējo reizi Everton otrajā divīzijā spēlēja 1953-54 gadu sezonā. Simbolisks laiks, lai tur atkal uzspēlētu, un viss uz to velk.

     [+] [-]

, 2023-01-25 07:59, pirms gada
Toties krievi viņiem stadionu cēla. Nostrādāja karma pret šo komandu, tāpat kā pret Челси un citām Anglijas премьер лига - s komandām.