Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pēc četru gadu pārtraukuma Latvijas florbolistēm atkal mačs ar austrālietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēc četru gadu pārtraukuma Latvijas florbolistēm atkal mačs ar austrālietēm
Latvijas U-19 izlases galvenā trenere Linda Līce. Foto: Floorball.lv

Polijas pilsētā Katovicē šodien starts tiek dots pasaules U-19 florbola čempionātā juniorēm. Latvijas juniores šoreiz iekļautas vājāko komandu astotniekā, taču lūkos pierādīt savu piederību stiprāko komandu pulkam. Šodien pirmā spēle pret vienaudzēm no Austrālijas. Spēles sākums pulksten 20.00 (pēc Latvijas laika).

Spēles tiešraide:

Latvijas U-19 junioru izlase aizvadīja gana sekmīgu iepriekšējo pasaules čempionātu, kas pirms diviem gadiem norisinājās Zviedrijā. Mačos ar grupas favorītēm Čehiju un Zviedriju nopietnu pretestību neizdevās parādīt, ciešot sagrāves ar 0:16 un 1:14. Taču svarīgajā spēlē par trešo vietu savā grupā latvietēm izdevās nosargāt 7:6 uzvaru pār Slovākiju, kas nodrošināja vismaz sesto vietu pasaulē. Pēc tam, kad pēdējā mačā pēc vājā sākuma (0:2 otrā perioda pašā ievadā), latvietes prata lauzt cīņas gaitu un ar 7:3 apspēlēja Polijas juniores. Tas deva piekto vietu pasaulē, kas ir otrs visu laiku labākais sasniegums mūsu junioru izlasei.

Neskatoties uz to, latvietes šoreiz finālturnīru neuzsāks A vai B apakšgrupā, kurā spēlē ranga astoņas labākās izlases. Acīmredzot, tas skaidrojams ar to, ka šis finālturnīrs sākotnēji bija paredzēts Jaunzēlandē un dažādu risku dēļ Latvijas Florbola savienība nolēma nepieteikt mūsu izlasi šim čempionātam. Covid-19 ierobežojumu dēļ čempionāts tomēr tika pārcelts uz Eiropu un, lai gan sākotnēji bija bažas vai latvietes vispār varēs piedalīties turnīrā, atrisinājums bija pozitīvs – mūsu juniores sacensībās varēs spēlē, taču turnīra ievadā būs jāspēkojas otrajā ešelonā – D apakšgrupā.

Sākotnēji Latvijas izlase tika iekļauta vienā grupā ar Austrālijas, Dānijas un Singapūras izlasēm, taču mēnesi pirms turnīra aziātes paziņoja, ka uz sacensībām neieradīsies. Organizatoriem ātri izdevās aizpildīt robu komandu sarakstā, šo vietu ieņemot Austrijai.

Latvijas un Austrālijas U-19 izlasēm līdz šim nūjas nācies krustot vietu reizi – 2018. gada pasaules čempionātā kas tika aizvadīts Šveicē. Toreiz mūsu meitenes bija pārākas ar rezultātu 16:4 (6:1, 3:2, 7:1). Toreiz rezultatīvākā Latvijas izlasē bija Jūlija Rozīte, kurai viens vārtu guvums un četras rezultatīvas piespēles. Simona Grāpēna atzīmējās ar trim precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli, bet pa četriem punktiem nopelnīja arī Laura Gaugere un Liene Leite. Interesanti, ka aptuveni puse no 2018. gada Latvijas U-19 izlases sastāva līdz šim ir jau aizvadījušas vai šosezon aizvadīs sezonu kādā no ārvalstu klubiem.

Jāpiezīmē, ka arī šajā pasaules junioru čempionātā Latvijas izlase cīņā dosies ar gana pieredzējušu sastāvu, jo piecas no sastāvā iekļautajām spēlētājām (Samanta Bērziņa, Aurēlija Zariņa, Betija Raseiceva, Luīze Raseiceva un Emīlija Salaciete) piedalījās iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, bet četras florbolistes (Samanta Bērziņa, Madlēna Rozīte, Luīze Raseiceva un Emīla Salaciete) savus spēkus jau izmēģinājušas pasaules čempionātā florbolā pieaugušajiem.

Šajā čempionātā astoņas florbolistes pārstāvēs Kocēnu klubu “Rubene”. Pa trim spēlētājām junioru izlasei sagatavojuši Cēsu “Lekrings”, "Irlava/Tukums-Slampe" un Rīgas “NND/RJTC”, bet divas - “Ķekavas Bulldogs/NND”. Savukārt Rēzeknes florbola audzēkne Aurēlija Zariņa izlasei pievienojusies no Somijas kluba “Nystars”.

Neilgi pirms pasaules čempionāta juniores aizvadīja nometni Kocēnu sporta namā, pēc kuras savs viedoklis par pavadīto laiku kopā bija izlases galvenajai trenerei Lindai Līce: “Šajā nometnē aizvadījām divas pārbaudes spēles - vienu pret čaļiem, otru pret dāmām. Bija svarīgi nostiprināt spēli aizsardzībā, spēlējot pret puišiem, savukārt, pret meitenēm vairāk jau pierast arī pie spēles ar bumbu. Tāpat kopīgi ar meitenēm papētījām pretiniekus apakšgrupā, pārrunājām komandas mērķus un galvenos uzsvarus savā spēlē. Nākamnedēļ vēl pēdējais sagatavošanās posms - piedalīsimies "Latvian Open". Svarīgi ir pēc iespējas vairāk spēlēt un atrast dažādas sadarbības gan maiņās, gan arī starp dažādām spēlētajam. "Latvian Open" būsim pilnā sastāvā, izņemot Aurēliju Zariņu, kurai ir spēles klubā Somijā. Vienīgā ārzemēs spēlējošā florboliste mums pievienosies tikai uz čempionātu. Dažām spēlētājām ir mikrotraumas un veselības iemeslu dēļ vēl ir iespējamas izmaiņas galīgajā sastāvā. Lēmumus šajā jautājumā pieņemsim tuvākajās dienās. Komandā ir labs noskaņojums, aizvien vairāk iepazīstam viens otru, veicot arī dažādas komandas saliedēšanas aktivitātes. Ceram, ka čempionātā spēlētājām izdosies parādīt savu labāko sniegumu un kopā izpildīt komandas mērķus."

Latvijas U19 sieviešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Allana KolosovaVNND/RJTC
2.Estere ElbreteVRubene-1
3.Viktorija KovaļovaANND/RJTC
4.Kristiāna BiezumaAĶekavas Bulldogs/NND
5.Samanta BērziņaARubene
6.Valērija KuriloAIrlava/Tukums-Slampe
7.Katrīna Dārta KārkliņaA/ULekrings
8.Marta DrilleA/URubene-1
9.Evelīna CauneA/URubene-1
10.Marta ViegliņaUĶekavas Buldogs/NND
11.Kristīne AndrējevaUIrlava/Tukums-Slampe
12.Amanta MucenieceUIrlava/Tukums-Slampe
13.Luīze RaseicevaULekrings
14.Betija RaseicevaULekrings
15.Klinta RovīteUNND/RJTC
16.Madlēna RozīteURubene-1
17.Jolanta KoziņecaURubene-1
18.Elīna SirmāURubene-1
19.Emīlija SalacieteURubene
20.Aurēlija ZariņaUNystars (Somija)

Galvenā trenere: Linda Līce
Treneris: Jānis Dainis
Treneris: Jānis Inģists
Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Kristīne Kirilova
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Annija Andrejsone

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...