Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Precīzi metieni no distances un Rozītes fints florbolistēm nodrošina panākumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Precīzi metieni no distances un Rozītes fints florbolistēm nodrošina panākumu
Madlēna Rozīte
Foto: IFF Floorball

Pie otrā panākuma pasaules U-19 florbola čempionātā izdevies tikt Latvijas juniorēm. Kārtējā spēlē latvietes pārliecinoši ar rezultātu 15:2 sagrāva Austrijas vienaudzes. Par labāko spēlētāju atzina Madlēnu Rozīti, kura izcēlās ar skaistāko vārtu guvumu.

Turnīra ievadā Latvijas izlase ar rezultātu 11:2 apspēlēja Austrāliju, kamēr austrietes turnīra ievadā tā arī netika pie vārtu guvumiem, ar rezultātu 0:6 piekāpjoties Dānijai. Arī pirms šodienas spēles par mača izteiktām favorītēm tika uzskatītas latvietes.

Mūsu meitenes arī nekavējās apliecināt favorītu statusu. Pēc nospēlētām divām minūtēm ar velkošu metienu no distances rezultātu atklāja Marta Drille. Līdz nākamajam vārtu guvumam bija jāgaida perioda vidus, kad Aurēlija Zariņa tika pie vārtu guvuma, neskatoties uz to, ka viņai apkārt bija četras austrietes. Mača 17. minūtē ar velkošu metienu vārtus guva Emīlija Salaciete, bet mirkli vēlāk mača skaistākos vārtus guva Madlēna Rozīte, izceļoties ar skaistu fintu no aizvārtes – 4:0. Tā arī noslēdzās spēles pirmās 20 minūtes.

Pēc pārtraukuma Katrīna Dārta Kārkliņa laukuma centrā pārtvēra bumbiņu un pati ar velkošu metienu guva Latvijas izlases piektos vārtus, bet pēc piecām minūtēm Zariņa atņēma konkurentei bumbiņu un izgājienā divatā pret vienu aizsardzi iespēlēja brīvajai Rozītei, kura panāca jau 6:0. Kad bija nospēlēta precīzi puse no spēles laika, pie pirmā rezultatīvā metiena turnīrā tika arī austrietes, pārspējot Allanu Kolosovu ar raidījumu no kreisās malas. Pēc minūtes Zariņa izmantoja Rozītes diagonālo piespēli, bet astotos vārtus latvietes guva aizturētā soda laikā, izceļoties Drillei. Austrietes pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, taču atkal lieliski saspēlējās izlases līderes Zariņa un Rozīte, otrajai tiekot pie vārtu guvuma. Divas minūtes pirms perioda beigām kļūdījās Kolosova, kura nespēja tvert metienu no laukuma centra. Līdz ar to pēc diviem periodiem 9:2 Latvijas U-19 izlases labā.

Vienus no skaistākajiem vārtiem guva Zariņa, kura trešā perioda ievadā izmeta bumbiņu starp aizsardzes kājām, pēc tam ar precīzu metienu gūstot vārtus. Turpinājumā velkošais metiens Samantai Bērziņai, bet Emīlija Salaciete izmantoja iespēju, ko pati radīja, pārverot bumbiņu laukuma centrā. Līdz mača beigām vēl vieni vārti Zariņai, bet pa reizei izcēlās arī Kristiāna Biezuma un Betija Raseiceva, nodrošinot Latvijas U-19 izlasei panākumu ar rezultātu 15:2.

Latvijas U-19 izlasē rezultatīvākā bija Aurēlija Zariņa, kuras kontā četri vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles. Par labāko gan atzina Madlēnu Rozīti, kurai trīs vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles.

Izcīnītā uzvara nodrošinājusi Latvijas U-19 izlasei vismaz otro vietu D apakšgrupā. Maksimālais labākais rezultāts, ko šajā čempionātā var sasniegt latvietes, ir 7. vieta. Lai to spētu, mūsu meitenēm jāizcīna 1.vieta apakšgrupā, lai izslēgšanas spēļu pusfināla kārtā varētu tikties ar elites divīzijas A apakšgrupas 4. vietas īpašniecēm. Grupu turnīru Latvijas U-19 izlase noslēgs rīt, kad pulksten 17:00 pēc Latvijas laika sacentīsies ar Dāniju.

Pasaules florbola čempionāts U-19 juniorēm

Latvija – Austrija 15:2 (4:0, 5:2, 6:0)
Rezultatīvākās Latvijas U-19 izlasē: Aurēlija Zariņa 7 (4+3), Madlēna Rozīte 5 (3+2), Marta Drille 3 (2+1), Samanta Bērziņa 3 (1+2), Emīlija Salaciete 2 (2+0), Katrīna Dārta Kārkliņa 2 (1+1), Betija Raseiceva 2 (1+1), Kristiāna Biezuma 1 (1+0), Luīze Raseiceva 1 (0+1)

Turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Latvija220026:44
2.Dānija11006:02
3.Austrālija10012:110
4.Austrija20022:210

Latvijas U19 sieviešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Allana KolosovaVNND/RJTC
2.Estere ElbreteVRubene-1
3.Viktorija KovaļovaANND/RJTC
4.Kristiāna BiezumaAĶekavas Bulldogs/NND
5.Samanta BērziņaARubene
6.Valērija KuriloAIrlava/Tukums-Slampe
7.Katrīna Dārta KārkliņaA/ULekrings
8.Marta DrilleA/URubene-1
9.Evelīna CauneA/URubene-1
10.Marta ViegliņaUĶekavas Buldogs/NND
11.Kristīne AndrējevaUIrlava/Tukums-Slampe
12.Amanta MucenieceUIrlava/Tukums-Slampe
13.Luīze RaseicevaULekrings
14.Betija RaseicevaULekrings
15.Klinta RovīteUNND/RJTC
16.Madlēna RozīteURubene-1
17.Jolanta KoziņecaURubene-1
18.Elīna SirmāURubene-1
19.Emīlija SalacieteURubene
20.Aurēlija ZariņaUNystars (Somija)

Galvenā trenere: Linda Līce
Treneris: Jānis Dainis
Treneris: Jānis Inģists
Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Kristīne Kirilova
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Annija Andrejsone

     [+] [-]

, 2022-09-01 21:07, pirms 2 gadiem
Dānietes vajadzētu uzvarēt un tad jau laikam varētu būt vācietes pretī. Tikai nav lielas nojausmas kāds tur būs spēku samērs.

https://floorball.sport/u19wfc2022/...