Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Rubene" sāk ar zaudējumu

Jānis Celmiņš

"Rubene" sāk ar zaudējumu
"Rubene" komandas florbolistes
Foto: Nils Smelteris

Eiropas Čempionvienību kausa izcīņu ar likumsakarīgu zaudējumu zviedru "IKSU" komandai sākušas "Rubenes" spēlētājas - 2:12.

"Rubene" pret grupas galvenajām favorītēm savus vārtus spēja nosargāt neskartus nepilnas desmit minūtes, lielā mērā pateicoties Daces Rumbiņas veiksmīgajai spēlei. 10.minūtē latvietes kļūdījās uzbrukuma iesākšanā, ātri zaudējot bumbiņu un Martina Soderkvista no tuvas distances atklāja rezultātu. Pagāja viena minūte un tālmetienu realizēja Malina Eriksone. Nākamais "IKSU" uzplaiksnījums notika 17.minūtē, kad vispirms Anna Vija bija precīza aizturētā soda laikā, bet pēc nepilnas pusminūtes "Rubene" neveiksmīgi izpildīja soda izspēli, iemetot bumbiņu pretiniecēm kājās un pretuzbrukumā "IKSU" guva ceturtos vārtus – 0:4 pēc 20 minūtēm.

Ja pirmajā trešdaļā teju pusi no laika izdevās savus vārtus nosargāt sausā, tad otrajā periodā jau otrajā minūtē no tuvas distances tika zaudēti piektie vārti, bet brīdi vēlāk precīzs metiens vārtu devītniekā no distances meta Emēlija Viborne un jau sestie zaudētie vārti. 25.minūtē zviedrietes veiksmīgi izspēlē stūri un Marija Hagstroma met bumbiņu vārtos praktiski no vārtu līnijas. 34.minūtē Edīte Bankava veiksmīgi izlaužas pa labo malu, vārtu priekšā iespēlējot Evita Rudzītei, kuru pretiniece apturēja tikai ar noteikumu pārkāpumu. Par to tika nozīmēts soda metiens, kuru ļoti pārliecinoši realizēja Edīte Bankava. Pēc minūtes gan tika zaudēti astotie vārti, bet brīdi vēlāk "Rubene" izveidoja labu pretuzbrukumu, kas noslēdzās ar Edītes Bankavas metienu pa vārtu pārliktni. 38.minūtē no labās malas pretuzbrukumā zviedrietes guva devītos vārtus spēlē – 1:9.

Trešā perioda sākumā vārtsardze Dace Rumbiņa ar tālu piespēli izveda Edīti Bankavu vienu pret pretinieču vārtsardzi, taču Edīte nevis meta pati, bet centās atrast partneri. Pēc brīža "Rubene" ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, kura laikā no vārtu priekšas labā pozīcijā garām vārtiem meta Linda Līce. 46.minūtē pretuzbrukumā izskrēja divas rubenietes un no kreisās malas ar nūjas neērto pusi vārtus guva Santa Paegle. Ātri vien gan pretinieces atjaunoja astoņu vārtu pārsvaru, kad vienu tālmetienu Rumbiņa atvairīja, taču pazaudēja bumbiņu un atkārtotais metiens sasniedza mērķi. Piecas minūtes pirms cīņas beigām ne sevišķi spēcīgs zviedru komandas metiens, taču bumbiņa neveiksmīgi ieslīd "Rubenes" vārtos caur vārtsardzes kājām. Pusotru minūti pirms mača beigām galarezultātu uzstāda Iza Ridfjāla – 2:12.

Rītvakar pulksten 18:00 pēc Latvijas laika "Rubene" tiksies ar "SC Classic" komandu no Somijas.

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv

  -1 [+] [-]

, 2009-10-14 15:16, pirms 15 gadiem
Gandrīz jau izvilka, drusku neaveicās