Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

MLB spēlētāju arodbiedrības vadītājs paziņo par aiziešanu

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB spēlētāju arodbiedrības vadītājs paziņo par aiziešanu
MLB stadions
Foto: AP

Augstāko beisbola līgu spēlētāju asociācijas (MLBPA) ilggadējais vadītājs Donald Fers paziņoja, ka pēc šīs sezonas beigām viņš atstās savu amatu un aizies pensijā.

61 gadu vecais Donalds Fers Augstāko beisbola līgu spēlētāju asociāciju (MLBPA), jeb MLB spēlētāju arodbiedrību, vada jau 26 gadus, taču vakardien viņš paziņoja, ka vairāk nevēlas ieņemt šo amatu un "ne vēlāk kā līdz nākamā gada martam" nodos savas pilnvaras kādam citam.

Kā iespējais Fera aizvietotājs tiek minēts viņa pašreizējais padotājs, apvienības ģenerālkonsuls, 47 gadus vecais Maikls Vīners. Lai Vīners tiešām kļūtu par jauno arodbiedrības vadītāju viņa kandidatūra būs jāapstiprina balsošanā, kurā piedalīsies visi MLB spēlētāji. "Man nav nekādu šaubu par Maiklu, es bez jebkādas vilcināšanās varu viņu rekomendēt kā nākamo asociācijas vadītāju", tā savu izvēli komentēja Donalds Fers.

Fera darba laikā MLB skāra vairākas izmaiņas un galvenais labais drbs, ko paveicis Fers tiek minēts MLB spēlētāju vidējās algas palielināšana. Ja, tajā laikā kad viņš stājās amatā, vidējā līgas spēlētāja alga bija 289 tūkstoši ASV dolāru, tad šosezon tā jau ir mazliet vairāk kā 3.24 miljoni ASV dolāru gadā.

Pirms stāšanās MLBPA vadītāja amatā, Donalds Fers, kuram ir juridskā izglītība, strādāja par tiesnesi, bet par arodbiedrības vadītāju viņš kļuva 1983. gadā, divarpus nedēļas pēc tam kā spēlētāji, kopējā balsojumā, bija atlaiduši viņa priekšgājēju Kenetu Mofetu.

Izmantotie resursi:
mediator

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja