Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Puhols tiek pie trešās "Sudraba sitēja" balvas

Juris Miņins
Juris Miņins

Puhols tiek pie trešās "Sudraba sitēja" balvas
Alberts Puhols
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) menedžeri ir paziņojuši arī labākos abu līgu, gan Amerikas, gan Nacionālās, spēlētājus uzbrukumā un pie savas trešās "Silver slugger" balvas ir ticis Sentluisas "Cardinals" pirmās bāzes spēlētājs un līgas līderis veikto "Home run" ziņā, dominikānietis Alberts Puhols.

Sentluisas "Cardinals" pirmās bāzes spēlētājs Alberts Puhols šajā sezonā guva 47 "Home run" sitienus, 135 punktus un vidēji atsita 32.7% no visiem metieniem, kas viņam deva otro "Sudraba sitēja" balvu pēc kārtas, bet kopsummā tā viņam bija trešā šāda balva. Savukārt pie ceturtajām "Sudraba sitēja" balvām tika Čeiss Atlijs no Filadelfijas "Phillies" un Dereks Džeters no Ņujorkas "Yankees".

Jāpiebilst, ka šogad astoņi spēlētāji ir tikuši gan pie "Silver slugger" balvas, gan pie "Golden glove" apbalvojuma (paslniedz labākajiem spēlētājiem aizsardzībā). Un tie ir, Marks Tešera, Evans Longoria, Dereks Džeters, Torijs Hanters, Ičiro Suzuki, Džo Mauers Amerikas līgā un Raiens Zimermans un Mets Kemps starp Nacionālās līgas beisbolistiem.

"Silver slugger" jeb "Sudraba sitēja" balva tiek pasniegta kopš 1980. gada labākajiem Amerikas un Nacionālās līgas uzbrukuma spēlētājiem. Tos nosaka kopīgā komandas treneru un menedžeru balsojumā, balstoties uz dažādiem statistikas datiem – "Home run" sitieniem, gūtajiem punktiem, vidējo atsišanas procentu un citiem. Jāpiebilst, ka balsojumā menedžeri un treneri nedrīkst balsot par savas komandas spēlētājiem.

"Silver slugger" balvas ieguvēji

Amerikas līga

Poz.SpēlētājsKomanda
ĶDžo MauersMinesotas "Twins"
MSAdams LindsToronto "Blue Jays"
1BMarks TešeraŅujorkas "Yankees"
2BĀrons HilsToronto "Blue Jays"
3BEvans LongoriaTampabejas "Rays"
ŠSDereks DžetersŅujorkas "Yankees"
ALTorijs HantersLosandželoas "Angels"
ALDžeisons BejsBostonas "Red Sox"
ALIčiro SuzukiSietlas "Mariners"

Nacionālā līga

Poz.SpēlētājsKomanda
ĶBraiens MakansAtlantas "Braves "
MKarloss ZambranoČikāgas "Cubs"
1BAlberts PuholsSentluisas "Cardinals"
2BČeiss AtlijsFiladelfijas "Phillies"
3BRaiens ZimermansVašingtonas "Nationals"
ŠSHenlijs RamirezsFloridas "Marlins"
ALAndrē EtjērsLosandželosas "Dodgers"
ALRaiens BraunsMilvokī "Brewers"
ALMets KempsLosandželosas "Dodgers"

Izmantotie resursi:
espn.go.com

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 10:19, pirms 14 gadiem
Nu re, Puhols ir novērtēts, Hanley Ramirez arī, karoč neviens apbižots nejūtās

     [+] [-]

, 2009-11-13 10:53, pirms 14 gadiem
Nebūs pareizāk, ka pēc viņa sitieniem tika gūti 135 punkti? Pašam jau tikai 124

     [+] [-]

, 2009-11-13 11:17, pirms 14 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Nebūs pareizāk, ka pēc viņa sitieniem tika gūti 135 punkti? Pašam jau tikai 124
Run Batted In - iesistais (gūtais) skrējiens (punkts).
Run - skrējiens (punkts).

Katrā gadījumā valodniekiem ir plašs darba lauks (ja jau tviteri tulko), bet, manuprāt, RBI ir gūtie punkti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 16:10, pirms 14 gadiem
gatis78 rakstīja: kuru gan intresē šis stulbais sporta veids-ak jā vienīgi tos,kas resno vēderu dēl nevar paskriet-atliek vienīgi beisbols
Ja jau par skriešanu.
No "mājas" (tb sišanas pozīcijas) līdz pirmajai bāzei ir 27.4 metri, Tad nu lūk, vidēji no bumbiņas atsišanas brīža (tb vēl jānoreaģē uz sitienu un uz skrējienu, jānomet nūja un tikai tad var sākt skriet) līdz nokļūšanai pirmajā bāzē MLB spēlētājiem vajag ~4.2 sekundes. Nedomāju, ka tas ir lēni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 16:50, pirms 14 gadiem
gatis78 rakstīja: esmu skatījies pa tv-nu varbūt viens tur ir tas gepards,pārējie stāv un audzē riepu,pauzes drausmīgas,visi kaut ko svarīgi apspriež,sitieni reti kad beidzas ar izslavēto sprinta skrējienu-bezsakars
4.2 sekundes ir vidēji (un arī tie nav jaunākie dati).

Pie tam arī beisbolā, tāpat kā jebkurā citā sporta veidā, ir specializācija un parasti tie, kā tu saki "riepu audzētāji", ir labākie sitēji, tb viņiem ātrumu nemaz nevajag, jo viņi uzsit kādu "Home run" (vai vienkārši tālu bumbiņu aizsit) un savā ātrumā nokļūst pie pirmās bāzes. Taču, lai to izdarīt vajag spēku, kura nav tik daudz ātrajiem skrējējiem.

Tb tāpat kā hokejā - ir spēka uzbrucēji, kuri sitas un ir "tehniķi", kuri visu uz ātrumu un prasmēm dara.

Pauzes? Mest bumbiņu ar 100+ km/h lielu ātrumu ik pēc pāris sekundēm nevar, vajag atpūsties. Tāpat arī ir jāizdomā kā un kur mest. Tb sanāk diezgan daudz domāšanas. Kad komandas mainās, atad arī vajag laiku lai vieni aizietu, otri uznāktu. Tb viss ir pamatoti.

Un, manuprāt, labāk ir šādas pauzes, nevis kā futbolā, kad pa piecām minūtēm savā laukuma pusē bumbu ripina... Jā, darbība, protams, ir, taču nekāda baigā atšķirība no "nekā nedarīšanas" nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-13 17:05, pirms 14 gadiem
gatis78 rakstīja: nu šeit atļaušos nepiekrist,futbolā,pat amatieru līmenī ,5min luni dzīt nav iespējams...
"Tēlaini" izsakoties, protams, nevis ar hronometru mērot laiku.
Bet ideja ir tāda, ka Eiropai tradicionālajos sporta veidos un futbolā it sevišķi arī ir samērā daudz "slēptās pauzes", kurās spēlētāji vienkārši ir laukumā, nevis spēlē. Beisbolā, am. futbolā (hokejā, daļēji, arī) un vēl dažos ZA sporta veidos viss ir skaidrs - labāk ļaut spēlētājiem atpūsties, bet tad, kad viņi ir uz laukuma, tad notiek intensīvs darbs. Un arī skatītājiem (kuriem nav aizspriedumu pret konkrētu sporta veidu) interesantāk ir skatīties aktīvu un atraktīvu spēli, nevis pusdzīvu sportistu valkāšanos pa laukumu.

     [+] [-]

, 2009-11-13 21:42, pirms 14 gadiem
nu salīdzinot ar šahu, beisbols ir dikti ātra spēle. Cita lieta ka no tā mēs lielākā daļa neko nesaprotam, tapēc šķiet garlaicīga.

     [+] [-]

, 2009-11-14 15:39, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: nu salīdzinot ar šahu, beisbols ir dikti ātra spēle. Cita lieta ka no tā mēs lielākā daļa neko nesaprotam, tapēc šķiet garlaicīga.
Pat salīdzinot ar kkādu Eiropā nenormāli populāro volejbolu, beisbols ir ātra spēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-16 20:27, pirms 14 gadiem
gatis78 rakstīja: izskatās ka tu pat volejbolu neesi spēlējis,normāli kapājot jau pēc pirmā seta maiku var izgriest...ar kuru galu tu vispār domā,laikam neko vairāk par klaviatūras spaidīšanu neesi sportojis
Ai, kā tu tagad kļūdies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-18 16:41, pirms 14 gadiem
gatis78, pietiks ar visiem šiem argumentiem. Man liekas bija domāts, ka volejbolā spēlētāji tiešām neskrien, un dinamika ir vidēja. Taču tas nenozīmē, ka spēlētājiem sviedri neplūst.
Pats jau to visu sāki, "stulbais sporta veids" utml... Pats sapratu, kā spēlē beisbolu tikai 2,5 gadus atpakaļ. Un viss ir OK. Arī NFL ir OK.
Bet Eiropas futbols ir tiešām pārvērtēts.