Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kubiešu brīnumbērns noslēdz daudzmiljonu līgumu ar "Reds"

Juris Miņins
Juris Miņins

Kubiešu brīnumbērns noslēdz daudzmiljonu līgumu ar "Reds"
Valts Džoketijs un Aroldiss Čepmens pēc līguma noslēgšanas
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Sinsinati "Reds" noslēdza 30.25 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu ar kubiešu brīnumbērnu, kreisās rokas metēju Aroldisu Čepmenu, kurš šajā starpsezonā bija viens no brīvo aģentu tirgus melnajiem zirdziņiem.

Sinsinati "Reds" vairāk kā 30 miljonus vērto līgumu ar 21 gadus veco Kubā dzimušo un augušo beisbolistu noslēdza uz sešiem gadiem. Taču jāpiebilst, ka šī nav garantētā summa, jo daudz kas būs atkarīgs no Čepmena rādītās spēles. Tā līgums paredz, ka beisbolistam tiks izmaksāti pieci miljoni ar brīdi, kad līgums tiks apstiprināts (tā sauktais "līguma noslēgšanas bonuss"), tāpat spēlētājs var saņemt dažādus bonusus par labu spēli, bet līguma pamata summa ir aptuveni 15 miljoni ASV dolāru.

"Zinot, ka mūsu komandai ir ļoti prasīgi fani, zinot, ka no mūsu vienības gaida labu spēli, mēs esam spiesti veikt kādus skaļākus darījumus," pēc līguma noslēgšanas ar kubieti sacīja komandas vadītājs Valts Džoketijs, "Taču šoreiz šī piespiešanās nav smaga, jo mēs uzskatām, ka tieši šis spēlētājs mūsu komandai ir ļoti nepieciešams."

Atgādināsim, ka Aroldis Čepmens bija viens no Kubas vadošajiem jaunajiem spēlētājiem, kurš paspēja pārstāvēt savu valsti ne vien zemākas nozīmes turnīros, bet arī Pasaules beisbola klasikā, kas 2009. gadā norisinājās Ziemeļamerikas un Āzijas laukumos. Tāpat tika atzīmēts, ka Čepmens varētu būt lielisks arī Augstākajās beisbola līgās, jo viņa rādītais sniegums, sevišķi vairāk kā 160 km/h ātrais kreisās rokas metiens varēja ieinteresēt daudzas komandas.
Arī pats Aroldiss tā uzskatīja un mēģināja bēgt no Kubas. 2008. gadā bija viņa pirmais mēģinājums, bet tas nebija veiksmīgs, jo beisbolists tika noķerts. Pēc šī incidenta Čepmenu diskvalificēja no atlikušās regulārās sezonas daļas un liedza viņam iespēju piedalīties 2008. gada Pekinas Olimpiādē. Otrais mēģinājums bija pagājušogad, kad Kubas nacionālā izlase bija devusies uz Nīderlandi, lai piedalītos "World Port Tournament" turnīrā. Šoreiz Aroldiss Čepmens, ne bez citu palīdzības, veiksmīgi aizbēga un pārcēlās uz Spāniju, kur, netālu no Barselonas, trenējās, lai varētu atrādīties MLB komandu skautiem un gaidīt piedāvājumus no komandām.
Jāpiebilst, ka par spēlētāju interesējās vēl astoņas citas komandas, to skaitā arī MLB grandi – Ņujorkas "Yankees" un Bostonas "Red Sox", taču kubietis izvēlējās Sinsinati piedāvājumu.

Interesanti, ka savā pirmajā intervijā Ziemeļamerikas presei Čepmens atzinās, ka līdz šim nebija redzējis nevienu Augstāko beisbola līgu spēli, tāpat viņš nevarēja nosaukt visas MLB komandas, bet tad, kad Čepmens un viņa aģents sprieda par tām komandām, kurās pats beisbolists vēlētos spēlēt, talkā tika ņemta "Google maps" programma, lai kubietim parādītu, kur šīs komandas atrodas ģeogrāfiski, kā arī viņa aģentam bija jāizstāsta par katru komandu gan tās vēsture, gan pašreizējā situācija.

Tāpat jāatgādina, ka Kubas valdība, politisku mērķu vadīta, ir aizliegusi savas valsts spēlētājiem doties uz ASV profesionālajām līgām, taču vairākiem beisbolistiem tas ir izdevies. Vieni, kā Čepmena gadījumā, bēg no izlases nometnēm starptautisko turnīru laikā, citi, līdzīgi kā daudzi kubieši, sēžas laivās, lai doties uz Floridas piekrasti. Lai vai kā pagājušajā sezonā Kubu MLB pārstāvēja 16 beisbolisti, bet visā līgu vēsturē augstākajās līgās ir spēlējuši nedaudz mazāk kā 200 beisbolisti.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Vai Kubas valdībai ir jāļauj valsts beisbolistiem spēlēt MLB?

  • 165

  • 18


     [+] [-]

, 2010-01-12 16:17, pirms 14 gadiem
21

     [+] [-]

, 2010-01-12 16:25, pirms 14 gadiem
bellsbanger rakstīja: 21
Un februārī paliks 22.
Taču interesants fakts - wikipedia.org raksta, ka Čepmens ir dzimis 11.09.87, bet viņam pasē rakstīts 28.02.88.
Ka tik nav kārtējais "Mutombo/Odena/Džeimsa gadījums", tb visu laiku būs kārtējie minējumi par spēlētāja īsto vecumu.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 16:54, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un februārī paliks 22.
Taču interesants fakts - wikipedia.org raksta, ka Čepmens ir dzimis 11.09.87, bet viņam pasē rakstīts 28.02.88.
Ka tik nav kārtējais "Mutombo/Odena/Džeimsa gadījums", tb visu laiku būs kārtējie minējumi par spēlētāja īsto vecumu.
Uz wikipedia nevajadzētu paļauties, jebkurš tur var izmainīt datus.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 17:16, pirms 14 gadiem
Velns! Zinot MLB "mazās algas" pēc virsraksta jau domāju, ka 30m viņam tiks sezonā

     [+] [-]

, 2010-01-12 17:47, pirms 14 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Velns! Zinot MLB "mazās algas" pēc virsraksta jau domāju, ka 30m viņam tiks sezonā
A-Rod ir 33 "citroni"... ta ka 30 miljoni neko neparādījušam debitantam būtu padaudz. Kaut gan, šķiet, Ņujorka un Bostona viņam solīja vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 19:02, pirms 14 gadiem
LAikam jāsāk spēlēt beisbolu! ja būsi talantīgs ātri vien iegūsi lielu kāpostu!

mmm.....a kāds no Latvijas ir spēlējis MLB?
paldies!

     [+] [-]

, 2010-01-12 19:09, pirms 14 gadiem
a ja viņš atgriezīsies kubā, viņu atkal ārā nelaidīs???

     [+] [-]

, 2010-01-12 21:21, pirms 14 gadiem
sefs12 rakstīja: LAikam jāsāk spēlēt beisbolu! ja būsi talantīgs ātri vien iegūsi lielu kāpostu!

mmm.....a kāds no Latvijas ir spēlējis MLB?
paldies!
Tieši no Latvijas nav neviens, tāpat, šķiet, nav bijis neviens latviešu izcelsmes, t.i., emigrantu bērns, ticis līdz MLB (vismaz līdz manim tāda info nav nonākusi, ja kāds būtu bijis).

Bet viens lietuvietis (beisbolu sāka spēlēt Lietuvā, tb īsts lietuviešu beisbola "produkts") gan ne tik sen parakstīja līgumu ar MLB komandu Pitsburgas "Pirates".

Lietuvietis noslēdz līgumu ar MLB klubu

     [+] [-]

, 2010-01-12 21:25, pirms 14 gadiem
JTerry rakstīja: a ja viņš atgriezīsies kubā, viņu atkal ārā nelaidīs???
Iespējams, viņu ne tikai nelaidīs ārā, bet arī neļaus piedalīties vietējā čempionātā (ceļš uz izlasi 100% būs ciet). Un ko darīt tādam 22 gadus vecam jauneklim, kurš īsti neko citu par beisbola spēlēšanu neprot (vismaz ne tik labā līmenī), ar draudzeni un sīko (palika Kubā) "uz rokām"... .

Tb visdrīzāk, pie šādas iekārtas un attieksmes pret beisbolistiem, viņš Kubā neatgriezīsies.

     [+] [-]

, 2010-01-16 22:46, pirms 14 gadiem
Iesaku filmu "Sugar" par beisbolu Minor līgās youtube.com: YouTube
- Sugar - Trailer - 1080p HD