Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Bejs Bostonu nomaina pret Ņujorku

Juris Miņins
Juris Miņins

Bejs Bostonu nomaina pret Ņujorku
Džeisons Bejs
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) starpsezona turpinās un turpinās arī spēlētāju staigāšana, t.i., komandu komplektācija. Tā Džeisons Bejs, kurš iepriekš pārstāvēja Bostonas "Red Sox" komandu noslēdza līgumu ar Ņujorkas "Mets", bet Marks Derosa pārcēlās uz Sanfrancisko "Giants".

Kā ziņo Ziemeļamerikas mediji, tad Džeisons Bejs no Bostonas uz Ņujorku pārcēlās par 66 miljoniem ASV dolāru, ko 31 gadus vecais beisbolists saņems nākamo četru sezonu laikā. Šāda līguma noslēgšana nozīmē, ka Bejs ir kļuvis par sesto visu laiku vienas sezonas vislabāk apmaksāto ārējās līnijas kreisās malas aizsargu brīvo aģentu un otro vislabāk apmaksāto "Mets" brīvo aģentu kopš 1990. gada.

Atgādināsim, ka šajā starpsezonā Džeisons Bejs un cits ārējās līnijas aizsargs Mets Holidejs bija paši "karstākie" spēlētāji un vairākas komandas mēģināja viņus ievilināt savos tīklos, bet pagaidām tas ir izdevies tikai "Mets" komandai ar Džeisona Beja iekļaušanu savā komandā, jo Mets Holidejs vēl aizvien gaida labāku piedāvājumu. Jāpiebilst, ka pašlaik tiek runāts, ka Sentluisas "Cardinals", komanda kurā Holidejs spēlēja aizvadītā gada otrajā pusē, gatavojas beisbolistam piedāvāt vairāk nekā 100 miljonu vērtu līgumu, ik sezonu izmaksājot aptuveni 18 miljonus ASV dolāru.

Tāpat jāpiebilst, ka Sentluisas "Cardinals" pagājušā gada pēdējās dienās ir zaudējusi vienu no pagājušās sezonas pamatsastāva spēlētājiem trešās bāzes/ārējās līnijas aizsargu Marku Derosu, kurš noslēdza divu gadu ilgu un 12 miljonus vērtu līgumu ar Sanfrancisko "Giants" vienību.

No citiem darījumiem der izcelt Džastina Dukšera līguma pagarināšana ar Oklendas "Athletics", Kelvina Eskobara pievienošanos jau rakstā minētajiem Ņujorkas "Mets", kā arī Denija Baeza un Filadelfijas "Phillies" noruna par sadarbību un Marlona Birda pāriešana no Teksasas "Rangers" uz Čikāgas "Cubs".

Izmantotie resursi:
espn.go.com