Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Džeters noķer Gērigu, "Yankees" uzvar

Džeters noķer Gērigu, "Yankees" uzvar
Dereks Džeters
Foto: AP/Scanpix Sweden

Ņujorkas "Yankees" beisbola komandas kapteinis Dereks Džeters pēc vakardienas Augstāko Beisbola līgu (MLB) spēles, kurā "Yankees" ar 4:2 pārspēja Tampabejas "Rays", komandas visu laiku veiksmīgāko sitēju sarakstā dala pirmo vietu ar Lū Gērigu. Abi "Yankees" sastāvā guvuši 2721 veiksmīgu sitienu.

Lai panāktu Gērigu, Džeteram bija jāizpilda trīs veiksmīgi atsitieni. Līdzšinējās trijās spēlēs laikam jau psiholoģiskā spiediena dēļ "Yankees" kapteinis bija palicis "tukšā", taču trešdienas spēlē kārotais mērķis tika sasniegts - vispirms Džeters otrajā iningā veiksmīgi sasniedza bāzi pēc viegla atsitiena, tad piektajā raidīja bumbiņu pāri "Rays" spēlētāja galvai ārpus laukuma (tika fiksēts tā saucamais ground rule double, kad godīgas spēles nodrošināšanai tiek ņemtas vērā konkrētā laukuma īpatnības), bet septītajā veiksmīgi izpildīja sitienu pirmās bāzes virzienā. Neviens no Džetera sitieniem gan neļāva pašam pēc tam sasniegt mājas bāzi - punktu guvēji šajā vakarā bija citi, tomēr Džetera sniegums tika atalgots ar lielākajām ovācijām.

Yankees" kapteinis pēc šīs spēles kļuvis par visu laiku labāko atsitēju "Yankees" rindās ar 2721 veiksmīgu sitienu. Patlaban šis gods gan viņam jādala ar Lū Gērigu - vienu no lielākajām sporta zvaigznēm trīsdesmitajos gados, tomēr labā formā esošā Džetera vienvadība šajā rādītājā ir tikai laika jautājums.

Spēlē izšķirošie notikumi risinājās tās pašā izskaņā - teju visu spēli atradušies iedzinējos ar 0:2, "Yankees" pēdējā iningā guva četrus punktus pēc kārtas un atstāja laukumu kā uzvarētāji jau 91. reizi sezonā. Pie uzvaras "Yankees" rindās tika Džonatans Albaladeho.

Citā MLB spēlē - Sentluisas "Cardinals" un Milvoki "Brewers" duelī kārtējo reizi teicams bija "Cardinals" līderis Alberts Puhols, kurš guva divus "home run" un palīdzēja savai komandai gūt kārtējo uzvaru - šoreiz ar 5:1. Par pirmo metēju MLB, kurš guvis 18 uzvaru, šajā spēlē kļuva Adams Veinraits.

MLB spēļu rezultāti (08.09.2009)

Nacionālā līga

ViesiMājniekiRezultāts
Čikāgas "Cubs"Pitsburgas "Pirates"8:5
Filadelfijas "Phillies"Vašingtonas "Nationals"6:5
Floridas "Marlins"Ņujorkas "Mets"6:3
Atlantas "Braves"Hjūstonas "Astros"1:2
Sentluisas "Cardinals"Milvoki "Brewers"5:1
Sinsinati "Reds"Kolorādo "Rockies"3:4
Losandželosas "Dodgers"Arizonas "Diamondbacks"3:4
Sandjego "Padres"Sanfrancisko "Giants"4:2

Amerikas līga

ViesiMājniekiRezultāts
Teksasas "Rangers"Klīvlendas "Indians"10:0
Tampabejas "Rays"Ņujorkas "Yankees"2:4
Minesotas "Twins"Toronto "Blue Jays"4:1
Baltimoras "Orioles"Bostonas "Red Sox"5:7
Detroitas "Tigers"Kanzassitijas "Royals"1:5
Oklendas "Athletics"Čikāgas "White Sox"3:4
Sietlas "Mariners"Losandželosas "Angels"3:6

Izmantotie resursi:
mlb.com