Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Penijs veiksmīgi debitē "Giants" rindās

Penijs veiksmīgi debitē "Giants" rindās
Breds Penijs
Foto: AP

Augstāko Beisbola līgu (MLB) čempionātā savu pirmo spēli Sanfrancisko "Giants" sastāvā aizvadījis metējs Breds Penijs, kuru "milži" ieguva pēc tam, kad no viņa atteicās Bostonas "Red Sox". Penija debija jaunajā komandā izrādījās ļoti veiksmīga - astoņi "sausie" iningi un "Giants" uzvara.

Penijs astoņu iningu laikā, ko pavadīja laukumā, atstāja "sausā" Filadelfijas "Phillies" komandu - "Phillies" spēlētāji šajā laikā spēja izdarīt tikai piecus veiksmīgus bumbiņas atsitienus. Pēc Penija nomaiņas pēdējo iningu "Giants" sastāvā uz metēja kalniņa aizvadīja Džeremijs Afelts. Arī viņš neļāva "Phillies" gūt nevienu punktu, un spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Giants" - 4:0.

Veiksmīgākais spēlētājs "Giants" rindās bija otrās bāzes spēlētājs Huans Uribe, kurš trīs reizes veiksmīgi atsita bumbiņu un guva pusi no komandas četriem RBI. Savukārt "Phillies" labā vienīgi Džimijs Roulinss spēja izpildīt divus atsitienus, taču arī tie komandai nedeva pozitīvu rezultātu.

"Giants" joprojām turpina cīņu par vietu MLB izslēgšanas spēlēs, kur viņiem atkal jācenšas sadeldēt Kolorādo "Rockies" pārsvaru. "Rockies" nesen piekāpās "Giants" savstarpējās cīņās, bet patlaban atkal ir nopelnījuši par vienu uzvaru vairāk un arī šonakt atstāja laukumu kā uzvarētāji, pārspējot Ņujorkas "Mets" (5:2).

Simbolisku panākumu Ņujorkas "Yankees" spēlē pret Baltimoras "Orioles" guva komandas zvaigzne Alekss Rodrigess, kurš izpildīja 2500. veiksmīgo bumbiņas atsitienu savā karjerā. 34 gadu vecumā Rodrigess kļuvis par trešo visu laiku jaunāko spēlētāju, kam tas izdevies. Pavisam Rodrigesa kontā šajā spēlē trīs atsitieni un četri RBI, ļaujot viņam kļūt par vienu no galvenajiem pārliecinošās (10:2) uzvaras kaldinātājiem. Jāpiebilst gan, ka pēdējos septiņus punktus "Yankees" guva spēles pēdējā iningā. Šajā spēlē Sī Sī Sabatija kļuva par pirmo Amerikas līgas metēju, kurš šajā sezonā ticis pie 16 uzvarām.

MLB spēļu rezultāti (02.09.2009)

Nacionālā līga

ViesiMājniekiRezultāts
Pitsburgas "Pirates"Sinsinati "Reds"3:5
Hjūstonas "Astros"Čikāgas "Cubs"0:2
Vašingtonas "Nationals"Sandjego "Padres"0:7
Sanfrancisko "Giants"Filadelfijas "Phillies"4:0
Atlantas "Braves"Floridas "Marlins"7:8
Milvoki "Brewers"Sentluisas "Cardinals"3:10
Ņujorkas "Mets"Kolorādo "Rockies"2:5
Arizonas "Diamondbacks"Losandželosas "Dodgers"4:1

Amerikas līga

ViesiMājniekiRezultāts
Čikāgas "White Sox"Minesotas "Twins"4:2
Kanzassitijas "Royals"Oklendas "Athletics"4:10
Losandželosas "Angels"Sietlas "Mariners"0:3
Klīvlendas "Indians"Detroitas "Tigers"2:4
Ņujorkas "Yankees"Baltimoras "Orioles"10:2
Bostonas "Red Sox"Tampabejas "Rays"5:8
Toronto "Blue Jays"Teksasas "Rangers"4:6

Izmantotie resursi:
mlb.com