Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Amerikas līga nosauc sezonas labākos spēlētājus

Juris Miņins
Juris Miņins

Amerikas līga nosauc sezonas labākos spēlētājus
Ičiro Suzuki
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) Amerikas līga vakardien nosauca tos beisbolistus, kuri šajā sezonā, ar lielisku spēli, ir nopelnījuši "Zelta cimdu". Jāpiebilst, ka arī šogad, līdzīgi kā iepriekšējās sezonās pie "Zelta cimda" ir ticis gan Torijs Hanters, gan Ičiro Suzuki.

Ārējās līnijas aizsargi Torijs Hanters (Losandželosas "Angels") un Ičiro Suzuki (Sietlas "Mariners") tika pie devītā "Zelta cimda" pēc kārtas (2001-2009), savukārt no šīs sezonas čempionvienības Ņujorkas "Yankees" pie "Zelta cimdiem" tika šortstops Dereks Džeters un pirmās bāzes spēlētājs Marks Tešera. Tāpat Džeteram tika piešķirta Henka Ārona balva (kā labākajam sitējam) un Roberto Klementes balva (par lielisku spēli uz laukuma un aktīvu iesaistīšanos ārpuslaukuma aktivitātēs).

"Man tas ir liels pagodinājums," intervijā ESPN atzina Torijs Hanters, "es vienmēr cenšos lieliski nospēlēt aizsardzībā, tieši spēle aizsardzībā ir mans lielākais izaicinājums. Protams, arī uzsist spēles izšķirošo "Home run" sitienu ir labi, taču neļaut to izdarīt kādam citam ir daudz labāk. Beigu beigās, domāju, ka esmu iekļuvis MLB pateicoties tieši labajai spēlei aizsardzībā, ko esmu piekopis vēl spēlējot zemākajās līgās."

Izcilnieku grupā tika metējs Marks Bērlijs (Čikāgas "White Sox"), kuram, atgādināsim, šī gada 23. jūlijā bija izdevusies perfekta spēle, tāpat, spēlējot pret viņu, pretinieki spējuši nozagt vien četras bāzes, bet viņš pats no spēles izslēdza astoņus beisbolistus. Jāatzīmē arī pāgājušās sezonas labākā debitanta Evana Longorias, Tampebejas "Rays" trešās bāzes spēlētāja, iekļaušana šī gada "Zelta cimda" ieguvēju sarakstā.

"Zelta cimds" ir balva, ko pasniedz katras sezonas beigās katras līgas (gan Amerikas, gan Nacionālās) labākajiem aizsardzības spēlētājiem. Šos spēlētājus nosaka kopīgā komandu menedžeru un treneru balsojumā, taču balsojot nedz treneris, nedz menedžeris nedrīkst balsot par savas komandas spēlētājiem. Jāpiebilst, ka Ičiro Suzuki un Torijs Hanters pašlaik ieņem dalītu sesto vietu (starp Amerikas līgas ārējās līnijas aizsargiem) pēc karjeras laikā iegūtajiem "Zelta cimdiem". Visvairāk tādu ir Roberto Klementem un Villijam Mejam (12), bet no pašlaik aktīvajiem beisbolistiem viņiem priekšā ir Kens Grifijs juniors un Endrjū Džonss ar desmit izcīnītajām godalgām.

Nacionālā līga savus "Zelta cimda" ieguvējus nosauks šodien.

AL "Zelta cimda" ieguvēji 2009. gadā

Poz.SpēlētājsKomanda
ĶDžo MauersMinesotas "Twins"
MMarks BērlijsČikāgas "White Sox"
1BMarks TešeraŅujorkas "Yankees"
2BPlasido PolankoDetroitas "Tigers"
3BEvans LongoriaTampabejas "Rays"
ŠSDereks DžetersŅujorkas "Yankees"
ALTorijs HantersLosandželoas "Angels"
ALAdams DžonssBaltimoras "Orioles"
ALIčiro SuzukiSietlas "Mariners"

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-11-11 08:20, pirms 14 gadiem
Jāpaņi baigi saspurojušies šogad tikt pie balvām!!!

     [+] [-]

, 2009-11-11 08:41, pirms 14 gadiem
Mr.Burns rakstīja: Jāpaņi baigi saspurojušies šogad tikt pie balvām!!!
Japāņi... viņiem beisbola tradīcijas ir baigās... ne velti starptautiskajā beisbolā šamie vienmēr ir starp favorītu favorītiem. Ta ka nekāds brīnums, sevišķi jau par Suzuki.

     [+] [-]

, 2009-11-11 09:17, pirms 14 gadiem
Nez vai tad Puhols arī dūrainīti dabūs?

     [+] [-]

, 2009-11-11 09:33, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Nez vai tad Puhols arī dūrainīti dabūs?
Ir varianti nedabūt?

     [+] [-]

, 2009-11-11 09:55, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ir varianti nedabūt?
Tagad laikam ir skaidrs, nu, bet, ja Phills būtu WS vinnējuši, tad jau R. Howard būtu tikpat reāls kandidāts uz 1B.

     [+] [-]

, 2009-11-11 10:02, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Tagad laikam ir skaidrs, nu, bet, ja Phills būtu WS vinnējuši, tad jau R. Howard būtu tikpat reāls kandidāts uz 1B.
A ja "Cards" būtu WS vinnējuši... Tb "kas būtu ja būtu"...