Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas simboliskajā pieciniekā bez F4 dalībnieču ''Monaco'' un ''Barcelona'' pārstāvjiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eirolīgas simboliskajā pieciniekā bez F4 dalībnieču ''Monaco'' un ''Barcelona'' pārstāvjiem
Saša Vezenkovs. Foto: Stefanos Kyriazis/AP/Scanpix

ULEB Eirolīga paziņojusi sezonas simboliskos pieciniekus. Pirmajā simboliskajā pieciniekā nav iekļauti finālčetrinieka dalībnieču ''Monaco'' un ''Barcelona'' pārstāvji.

Eiropas prestižākā klubu basketbola turnīra pirmajā simboliskajā pieciniekā iekļauti divi aizsargi, uzbrucējs un divi centri. Aizsargu līniju pieciniekā nosedz Telavivas ''Maccabi'' aizsargs Lorenzo Brauns un Madrides ''Real'' bosnietis Džanans Musa. Pirmajam Eirolīgā vidēji 16,4 punkti un 5,5 piespēles, bet otrajam caurmērā 15,2 punkti.

Vietu sezonas pirmajā pieciniekā izpelnījies arī Pireju ''Olympiacos'' līderis un galvenais MVP balvas kandidāts Saša Vezenkovs, kuram līgas rezultatīvākā spēlētāja gods ar 17,2 punktiem ik spēli, 6,8 atlēkušajām bumbām un līgas labāko efektivitātes rādītāju 21,2.

Matiass Lesors no Belgradas ''Partizan'' un Valters Tavaress no Madrides ''Real'' sezonas pirmajā simboliskajā pieciniekā pārstāv centra pozīciju. Serbijas kluba basketbolistam vidēji 12 punkti un 7,1 atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs visā līgā. ''Real'' centram Tavaresam, kuram arī ticis labākā aizsardzības spēlētāja gods, caurmērā nepilni 11 punkti, 6,7 bumbas zem groziem un 2,2 bloķēti metieni.

Tādējādi bez pārstāvjiem sezonas pirmajā simboliskajā pieciniekā palikušas divas Final Four vienības – ''Monaco'' un ''Barcelona''.

Abu minēto vienību līderi iekļauti otrajā simboliskajā pieciniekā – Maiks Džeimss no Monako vienības un Nikola Mirotičs no Barsas. Bez amerikāņa un melnkalniešu izcelsmes spāņa vieta sezonas otrajā pieciniekā tikusi arī Kevinam Panteram no ''Partizan'', Veidam Boldvinam no ''Maccabi'' un Artūra Kuruca komandas biedram Dariusam Tompsonam no Vitorijas ''Baskonia''.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...