Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas vadītājs paziņo par atkāpšanos, potenciālais aizstājējs – Motejūns

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eirolīgas vadītājs paziņo par atkāpšanos, potenciālais aizstājējs – Motejūns
No kreisās: Dežans Bodiroga un Maršals Glikmens. Foto: Euroleague Basketball

ULEB Eirolīgas vadītājs Maršals Glikmens paziņojis par atkāpšanos no amata, tādējādi līgai nonākot tajā pašā pozīcijā, kur pirms gada – meklējot jaunu vadītāju. Kā viens no trīs galvenajiem kandidātiem uz vakanto pozīciju ir Kauņas ''Žalgiris'' vadītājs Pauļus Motejūns.

Pagājušajā vasarā pēc 22 gadus ilga darba ULEB Eirolīgas izpilddirektora amatu pameta spāņu funkcionārs Žordi Bartomeu. Viņa vietā par organizācijas prezidentu tika iecelts leģendārais serbu basketbolists Dežans Bodiroga, bet izpilddirektora lomu ieņēma plašākai publikai maz zināmais amerikānis Maršals Glikmans, ar mērķi Eirolīgu kā produktu padarīt pievilcīgāku gan skatītājiem, gan potenciālajiem investoriem un sponsoriem.

Pēc vienas amatā pavadītas sezonas Glikmens līgas vadību pametīs, viņa līgumam noslēdzoties 31. jūlijā. Eiropas basketbola mediji ziņo, ka iemesls šādam amerikāņu funkcionāra solim ir attiecību pasliktināšanās ar organizācijas prezidentu Bodirogu, kā arī klubu pārstāvju neapmierinātība par pārlieku lielo tuvību ar atsevišķu vienību pārstāvjiem, neskaidru līgas nākotnes vīziju un drastiskām izmaiņām turnīra attīstības vārdā.

Gluži kā pagājušajā vasarā, arī šajā starpsezonā organizācijas biedriem un prezidentam Bodirogam nāksies meklēt jaunu Eirolīgas izpilddirektoru. ''BasketNews'' ziņo, ka šobrīd izkristalizējušies trīs galvenie kandidāti – Kauņas ''Žalgiris'' vadītājs Pauļus Motejūns, kura vārds jau iepriekš ticis piesaukts Eirolīgas izpilddirektora sakarā, Stambulas ''Anadolu Efes'' ģenerālmenedžeris Alpers Jilmazs un Stambulas ''Fenerbahce'' ģenerālmenedžeris itālis Mauricio Gerardīni.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...
https://basketnews.com/news-190388-...