Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Medijs: Somijas izlases treneris Tuovi kļūs par Banki asistentu ''Virtus'' rindās

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Medijs: Somijas izlases treneris Tuovi kļūs par Banki asistentu ''Virtus'' rindās
Lasi Tuovi. Foto: FIBA

Itāļu medijs ''SuperBasket.it'' vēstī, ka Somijas izlases galvenais treneris Lasi Tuovi varētu kļūt par Latvijas izlases galvenā stratēģa Lukas Banki asistentu Boloņas ''Virtus'' vienībā, kas spēlē gan Itālijas A sērijā, gan ULEB Eirolīgā.

Līdz ar Serdžo Skariolo atlaišanu darbu Boloņas ''Virtus'' komandā zaudēja arī viņa pirmais asistents Andrea Diana. Darbu uz komandtiltiņa saglabāja video analītiķis Jakopo Skvarčina, kā arī asistenti Mateo Kasinerio un Alberto Seravalli.

Kā vēstī itāļu mediji, sagaidāms, ka tuvākajā laikā par jaunieceltā galvenā trenera Lukas Banki asistentu tiks izziņots Somijas izlases galvenais treneris Lasi Tuovi.

Pagājušajā sezonā Tuovi trenēja ''Strasbourg'' klubu Francijā, bet pēc sliktā sezonas ievada tika atlaists, viņa vietā stājoties nevienam citam kā Lukam Banki.

Pēc Strasbūras kluba pamešanas Tuovi devās uz Nacionālo basketbola asociāciju, kur strādāja par Somijas basketbola spilgtākās zvaigznes Lauri Markanena pārstāvētās Jūtas ''Jazz'' Vasaras līgas komandas galvenā trenera asistentu.

''Virtus'' jauno sezonu sāks sestdien ar Itālijas Superkausa pusfināla dueli pret valsts čempioni Milānas ''Olimpia''. Eirolīgas sezonas sākums paredzēts 5. oktobrī, kad boloņieši mājās uzņems Rolandu Šmitu un Kauņas ''Žalgiris''.

Izmantotie resursi:
https://www.superbasket.it/2023/09/...